11 October 2014

DAR DACA?



O inundatie masiva a lovit un orasel in apropierea riului Mississippi. Un baraj s-a rupt, si apa a navalit cu furie, iar al doilea dig era si el pe cale sa cedeze.

Un proprietar al unei case de pe malul riului statea pe virful casei in timp ce apa inghitea tot ce era in jur. O barca de salvare i-a venit in ajutor. Barca s-a apropiat, si cei care conduceau barca l-au invitat pe om sa coboare de pe acoperis, ca sa fie salvat.

Dar el le-a spus celor din barca de salvare ca n-are nevoie de ajutor. Ca el crede in Dumnezeu si ca Dumnezeu il va salva. Douazeci de minute mai tirziu, barca de salvare a revenit, iar salvatorii au incercat din nou sa-l convinga pe om sa se dea jos de pe casa., situatia fiind foarte critica. Dar omul le-a facut inca o data cu mina sa plece, spunindu-le ca Dumnezeu il va salva.

Au mai trecut inca zece minute. Al doilea dig era pe punctul sa se rupa si cu siguranta asta era ultima lui sansa - barca de salvare a revenit, iar salvatorii i-au omului ca e ultima data cind mai pot face ceva pentru el... ca nu mai revin dupa asta. Omul din nou, calm, le-a facut cu mina sa plece... In citeva minute, barca de salvare a plecat, digul s-a rupt, casa a fost lovita de valul urias de apa, si undeva intre scinduri si grinzi s-a putut vedea si trupul acestui om... fara viata...

Cind omul a ajuns in cer, s-a oprit la poarta. I-a spus celui de la poarta ca are de vorbit cu Dumnezeu. Asa ca l-au dus in fata Creatorului. Omul avea o intrebare... "Ce s-a intimplat?" zise el contrariat... "Eu am crezut ca Tu ai sa ma salvezi...!!!"  Dumnezeu insa i-a raspuns... "Am incercat sa te salvez... de trei ori chiar am trimis barca de salvare sa te ia..."
.....................
Asta-i numai o poveste, e adevarat. Dar ar putea sa ne serveasca de lectie noua, tuturor celor care aminam ceea ce stim ca trebuie sa facem. Ca si cum am avea o lista de prioritati si ne-am ocupa de ea incepind cu sfirsitul listei... cu lucrurile cele mai putin importante. Daca viata nu se termina aici pe pamint si continua in eternitate, atunci sufletul va trebui sa ocupe un loc prioritar in lista noastra. Si cu toate astea, ne ocupam de orice, dar nu de suflet...

Daca esti pe virful casei tale si crezi ca este suficient cit stii despre Dumnezeu... ca ai sa cauti sa afli mai multe lucruri mai tirziu... s-ar putea sa nu mai ai ocazia. Esti sigur ca ziua de miine iti apartine? Esti sigur ca vei mai avea o sansa? Astazi, ti se ofera salvarea in mod gratuit. Tot ce e nevoie sa faci este sa o accepti. Urca-te in barca de salvare! ...S-ar putea sa fie ultima ta sansa... Unele ambitii costa tare scump!!!

Poate ca citirea acestor rinduri simple, modeste, este prima sau a doua barca ce te viziteaza si pe tine. Poate nici nu stii ca esti in pericol. Uita-te in jur, ia in calcul ce alternative ai!... Fii intelept!... Dar daca analiza ta nu este realista? Si... sa avem pardon, dar este o teorie care are atitea goluri, care nu se poate explica stiintific... este doar o presupunere. Dar daca exista Dumnezeu? Dar daca?

4 comments:

Alin Cristea said...

intrevare - intrebare
sa aflii - afli

Mississippi - CORECT!

corina said...

Draga Rodica asa este oare de ce sufletul al lasam totdeauna pe locul doi?Mai vorbesc si eu pe ici pe colo de Domnul si mai primesc cate un raspuns:Chiar asa nu putem sa facem....sau esti cam exagerata cu credinta asta totul are o limita.Da e adevarat,dar daca noi nu strigam an jur vor vorbi pietrele.Iar de exagerat nici vorba ,orice nu putem face noi ,va face Domnul!

Rodica Botan said...

Treaba noastra nu-i nici chiar cum ne sint primite cuvintele, daca ne asculta cineva sau daca ne ia in serios. Treaba noastra este sa spunem...sa nu ne oprim din a marturisii lumii despre singurul adevar existent...

AICISIACUMACOLOCURAND said...

NOI TREBUIE SA FIM
MARTORI
LUCA 24:
7Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, începând din Ierusalim.
8Voi sunteţi martori ai acestor lucruri.