16 July 2009

A FI SAU A NU FI...ACEASTA ESTE INTREBAREA!!!

De citeva zile Maria Istoc este musafira mea. Musafira este asa…un fel de a zice; pentruca asta ar presupune ca ma ocup de ea ca o gazda buna…numai ca eu nu prea sint pe acasa. Asa ca ne vedem seara. Ea este misionara in Paris…

Acuma va va veni greu sa intelegeti, ca Europa are nevoie de misionari. Dar are. Oricum, nu despre asta vroiam sa vorbesc. Vreo doua zile la rind am auzit-o discutind cu tatal meu…despre o multime de subiecte. Un gind mi-a ramas bine intiparit in minte…zicea ea ca "trebuie sa fim…si nu sa facem". De fapt Dumnezeu ne-a trimis in lume sa fim…dar...in realitate cu totii ne straduim sa facem…Avem vreun rezultat din toata strufocarea asta? Ma indoiesc…cel putin uitindu-ma la rezultatele personale.

Dar ma munceste gindul de "a fi"…Si fraza Schakesperiana capata o noua dimensiune…"To be or not to be" din punctul de vedere al crestinului…Ce sint de fapt? Si de ce ma straduiesc sa par ceea ce nu sint? De ce nu-mi consum energia sa fiu…ca abia atunci pot influenta in vreun fel pe cei in jurul meu.

Lumea se pierde nu pentruca nu facem destul…ci pentruca nu sintem …destul. Nu sintem lumina, nu sintem sare, nu sintem adevar, nu sintem dragoste, mila, intelepciune, curatie…nu sintem!!!

O fraza atit de simpla…si consecinte atit de adinci. Doamne, te rog …ajuta-ma sa fiu…tot ce ai intentionat tu sa fiu. Si opreste-ma sa fac…orice atunci cind nu esti Tu cel ce lucrezi prin mine. Nu ma lasa sa ma obosesc degeaba, sa cred ca sint ceea ce nu sint, sa ma asez unde nu mi-e locul, sa pozez in virtuti pe care nu le am …ajuta-ma numai sa fiu !!!

4 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

A FI -INSEAMNA SA FI MAI INTAI NASCUT
A FI NASCUT DIN DUMNEZEU SAU A TE NASTE SINGUR (NIMENI NU S-A NASCUT SINGUR !!!)
IOAN 1:12
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;
13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

JOHN 1:12
but as many as received him, to them gave he [the] right to be children of God, to those that believe on his name; 13who have been born, not of blood, nor of flesh's will, nor of man's will, but of God.

IOAN 3:5
Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte (CORECT :NU ESTE NASCUT) cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.

JOHN 3:5
Jesus answered, Verily, verily, I say unto thee, Except any one be born of water and of Spirit, he cannot enter into the kingdom of God.

Anonymous said...

amin, asa sa fie!
ajuta-ma Doamne si pe mine sa fiu ceea ce Tu vrei!
chiar saptamina aceasta vorbeam cu fiul meu mai mare si imi spunea amarit ca tot incearca sa fie mai bun si se straduieste din rasputeri, dar nu stie ce e cu el, ca e tot mai rau si mai nervos..... si i-am spus, draga nu te mai stradui, am facut si eu asa pina am inteles ca nu trebuie sa fac nimic in puterea mea, ca oricum nu realizez nimic inafara de stress.....decit sa spun: Doamne, nu mai pot, am nevoie de Tine! nu pot sa rezolv problemele Vino in inima mea prin prezenta Duhului Tau si azi si ajuta-ma sa fiu copilul tau si sa umblu in faptele care Tu le-ai pregatit! si de cind ma rog asa, e o mare diferenta in viata mea

Tamara

AICISIACUMACOLOCURAND said...

FARA NEGOCIERE:LITMUS TEST PENTRU A FI SAU A NU FI :
ROMANI 8:9b Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

AICISIACUMACOLOCURAND said...

IN ENGLEZA (scuze pentru ca nu e tradusa )
"My" Life

We live as our life is our own.
We take pride in the fact that it is OURS.
We think we have the right to do with it as we wish.
Our life to us includes:
Our bodies...we think we have the right to do with our bodies as we wish.
Our Minds...we think we have the right to think or fill our minds with what we wish.
Our time...we think our time is our time...we can use it as we decide is best.
Our belongings...we think our stuff is our stuff..we can either tell you who gave each item or dollar to us or explain how hard we worked for it. So we have the right to do with it as we please.

The church we visited on Sunday was hosting a blood drive. It was quite a different sermon--if you could call it a sermon at all--but the pastor made some great points.

He spoke of how Christ gave every ounce of blood from His body to purchase our lives.

And to live in response to that sacrifice is to understand that our life is NOT our own.

To live in response to HIS willingness to give all of His blood is to surrender that life daily.

NO longer as we see best but willing to do what He knows is best.

I loved the point and have been pondering upon it all week.

How does that look in my life regarding:
body?
mind?
time?
Stuff?

Lord, release my tight hold on "my" life!
HIS GRACE IS ENOUGH FOR TODAY
http://csocoteanu.blogspot.com/