14 January 2013

LECTIA DE PESCUIT...


Am auzit o trebusoara draguta si care m-a pus pe ginduri. Avea de-a face cu pescuitul. Nu ma pricep la pescuit de fel…de fapt am fost o singura data la pescuit la un lac, cu socrii fetei mele. Ei au prins pestele - eu am facut o poza la peste si i-am plins de mila. Numai ca am uitat de mila cind l-am mincat ceva mai tirziu…lingindu-mi degetele…
   Dar sa va spun despre ce-i vorba. Un tip merge la pescuit cu prietenul sau care era pescar . Ajung linga riu si scot din masina sculele de pescuit, dupa care prietenul lui pescarul incepe sa umble in susul si josul apei cam la un sfert de ceas privind cu atentie riul. Novicele de linga el il tot urmareste curios sa vada ce face …dupa care tare nelamurit  il intreaba daca si asta este parte din lectia de pescuit. Pescarul ii raspunde ca da. El priveste riul cu un scop – pentruca, spune el…ce sens ar avea sa pescuiesti intr-o parte a riului unde nu sint pesti?
    Domnul Isus a ales pescuitul ca sa explice misiunea noastra ca delegati ai cerului pe pamint. Exemplul lui este ceea ceea ce ar  trebui sa ne fie lectia de pescuit. El cauta vamesii si pacatosii, bolnavii, flaminzii…Si ii gasim pe toti pe paginile Scripturii daca vrem sa ii cautam. Intre acestia pescuieste Domnul Isus nu intre farisei si saduchei.
     Noua ne place insa sa ne inconjuram de prieteni si rude – toti credinciosi ca si noi si sa ne adunam si sa stam in partasia lor…si stam …si s tam…in cuibarul pe care l-am creat fara grija celor din jur… nestingheriti ca altii se pierd si n-are cine sa le spuna de Christos. Ne izolam de acesti oameni pentruca e mai comod asa …in loc sa mergem sa ducem Vestea Buna acelora care au asa de mare nevoie de ea.
     Am fost trimisi la pescuit – asta este clar…Iar noi stam undeva la umbra unui palmier intr-o gradina cu o piscina de un albastru ca cerul, curata si clorata, in compania altor “pescari” la fel de destoinici …cu unditele aruncate in apa…pescuind. Dar pescuind ce? Colacul de salvare?

1 comment:

Marta said...

In vremea comunismului,invatatoarea mea sa pocait.Mare minune. A pastrat toate prieteniile avute inainte,mergea la toate nuntile din sat,. dar la masa ,intorcea paharele cu gura in Jos si le vorbea vecinilor desopre Isus. A fost un lucru nou ,cei din biserica excudeau pe cei ce participau la asemenea distractii LUMESTI. Asa a inceput o noua orientare (pescuire).