19 April 2014

Christos a inviat!!!

   
 E noapte... si pe strada trece o ambulanta. O situatie, o criza se desfasoara undeva pe aproape. Oamenii sint fragili... viata e fragila... In afara de promisiunile lui Dumnezeu, nimic nu este sigur pentru omenire...
     Ramin treaza in mijlocul noptii, ca gindurile nu vor sa plece. In Romania astazi se serbeaza Invierea Domnului Isus. Mi-amintesc de femeile venite devreme la mormint... de ucenicii pe drumul catre Emaus... de Toma, cel care a vrut sa puna mina, ca sa se convinga... si ajung la o concluzie. Ca Domnul Isus a fost viu doar pentru cei care L-au intilnit si carora li S-a aratat, si pentru cei ce au vrut sa stie "unde L-au pus"... Pe unii a trebuit sa-i cheme pe nume, altora sa le arate ranile, sa-L atinga si pentru unii a trebuit sa fringa piinea... ca sa-L recunoasca. 
     Ma intreb daca vestea invierii este suficienta pentru unii din noi. Ca El este viu o stie universul intreg - dar daca nu am pipait, nu ne-a chemat special pe Nume... si daca nu-L recunoastem la fringera piinii ca si cei de pe drumul catre Emaus, atunci invierea Lui nu ne poate folosi prea mult. 
     Am vazut nu demult un filmulet cu o femeie care traia in salbatica Siberie de peste 70 de ani. Pentru ea... cel de-Al Doilea Razboi Mondial n-a existat... si nici alte multe lucruri si evenimente care au schimbat fata lumii. N-au existat evenimentele? Au existat - doar ca ea a fost izolata in lumea ei. Nu sintem si noi uneori izolati de realitatile Scripturii? Nu traim ca si cind Christos ar fi inca in mormint si sintem fara speranta? 
     Ne-am intilnit cu El ca sa putem sa sarbatorim Invierea Lui in adevaratul sens al cuvintului?

No comments: