23 January 2013

CE ESTE NORMAL IN...AMERICA?

...tradusa de undeva...cu ceva timp in urma...

Ce este normal? Normalul zilelor de astazi pare ca a luat-o la picior pe niste strazi tare intortochiate. Doar sa citez o veche reclama de masini “Asta nu este vechiul Oldsmobile a lui taica-tau”. Totul pare ca se schimba. Ce era gresit deunazi, astazi este la moda. Ceea ce nu demult ne facea sa ne rosim a devenit o conversatie “normala”.

Lucruri care nu se discutau niciodata de la amvon, cum ar fi sex, dificultati in casatorie, divort, abuz si avort, fac parte acum din seriile serioase de predici. Probleme si moduri de viata despre care odata se vorbea doar pe soptite sint zbierate acuma pe strada si puse in parada televiziunilor nationale. Te face sa te intrebi...mai este cineva “normal” in ziua de azi?

Iata o lista mica a ceea ce este “normal” la Americani. Uitati-va peste ea si vedeti daca conform acestei liste sinteti o persoana “normala”.

-30% dintre noi umflam usor narile.(Doar ca sa ne dam “mari” sau cind sintem infuriati).

-91% dintre noi mintim in mod regulat. (Daca Satan este tatal mincinosilor, inseamna ca are o groaza de copii).

-82% cred in viata de dupa moarte. Nu toti cei ce cred ca exista cer o sa ajunga acolo. Adevarul este ca 100% dintre noi o sa experimentam viata dupa moarte: cer sau iad. Si totul depinde de un singur lucru-ce faci cu Domnul Isus Christos.

-13% au petrecut o noapte in inchisoare. Am putea adauga intrebarea asta cind inminam chestionarul celor care vor sa devina diaconi? Bineinteles ca toata lumea care a fost arestata pretinde ca “sint nevinovati”.

-29% sint virgini cind se casatoresc. Daca nu putem sa transmitem mesajul ca “adevarata dragoste asteapta” si principiile biblice despre abstinenta la tinerii nostrii, acest numar va scadea si mai mult.

-35% fac darnicii caritabile cel putin odata pe luna. Uitindu-ne la bugetele bisericilor, acest procentaj pare putin ridicat. Daca fiecare membru al unei biserici obisnuite da 10% din venit si daca venitul anual a fost $12,000 anul trecut, socotelile ar iesi gresite in fiecare an; pentruca normal in America de astazi este sa furi pe Dumnezeu si sa tii pentru tine.

-Snickers este cel mai popular candy bar. Si asta este pentruca cei mai multi americani n-au gustat niciodata Butternut.

-30% refuza sa stea pe o toaleta publica. Exista o persoana care sa curete in casa?

-39% dintre noi daca mergem in vizita, cind sintem in baie deschidem cabinetul gazdei sa vedem ce are inauntru. Bineinteles ca exista un aparat de filmat in baie, ca sa se stie... cine se uita in cabinet...?!

-81.3% ar spune unei cunostinte sa-si ridice fermoarul la pantaloni. Intr-un alt survei insa numai 3% ar spune unui birfitor sa-si inchida fermoarul la gura!!!

-71.6% dintre noi asculta pe la usi. Ce ai spus? Poti sa vorbesti un pic mai tare? Am o problema inregistrind misconceptiile mele despre aceasta conversatie ca sa le repet si altora care n-au nici un business nici ei sa-si bage nasul in ceea ce vorbim!!!

-44% refolosesc foita de aluminiu. Asta include cumva si foita de pe guma de mestecat?

-57% pastreaza hirtia de impachetat cadouri daca este frumoasa, ca sa o refoloseasca. Si sint sigur ca un procentaj si mai mare pastreaza pungile de cadouri pentruca le este prea lene sa impacheteze cadourile...

-53% citesc horoscopul in mod regulat. Ar trebui sa se numeasca “horror scopes” Este de speriat citi oameni isi aranjeaza cursul zilelor consultind stelele si nu “soarele” .

-59% dintre noi aratam “obisnuit”. Daca asta este cazul, atunci cu siguranta avem nevoie de oglinzi mai bune...

-40% s-au casatorit la prima dragoste.

-20% dintre barbati, au cerut in casatorie coborindu-se intr-un genunchi. Si inclin sa cred ca daca se facea o si mai buna cercetare, procentajul ar fi fost mai mare. Si acei care erau intr-un genunchi cind tatal fetei i-a gasit cu fata lor si le-a pus pusca la timpla ar mari procentajul in mod substantial.

-6% au propus casatorie, la telefon. Cu aparitia internetului, au fost si dintre cei care si-au parasit familiile, sotiile pentru cineva intilnit in chat room. Ce nebunie mai e si asta?!

-80% dintre noi, cinta in masina. Si bine ca nu se aude afara din masina. Bine ca avem aer conditionat si putem sa inchidem geamurile la masina, si pentru izolatia care tine sunetul inauntru. Unele lucruri sint bine sa nu fie auzite.

Din nefericire, crestinul normal este anormal in ochii lumii. Crestinul normal nu citeste Cuvintul, isi petrece putin timp in rugaciune, foarte rar impartaseste cuiva ceva despre credinta lui, nu ia poruncile Lui Dumnezeu in serios la lucru sau in familie si cu siguranta ca n-ar trece cu succes un examen de elemente de baza din Biblie. Acesta este un comentariu trist despre credinta pentru care atitia altii inaintea noastra au platit cu viata lor. Atazi ne apuca somnul cind ni se spun aceste lucruri. Nu degeaba Americanul normal este un pagin ce se indreapta grabit spre iad.

Crestinul normal a pierdut in trairea pe care Biblia o cere a fi standard si normala. Normalitatea Biblica este o persoana care este plina de Duh, care aduce roada, iubeste pe Dumnezeu din toata inima si pe vecinii lui ca pe el insusi, este un martor credincios, nu amina pocainta si doreste sa se sfinteasca.

2 comments:

Cristina said...

Nimic nu mai este normal. Dar stii de ce comenteaza unii din Romania? Pentru ca anormalul de aici este normalul din Romania din ultimii 50 de ani. Ei sint invatati cu anormalul....li se pare normal.

Rodica Botan said...

Semnele vremilor...Cristina...