02 January 2013

UN FOST CAMPION NATIONAL DE BOX - LA PETRILA

Eu sint din Valea Jiului, din Petrila. Am urmarit cu inima strinsa interviul luat unui campion national la box care locuieste acum in Petrila. Sta intr-o baraca de birne ( dupa cum marturiseste) undeva linga izvor...si ma intreb daca nu este cumva aproape de cartierul numit- sau cum se numea inainte "la parau" - aproape de "fabrica" un alt loc care poarta vechiul nume al unei fabrici de cherestea dinainte de '44.
     Omul are 2 fete si doi feciori- unul zice el este "pocait" si locuieste in Anglia. Acesta l-a ajutat o vreme dar acuma nu mai stie nimic de el de cind, (el singur recunoaste) s-a apucat zdravan de baut . Stiu ca sint multi oameni cumsecade in Petrila care poate ar vrea sa-i intinda o mina de ajutor. Mai intii de toate sa ne rugam pentru el...Domnul Isus a venit pe lume sa caute si sa mintuiasca TOT ce era pierdut! Sa il aducem la tronul de har si de indurare a Lui Dumnezeu. El poate...El poate face imposibilul posibil! Cine stie...poate urmatorul interviu va fi diferit...

1 comment:

Anonymous said...

M-as bucura daca cineva din generatia boxerilor de la Cimpia Turzii 1970-1975 ar citi sau ar viziona clipul.
Ma gindesc la fratii Etvos, fratii Morea, toti cite 3-4 din fiecare familie, care pot sa-si aminteasca si de Mafoamea. Etvos ,zis Neagra si Pavel Morea au fost colegi de sala, au boxat la europene si balcanice.
Trist este ca asa cum spune intervievatul, cam toti au avut acelasi sfirsit al felului de vietuire.Au fost si cu sanse mai mari: ma gindesc la Gheorghe chivar(numele adevarat Kiovari, dar fiind ungur Ceausescu nu l-a acceptat la Steaua decit cu numele schimbat.A ajuns campion balcanic.A fost Singeorzan, care dupa fiecare campionat cistigat la zone, afla tatal lui si...bataie adevarata.Studii superioare si slujba zeci de ani in Felix,Oradea.Vremuri.Dumnezeu nu a ingaduit sa fiu cu ei decit 2 ani, 1971-1972. Iosif cred ca a plecat din aceasta zona.Poate gresesc.
Si nu ar fi lipsit de interes ca vreun reporter sa fie interesat si de cei care "au trait bine" de pe urma sportivilor, si inca si acuma se pare ca se traieste la fel.
Doar timpurile sunt altele si...nu mai e pe lei, e pe euroi.In delegatie avem unul-trei sportivi si avem 5 insotitori su cu sergentul de nevasta ...10...fara a mai pune la socoteala copii si socrii (care nu-s certati)