10 January 2013

VOI CE FACETI CU FURCULITA?


     Cu citeva zile in urma am auzit o secventa din predica unui predicator negru care imi place mie mult. Yeah…ati ghicit- nu-i stiu numele. Ce spunea insa am retinut si inca parca ii aud vocea joasa, cumva ragusita, si intensa strigind cit putea la audienta…”Sinteti toti niste hoti…umblati imbracati in costume scumpe pe care le-ati cumparat pe bani care nu va apartineau, locuiti in case si conduceti masini cumparate pe bani care nu erau ai vostrii…pentruca n-ati dat Domnului ce I se cuvenea si ati pastrat pentru voi ceea ce era a Domnului ca sa va platiti aceste scumpe cumparaturi…”
     Atit este tot ce am auzit, ca secventa asta era un fel de reclama la un program care se rula ceva mai tirziu in ziua respectiva. Dar a fost suficient sa ma puna …pe ginduri. Si mi-am adus aminte de copiii lui Eli care isi bagau furculitele in carnea de la jertfa care trebuia pusa deoparte pentru Domnul. Oamenii care aduceau jertfa si care stiau acest lucru i-au raportat degeaba lui Eli ca El nu a luat nici o masura impotriva acestor preoti ( fiii lui) care nu aveau nici o jena de oameni si nici teama de Domnul…si se infruptau din plin din lucrurile care nu le apartineau.
     Ma gindeam doar asa…la situatia noastra financiara, la economie deci …si…ma gindeam la partea pe care o dam sau nu o dam Domnului din ceea ce avem. Ca noi avem economia noastra si Dumnezeu pe a Lui. Si coeficientul lacomie sau zgircenie sau necinste…nu-s trecute la socotelile pe care le face cerul in dreptul nostru. Eu numa’ am zis…asa…ca predicatorul ala negru striga asa de tare si cu atita convingere ca m-a facut sa ma uit prin hirtiile mele de taxe…sa vad…sa constat…sa ma conving ca n-am bagat furculita pe undeva pe unde nu-i permis…Si daca tot sintem la subiect…voi cum stati cu furculita?

1 comment:

Anonymous said...

Cum nu-i stii numele?...pastorul Criss din Nigeria bineinteles! Si daca nu este el, sigur este alt nigerian de la aceasi scoala afacere de pastori prosperatori.
Vezi ce-ti spune Duhul in privinta banilor tai si nu impostorii astia!!!
Sanatate multa,
Anonimul de serviciu:)