28 January 2013

Nu Te Teme...Sa Cresti!!!

Doua seminte stateau una linga alta pe un pamint proaspat si fertil intr-o primavara…

Prima saminta isi spuse” Vreau sa cresc! Vreau sa-mi implint radacinile adinc in pamintul de sub mine si sa imi trimit tulpina sa taie pamintul de deasupra mea…Vreau sa-mi desfac mugurii mei gingasi ca niste stegulete sa anunt intreaga lume ca a venit primavara…Vreau sa simt caldura soarelui pe fata mea si binecuvintata roua pe petalele mele”.
Si astfel saminta crescu!

A doua saminta zise: ”Mi-e teama! Daca o sa-mi trimit radacinile in pamintul de sub mine, cine stie ce pericole am sa intilnesc, ca-i tare intuneric pe-acolo…si daca ma ridic in sus pamintul este greu si nemilos si am sa-mi distrug mugurii mei cei gingasi. Si daca imi voi deschide mugurii la suprafata cine stie ce melc va incerca sa mi-i manince!!! Iar daca voi inflori orice copil ma poate rupe …nu, e mult mai bine sa astept aici pina cind n-o sa mai fie nici un pericol prinprejur!!!
Si asa a stat in asteptare!

O gaina, scociorind cu ghiarele prin pamintul proaspat si afinat , in acea zi de dulce primavara, cautind dupa mincare, gasi saminta si o ciuguli.

Morala: acei dintre noi care refuza sa riste si sa creasca…sint ciuguliti si inghititi de insasi …viata lor!!!
……………………………………

Ti-e teama sa risti?
Isaia 41:10 iti spune…
”Nu te teme, caci Eu sint cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sint Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.

No comments: