12 July 2009

GUSTATI SI VEDETI CE BUN ESTE DOMNUL!

Este ora 5:27 duminica dimineata. M-am trezit cu ceva vreme in urma…si m-am trezit cu gindul cu care am adormit… Un gind de ingrijorare. Deb are febra de vreo 4 zile…A vazut deja doi doctori, dar …avem un sistem medical din ce in ce mai prost. Ma tem ca trebuie sa iti cunosti diagnosticul inainte de a te infatisa in oficiul lor…

Azi dimineata m-am trezit cu rugaciunea pe buze. Cine sint eu sa fiu bagata in seama de Creatorul acestui intreg Univers? Si totusi El ne-a spus sa-L chemam in ziua necazului…ca El vine si El asculta …si El ne ajuta. In momente ca astea imi amintesc cit de importanta e credinta si ca daca as avea doar cit un bob de mustar, as putea sa mut muntii cu ea. Dar unde mi-e credinta? Unde-I bobul ala mic de mustar? Si cu toate astea…cu toata credinta mea slaba, Domnul a mutat pentru mine munti si altadata; munti de neliniste, munti de boala, munti de rautati…munti…lanturi de munti…si ii va muta si acuma.

Domnul l-a scos pe Lazar din mormint; El poate sa se ocupe si de problema ce i-am adus-o in rugaciune…

Am deschis Biblia si am citit . In fata ochilor mei s-au deschis cele mai frumoase versete posibile. Bun este Mintuitorul meu si Salvatorul Meu. Cititi si voi cu mine sa vedeti ce bun este Domnul…Cititi si voi sa vedeti ce Cuvint de mingaiere am primit…
………………
Psalmul 34:

Voi binecuvinta pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea. Sa mi se laude sufletul in Domnul! Sa asculte cei nenorociti si sa se bucure. Inaltati pe Domnul impreuna cu mine. Sa laudam cu totii Numele Lui.

Eu am cautat pe Domnul si mi-a raspuns: m-a izbavit din toate temerile mele. Cind iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine. Cind striga un nenorocit, Domnul aude si-l scapa din toate necazurile lui.

Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de El, si-I scapa din primejdie. Gustati si vedeti ce bun este Domnul! Ferice de omul care se increde in El!

Temeti-va de Domnul voi, sfintii Lui, caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El! Puii de lei duc lipsa, si li-i foame, dar cei ce cauta pe Domnul nu duc lipsa de nici un bine. Veniti fiilor si ascultati-ma caci va voi invata frica Domnului.

Cine este omul care doreste viata, si vrea sa aiba parte de zile fericite? Fereste-ti limba de rau si buzele de cuvinte inselatoare! Departeaza-te de rau si fa binele; cauta pacea si alearga dupa ea!

Ochii Domnului sint peste cei fara prihana, si urechile Lui iau aminte la strigatele lor. Domnul isi intoarce fata impotriva celor rai, ca sa le stearga pomenirea de pe pamint. Cind striga cei fara prihana, Domnul aude, si-i scapa din toate necazurile lor. Domnul este aproape de cei cu inima infrinta, si mintuieste pe cei cu duhul zdrobit.

De multe ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar Domnul il scapa totdeauna din ea. Toate oasele i le pazeste, ca nici unul din ele sa nu i se sfarime. Pe cel rau il omoara nenorocirea, dar vrajmasii celui fara prihana sint pedepsiti. Domnul scapa sufletul robilor Sai, si niciunul din cei ce se incred in El, nu este osindit.
……………
Asta e Cuvintul pe care mi-au cazut ochii in aceasta dimineata . Si spuneti voi daca Dumnezeu nu vorbeste inca si celor mai neinsemnati dintre paminteni! Cuvintele Lui au raspuns ingrijorarilor mele…si promisiunile Lui mi-au umplut sufletul de nadejde. Am gustat mereu si am vazut ce bun este Domnul…Gustati si voi si vedeti cit este de bun. Aduceti-va necazurile in fata Lui …ca El este bun si milostiv …nu va fie teama sa va apropiati de Dumnezeu…El ne-a iubit mai intii si a trimis pe Fiul Sau sa ne rascumpere; El nu doreste moartea pacatosului ci intoarcerea Lui…si El mi-a promis in aceasta dimineata ca n-am sa duc lipsa de nici un bine, si ca ma va scapa din primejdie. Gustati si vedeti ce bun este Domnul…

9 comments:

cherie said...

Ii doresc sanatate lui Deb. Dumnezeu sa iti asculte rugaciunile. Voi ati auzit de gripa aceea porcina? Nu este cumva asa ceva ? Doamne fereste, dar trebuie sa ai grija !

Rodica Botan said...

Multumesc cherie...tocmai asta a zis doctorul la care a fost joi...numai ca nu i-au facut nici un test si uite de atunci nu i-a scazut temperatura sub 100 de grade decit cu ibuprofin.

Inca nu stim ce are...

viorica said...

Dumnezeu sa o vindece pe Deb.Vad ca s-a intors inapoi la noi gripa porcina .am auzit ca ar fi murit in America 170 de persoane .Doamne ai mila de copii Tai!

Ma rog pentru tine cand ziua-i trecuta
Ma rog sa ai pace ,rabdare si har .
Ma rog ca-n tumultul ce-ti zbucima fiinta
Sa poti sa privesti mereu spre Calvar
Iacov 1;2-5 .

cherie said...

Nu privi lucrurile cu superficialitate. La noi in tara cum se banuieste ca ai gripa porcina (daca vii din America sau Canada)cum te baga la "boli contagioase" si nu prea se mai fac analize desi se ia sange.
Te trateaza indiferent ce ai caci te imunizeaza. Dar trebuie sa fie imediat !

viorica said...

Rodica ,cum se simte Deb?

Rodica Botan said...

viorica multumesc de rugaciuni. Deb inca are febra si asteptam sa cheme doctorul inapoi pentru o eventuala vizita. Ma ingrijoreaza lipsa lor de interes...ce se intimpla cu medicalul in tara asta? Avem insurente bune...adica platim o groaza de bani si serviciile sint sub orice critica!!!

Rodica Botan said...

cherie...sint si eu ingrijorata...dar pina nu clarifica un doctor n-am cum sa ma pronunt. Ma gindesc ca daca era gripa din aia o luam si noi ceilalti din jurul ei...

Sorin M. said...

CONCURS DE CUNOŞTINŢE BIBLICE - ,,CINE STIE, CASTIGA!"

LeeDee P. said...

Multa sanatate pentru Debbie si fie ca Medicul Medicilor s-o poarte pe bratele Lui ! Si pe cei care stau alaturi de ea, de asemenea !