29 January 2013

CIND JINDUIESC...

de Marjorie Holmes
tradus Rodica Botan

Oh, Doamne, da-mi mai multa credinta sa vad bogatia, abundenta Ta. Ajuta-ma sa nu ma mai ingrijorez despre bani atit de mult. Lasa-ma sa imi petrec mai putin timp gindindu-ma la cele materiale. Adesea mi se intimpla ca jinduiesc la ceea ce au altii. Iarta-ma.

Citeodata aproape ca simt o durere reala in prezenta altor oameni a caror imbracaminte si comportare vorbesc de o viata usoara si de bogatie. Iarta-mi te rog acest pacat real. Nu-mi doresc bunurile lor…nu…pentru ca nu vreau ca ei sa aiba mai putin. Numai ca vreau mai mult pentru mine…mai mult…mai mult… Si asta ma ingrijoreaza.

Dau atit de multa importanta lucrurilor care nu merita. Asta vorbeste asa de mult de lipsa mea de credinta. Doamne, ajuta-ma sa-mi aduc aminte cit de generos ai fost cind ai dotat acest pamint cu tot ce ne trebuia.

Tu ne-ai dat mai multa mincare decit putem noi sa consumam. Mai multe haine decit putem sa imbracam. Si voia Ta a fost ca fiecare dintre noi sa aiba o portie. O portie buna, plina, sa acopere nevoile noastre ale fiecaruia. Ajuta-ma sa inteleg care imi sint nevoile. Si ajuta-ma sa iti fiu multumitoare. Pentru ca atita timp cit ma incred in Tine toate aceste nevoi imi sint si imi vor fi acoperite. (Tu ai spus ca este greu pentru un bogat sa intre in imparatia cerurilor. Poate ca e chiar mai greu pentru unul sarac care vrea atit de mult sa devina bogat…)

No comments: