19 January 2013

SERVICII FUNERALE PENTRU O ...BISERICA MOARTA!!!

Un pastor intr-un oras mic din Oklahoma, si-a petrecut primele 4 zile din cariera lui de pastor facind vizite personale fiecarui membru al congregatiei invitindu-i sa vina sa participe la primul lui serviciu din aceea biserica.

Urmatoarea duminica biserica insa era aproape goala. Noul pastor plaseaza luni dimineata un anunt in ziarul local, spunind ca, deoarece biserica la care pastoreste este moarta, este de datoria lui sa faca o ceremenie decenta de inmormintare. Serviciile funerale, ii instiinteaza el pe enoriasi vor avea loc Duminica urmatoare dupa masa.

Curiosi despre acest morbid eveniment, o masa mare de curioasi s-au adunat pentru serviciile funerale in Duminica ce a urmat. In biserica, in fata amvonului, un sicriu obisnuit cu o jarba de flori. Dupa ce pastorul termina eulogia, deschide sicriul si invita pe cei prezenti sa se apropie si sa isi arate respectul fata de biserica lor moarta.

Prinsi de curiozitatea ca ce oare este in cosciug si ce oare reprezinta biserica lor moarta, pe rind cei prezenti s-au aliniat ca sa treaca pe linga sicriul deschis si sa vada ce este inauntru. Dar fiecare dintre cei care treceau pe linga sicriu, plecau de acolo cu o fata care arata semne de vinovatie.

In sicriu, asezata intr-un unghi favorabil ...nu era altceva decit o...oglinda.

2 comments:

elena marin-alexe said...

Da , foarte adevarat dar si foarte trist, din pacate.
Pace tie draga mea Rodica!

cherie said...

Am inceput sa cotrobai printre postarile tale mai vechi. De unde le mai scoti?
Nu se plictiseste omul citind ce scrii !