16 April 2011

CE PRETUIESTE CEL MAI MULT...

DE AICI...http://baubau-exista.blogspot.com/2011/04/culoarea-trece-restul-ramane.html
Un băieţel de culoare a văzut un vânzător de baloane la un colţ de stradă. Ochii lui străluceau în timp ce se uita lung la baloanele colorate diferit – rosu, albastru, alb, negru, galben…..
Bătranul vânzator l-a văzut pe baiat că ezită, apoi luându-şi inima în dinţi acesta s-a apropiat.
“Spuneţi-mi domnule,” a zis băiatul, “Baloanele negre pot să zboare la fel de sus ca celelalte?”
Bătrânul a simţit cum o lacrimă îi umezeşte ochii. L-a ridicat pe băiat, l-a aşezat pe genunchi şi i-a spus, “Priveşte.”
A dat drumul la toate baloanele. Acestea au început să urce tot mai sus până când au dispărut.
“Ai văzut asta?” l-a întrebat vânzătorul de baloane.
“Da,” a spus băiatul.
“Au zburat baloanele negre la fel de sus ca şi celelalte?”
“Da, domnule, au zburat.”
“Vezi tu băiete, baloanele sunt ca şi oamenii. Cel mai important lucru nu este culoarea, sau cum arată pe-afară. Nu, lucrul cel mai important este cum eşti pe dinăuntru.”

Probabil ca majoritatea din voi ati trecut pe aici, balonul cel mai gras poate sa zboare la fel de sus ca celelalte? dar cel cel mai slab?, cel cu pistrui poate si el?, cel nu foarte inteligent?, sau cu vocabularul nu atat de dezvoltat?, cel nu foarte frumos si cu cel nu la fel de atletic?, pot si ele sa zboare atat de sus?

Din fericire coaja exterioara se modifica, cel odata gras poate sa ajunga slab, cel slab gras, cel frumos poate sa piarda din frumusete cu trecerea anilor si cel mai putin frumos poate sa castige...dar un lucru care transcende dincolo de coaja este interiorul, esenta, ceea ce sufletul tau are, ceea ce esti tu atunci cand toate gardurile sunt lasate jos, toata apararile inchise si inima iti e vulnerabila pentru toti.

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui; şi mai mult preţuieşte un sărac decât un mincinos. Proverbele 19:22




2 comments:

... said...

Cel mai mult pretuieste sa-l ai pe DUHUL SFANT!

Eu pot sa ma laud ca-l am. La fel poti face si dumneata. Pastorul bisericii din care facem parte poate sa depuna marturie ca-l avem amandoi.
Dar daca Dumnezeu insusi nu marturiseste despre mine si despre tine ca suntem copiii Sai, nascuti din El, atunci nu are valoare ce spune nici pastorul nici marturia mea sau a ta, ci a LUI conteaza.

Intr-o societate, omul care presteaza o munca are la el o legitimatie. Legitimatia nu este facuta de el, altfel ar fi falsa. Ci legitimatia ( sau diplomele ) sunt date de unul mai mare in grad, functie, ca respectivul angajat. Cel care i-a dat-o stie de el si-l recunoaste atat ca facand parte din institutia sa cat si calificarea respectiva ce o are. Exista un protocol intre angajator si angajat. Tot la fel este si din punct de vedere spiritual.
Romani 8:16
"Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu."
Intai Duhul...si pe urma noi.
Si acum da-mi voie sa intreb: cand a marturisit, a adeverit Duhul Lui Dumnezeu, Duhul sau Cel Sfant despre tine(mine)ca esti(sunt) un copil al lui Dumnezeu? Si daca a facut-o odata ar mai face-o si acuma? Mai semeni tu sau eu cu El?

Ce trist este ca astazi inselarea si autoinselarea este mai mult ca oricand la ea acasa, imbracata in forme de intelepciune.
Iata ce sta scris:
Romani 8:11
Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

Iata ca dupa Cuvantul Domnului la inviere se pune o conditie. Si anume:"... dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi,..."
Ne-am gandit noi adanc ce inseamna acesta? Cum arata si ce face acest om care locuieste in Dumnezeu si Dumnezeu in el?

Pot sa fiu membru intr-o biserica, pot sa fac si slujbe, sa fiu pastor chiar, sau chiar papa de la Roma, dar..daca Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi nu locuieşte in mine nu sunt nimic.

... said...

continuare

Dar cum se va dovedi ca Duhul Sfant locuieste in mine sau in tine?
Bibila care are raspunsuri la toate intrebarile noastre prin insusi vocea Domnului Isus nu ne-a lasat in incurcatura nici in problema aceasta. Iata ce a zis:
Drept răspuns, Isus i-a zis: ,,Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el.” – Ioan 14,23

"Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el."
Este Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant locuitor impreuna cu tine si cu mine?
Sa nu ne grabim sa spunem: da!
Caci cunoastem ca Dumnezeu a zis: “Fiti sfinti, caci si Eu sunt sfant”.
Ori daca sfintirea noastra lasa de dorit si traim la fel ca toti oamenii, mai ales de sarbatori; cum sarbatoreste lumea asa si noi facem la fel. Cum se imbraca ei, ne imbracam si noi. Fac ei oua rosii facem si noi. Fac ei brad de craciun facem si noi.(etc) Si daca de la ei invatam trairea in "sfintenie", atunci ne inselam amar cu gandul ca suntem din Dumnezeu.
Nu cred si nu stiu cine e curajosul acela sa zica despre el ca are confirmarea cerului precum a avut-o Domnul Isus la raul Ioardan: Matei 3:17
Şi din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea.”
Placerea o gaseste Dumnezeu in cel ce are Duhul Sau Cel Sfant.
Oare nu conteaza aceasta cel mai mult? Nu scrie clar in scriptura ca„…dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui” (Romani 8:9). (?)
Nu e cel mai important pentru om lucrul acesta? Nu de acesta atarna vesnicia noastra? Nu este acesta ca o pecete peste cei ce sunt a Lui?
Putem fi ai orcarui cult, religie sau confesiune. Dar daca Domnul nu te recunoaste prin faptul ca nu ai Duhul Sfant inseamna ca nu esti a Lui.
Din nefereicire multi crestini se imbata cu apa si se tin de povesti "nemuritoare", asemanatoare cu baloanele si micutul de culoare...
Da!, interiorul conteaza. Dar in interior sa fie Duhul Sfant.
Multi zic azi: "nu exteriorul conteaza ci interiorul!" Nimic mai fals. Astia toti sunt muscati de duhul lumii.
Fiindca ce ai in interior afisezi afara. Si asta se vede de la o posta ca esti sau nu esti a lui Dumnezeu.