28 October 2014

SA-MI FIE RUSINE...

      Tatal meu a avut o operatie nu demult. Din cind in cind imi vine rindul sa ii ajut pe parinti, si pentru ca trebuie sa tina regim, caut mereu cind sint in supermarket produse care sa fie bune pentru ei. Astazi, printre altele, am luat flex seeds. Nu stiam precis cum sa le folosesc, dar pe cutie era o reteta.
     Grabita sa ajung la ei, m-am dus la casa sa platesc, am pus toate cumparaturile pe banda , am achitat, mi-am luat cosul cu pungile si eram acuma la masina sa le descarc. Cind sa ridic poseta, dau de cutia de flex seeds stind singurica si nederanjata ...si neplatita. Nu o vazusem, si nu am pus-o pe banda... deci nu am platit-o.
     Instinctiv, o bucurie a venit peste mine... Hihi... m-am gindit... am economisit ...nu stiu... citiva dolari... Si drept sa va spun daca nu era un fel de jena slaba din partea constiintei... dar slaba de tot... as fi pus si cutia aia in portbagaj si m-as fi tot dus. Si culmea este ca nu duc lipsa de nimic, si cei citiva dolari nu fac absolut nici o diferenta la finantele mele. Dar mi-a trebuit sa ma lupt cu mine, ca sa ma conving sa duc cutia inapoi. Si nu stiu exact cine a luptat cu cine, ca eram tot eu acolo inauntru purtind discutii in capul meu... si am dus pina la urma cutia inapoi - dar numa' de ambitie, ca si cind as fi facut o treaba tare curajoasa. Mare nerusinare, mi-am zis tot eu mie... mare neobrazare, mare nesimtire... (lista poate continua).
     Ce anume este in noi de nu ne lasa sa facem ce trebuie facut? Si nu ca la scos de masele, ci cu usurinta si in mod natural?! Mi-a trebuit de doua ori energia necesara sa fac drumul inapoi in supermarket si sa dau cutia inapoi... Oare de ce? Ca daca nu as sti diferenta dintre bine si rau as mai avea scuze... Dar o stiu!!!
      M-am grabit sa scriu toate astea pina am curajul s-o fac... ca parca inca inauntrul meu, o voce care pare sugubeata ride de ceea ce am facut... sau n-am facut... nu mai stiu!
      Dar ...asta este cine sint eu, dragi cititori, sau poate "sintem" daca cumva va puteti asemana cu mine. In noi se lupta doua forte... si depinde tot de noi sa facem alegeri bune... Mie mi se mai intimpla sa fac si alegeri proaste... Cu toate ca ... sincera sa fiu, daca nu le duceam inapoi, nu mi-ar fi mers pe git semintele alea si nu m-as fi bucurat de ele nici un pic. Asa ca nici nu m-as fi putut folosi de ele cu placere.

     Spun doar atit... Doamne, ajuta-ne sa avem discernamint ...iar la vocea aia care se bucura de lucruri nepotrivite, ii spun..."Sa-ti fie rusine!!!"

1 comment:

Anonymous said...

Rodica , si mie mi s-a intamplat ..era un fleac pana la urma dar zic bine ai facut . Crezi ca puteai dormi linistita ?
Da , dar [doar cu conditia sa fii nascuta din nou]. Pentru ca te cunosc de catava vreme [de pe bloguri] zic , cu siguranta , NU AI FI DORMIT...