10 April 2014

FITI ATENTI!... NE FLUIERA...

Ioan 10:1-6 "Adevărat, adevărat, vă spun că cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tâlhar. Dar cine intră pe uşă, este păstorul oilor. Portarul îi deschide, şi oile aud glasul lui; el îşi cheamă oile pe nume, şi le scoate afară din staul. După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul. Nu merg deloc după un străin; ci fug de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor." Isus le-a spus această pildă, dar ei n-au înţeles despre ce le vorbea."
....................
     L-am ascultat astazi pe Michael Youssef povestind o intimplare petrecuta in Israel si povestita de un soldat englez care a fost martor la o situatie deosebita. Un pastor local de oi din Ierusalim adormise la postul lui - veghindu-si turma. Niste soldati turci s-au apropiat, au deschis poarta staulului si au lasat oile sa iasa, apoi le-au indrumat si le-au impins in jos pe deal, cu gand sa le fure. Pina la urma insa pastorul s-a trezit si a realizat ca oile lui au disparut.
     Omul s-a suit pe o colina si si-a pus mina la gura si a fluierat asa cum fluiera el de obicei cind isi chema oile. Oile l-au auzit si primul lucru pe care l-au facut a fost ca s-au oprit din mers. Pastorul a mai fluierat o data, si cu toatele s-au intors catre locul de unde venea sunetul si au pornit-o in mare graba pe deal in sus. Cu cit pastorul fluiera mai tare ,cu atit oile alergau mai virtos. Si soldatii turci nu s-au putut tine dupa ele.
     Cind Domnul Isus le-a spus pilda aceasta ucenicilor, ei nu au inteles-o. Ea este insa potrivita si pentru noi... si bine ar fi sa o intelegem.  Ne luam adesea sau sintem impinsi adesea de straini... si ne indreptam catre tot felul de pericole. Pastorul cel bun ne cheama... El ne stie pe nume... El ne vrea in staulul Lui. Sintem noi atenti la vocea Lui cind ne cheama? Oile nu prea au multa minte, dar cunosc vocea pastorului lor si il asculta. Dar noi?

1 comment:

carmen bogdan said...

super povestea si asocierea de idei, si eu ma simt o oaie ce alearga besmetica uneori, si vorba ta mare noroc ca "ne fluiera" Pastorul si cum a promis nimeni nu ne smulge din mana Lui si ne iubeste cu o iubire vesnica...