22 October 2014

ELIXIRUL VIETII




De Ilka Chase
Traducere de Rodica Botan

“Dragostea este sarea vietii.” – John Sheffield

O doamna pe care o cunosteam scria o reteta, pe care i-o dicta un prieten de origine spaniola. El ii spunea cite cesti de "asta" si cite linguri pline de "aialalta"… si cit de mult trebuie fiert… si deodata prietenul meu adauga… "Orice ai sa faci insa, draga Clarita, daca vrei ca reteta sa iasa cu adevarat buna, trebuie neaparat sa adaugi…gratie." Sa adaugi gratie este doar un fel de a spune sa adaugi… putina dragoste.

Si de fapt asta se aplica la orice am face. Sa actionezi onorabil, inteligent, cu discernamint este absolut admirabil; dar daca vrei sa gusti dulceata vietii cu adevarat trebuie sa adaugi gratie…

Parca niciodata lumea n-a fost mai plina de retete, de informatii de tot felul. Ni se spune cu exactitate cum sa facem absolut orice; de la gatitul unei giste pina la felul in care trebuie sa ne purtam cu sotii sau sotiile noastre. Si multe din aceste instructiuni ar fi eficiente… Dar daca nu pui si un pic de dragoste in ele, daca nu pui gratie, o sa duca cu siguranta lipsa de gustul acela adevarat si dulce al vietii pe care il cautam cu totii.

Asa ca… nu conteaza ce te preocupa, nu conteaza ce anume faci, ce reteta alegi… nu uita … cel mai important ingredient al vietii!!!

2 comments:

cella said...

Gratie pentru post, adica multumesc si multumesc cu gratie ;))

Rodica Botan said...

Cella...erai gratioasa si inainte...dar acuma te-ai facut si mai si...
:)