06 April 2014

CACI JUDECATA ESTE A DOMNULUI...(7-22-11)

Totdeauna am fost un bun observator. Calitatea asta, am tinut-o la mare cinste, totdeauna. Astazi insa …am citit ceva ce m-a pus iara pe ginduri… si m-a facut sa ma ingrijorez de capacitatea asta a mea de a vedea detalii marunte, pe care altii nu le observa sau a vedea dincolo de cortina, de aparente…


Matei 7:2… “Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati; si cu ce masura masurati, vi se va masura.”


Asta nu-i o fraza construita frumos doar ca sa o rostim cu placere sau sa ne decoram cu ea limbajul elegant de credinciosi. Este pur si simplu o… sentinta! Si daca ati trait suficienti ani, va puteti uita inapoi in viata sau la viata celor pe care ii cunoasteti mai de aproape si sa realizati cit de vizibil si de corect se face retributia asta care vine de sus.


Cei carora le place Vechiul Testament pot sa citeasca Psalmul 18:25-26… “Cu cel bun Tu Te arati bun, cu omul neprihanit Te arati neprihanit; cu cel curat Te arati curat, si cu cel stricat, Te porti dupa stricaciunea lui.”


Dumnezeu nu Se uita doar la actul in sine - ci la posibilitati. Curios lucru ca atunci cind ii criticam pe altii dovedim ca nu sintem nici noi mai buni - nu am putea vorbi de ipocrizie, daca nu am cunoaste-o sau nu putem spune ca cineva este smecher daca nu am sti exact cum lucreaza mintea smechera a aceluia pe care il invinuim. De unde stim toate astea? Din propria viata – din gindurile ascunse – din exersarea aceluiasi pacat – in tacere, in ascuns.


Ati auzit spunindu-se ca hotului ii e frica de hot… pentru ca el vede posibilitatile. Sau ati auzit vorba “E prost de bun ce e”. Omul de care vorbim nu cunoaste rautate in inima lui - si nu-si poate imagina ca cineva e rau… ca la el in inima nu exista asa ceva. Zilele astea cineva mi-a furat din poseta 100 de dolari. Ca-mi las poseta peste tot… Nu mi-a trecut prin minte ca cineva o sa caute in ea. De-acuma… o sa-mi treaca si o sa fiu suspicioasa cu oricine se asaza linga poseta… Doamne, fie-ti mila de noi - ca uite asa pacatuim si cu treaba, si fara treaba. Nu degeaba pagubasul are mai multe pacate decit hotul… pentru ca in inima lui ii judeca si pe cei vinovati, dar si pe cei inocenti.


Uite… sa zicem ca esti un om modest, umil. Se trezeste un binevoitor sa te laude. Spuneti voi daca treaba asta e corecta - pe moment incepi sa te umfli in pene; si daca nu stii sa-ti controlezi mindria - ala esti.


Dar ginduri ne vin… si pasarile trec pe deasupra capului nostru si nu le putem opri. Asa si gindurile …dar cum pe pasari nu le lasam sa-si faca cuib in capul nostru… asa si cu gindurile. Zbrrrrr… carati-va… sa nu mai dau de voi!!!


Domnul Isus ne spune sa nu judecam - caci cu aceeasi judecata cu care judecam, vom fi si noi judecati. Care din noi am indrazni sa stam in fata Domnului sa ne judece EXACT dupa judecata folosita de noi pentru altii?…


-………………


Cum, nimeni n-are nimic de zis? Inseamna ca ne-am insusit mesajul…

3 comments:

Lori's page said...

Buna Rodica, ce ai scris astazi m-a cercetat si pe mine. Intr-adevar, suntem atit de des tentati sa judecam. Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem peste maruntisuri si sa vedem Dragostea Sa, Creatia si Binecuvintarile Sale in tot locul. Cit despre episodul cu geanta, si mi-e mi s-a intimplat de vreo doua ori aceeasi patanie, si nu e placut, dar invatam o lectie. Dumnezeu ne spune sa fim crestini, buni la inima, generosi, dar ne indruma in acelasi timp sa fim vigilenti, caci cel rau nu doarme (Ephesians 6:11 "Put on the full armor of God, so that you can take your stand against the devil’s schemes.") Take heart, suntem pe calea strimta, si din cind in cind ne tremura picioarele, dar sa ne tinem privirea fixa spre Isus si vom avansa. Sending you hugs, Lori xxx

Rodica Botan said...

Imi pare bine Lori- asta este singurul motiv pentru care scriu- Ce mult face un cuvint potrivit la momentul potrivit...
Hugs for you too. Blessings too...

Anonymous said...

Rodica draga, cu siguranta iar' m-ai pus pe ganduri. Cu drag-Elisabeth-