07 July 2009

GINDURI ...LA GRAMADA!

Cita enigma in viata asta. Ceva se intimpla pe neasteptate si…pufff…ca si intr-o poveste, in mod magic viata se schimba. Cu aproape un an in urma ma vaietam de singuratate si eram numai eu si doua giste. Mi-a placut rutina lor zilnica…pina cind n-am mai putut sa fac fata mizeriei ce o faceau. Dintr-un motiv greu de inteles, alesesera sa se intinda la soare in fata usii mele. Din acelasi motiv necunoscut au ales sa isi faca toate treburile tot acolo pe usa si pe pragul meu. Asa ca nu mai puteam sa pasesc in casa sau afara fara sa trebuiasca sa-mi spal pantofii.

Ce departata mi se pare vremea respectiva…Le-am dat de-acasa pe Lilly si pe Silly. Dupa o vreme am primit "un curcan" organnic…mi s-a spus... la tava. N-am avut nici o indoiala ca era una dintre hoarele ce le-am dat de la casa…Asa ca am plasat tava cu bunatati la niste vecini mai putin mofturosi.
Ei…pe vremea aia eram singura in toata ograda. Acuma Laura cu tribul ei s-a mutat in casa…si dintr-o data viata s-a schimbat. Nu mai am nici timpul necesar sa scriu, sa ma informez, sa ma indignez la prostiile ce le face presedintele nostru …Aseara abia am auzit ca s-au scuzat ca au interpretat gresit sau au "citit" gresit economia. OOOPS!!! Asa vorbesc ca si cind ar spune ca au uitat sa puna capacul pe oala cu supa si a intrat o musca. Nu-i nimic scoatem musca…si ne facem ca nu stim ca a fost acolo.

Din nefericire economia merge din ce in ce mai prost si nici unul dintre cei alesi nu este in stare nici sa inteleaga ce se intimpla si nici sa repare ceva. Numai daca intentia lor nu este sa distruga economia cu adevarat…ceea ce nu este exclus. In acest caz…au facut o treaba pe cinste. California nu mai are bani nici sa-si plateasca politia si pompierii. Police patrols ce au mai ramas stau la orele de virf si vineaza pe cei ce merg la lucru si ii amendeaza pentru orice. Aproape toti cunoscutii mei au luat un tichet in ultimele saptamini. Ma mir cum am scapat…deocamdata.

Obama se grabeste sa-si puna in aplicare ideile cit mai repede…pe cind s-or trezi frumosii din padurea adormita…va fi prea tirziu sa mai schimbe ceva. Ok…ce altceva se mai intimpla pe aici? Michael Jackson …azi, miine il ingroapa. Te miri cum arata eroii zilelor noastre. Toata lumea stie si recunoaste ca "omul" Jackson a fost sub orice critica…Doar ca sintem o societate atit de jalnica ca nu ne mai intereseaza caracterul nimanui…O nursa care fusese chemata de el sa-l ajute sa doarma spunea aseara ca avea toate luminile aprinse in dormitorul lui toata noaptea… Nu numai atit dar muzica si desene animate in acelasi timp …L-a intrebat daca ii este frica de intuneric si a zis ca "Nu!"...Cum mai si astepta sa doarma? Apoi a cerut sa ii dea medicamente in IV care se folosesc pentru adormit la operatii...

Peste tot…in toate canalele, il vezi pe acest om imatur cu idei copilaresti ...adulat de multimi de oameni. Oare e de vina el ca e deplasat de pe orbita sau noi ; ca ne uitam la el…? Orasul Los Angeles cere bani guvernului ca sa poata sa angajeze mai multa politie pentru inmormintarea lui…Poate Obama da un stimulus de citeva bilioane cu ocazia asta…Nu stiu pe cine o sa stimuleze ca pe mort n-are cum...

Si ce sa zic…m-am complacut sa ascult si eu bazaconiile ce le ziceau…Uite asa stam gura cascata si ne pierdem timpul cu prostii, si ne mai miram de copii si nepotii nostrii ca admira si imita astfel de oameni. Mare rusine. Cam asta este ce gindesc astazi…Doamne ai mila de noi, ca sintem bombardati cu prostii si mizerii toata ziua. Si am vrea sa fim mai spirituali si mai buni, dar ca si Michael Jackson care vroia sa doarma dar tinea mintea stimulata tot timpul, asa si noi vrem sa ne odihnim in Tine dar stam in mijlocul galagiei si a mizeriei acestei lumi…Picioare avem…da-ne dar si intelepciune sa le folosim si sa iesim afara...

5 comments:

cherie said...

Esti "catranita" rau !
Dar friptura aia n-ai putut sa o mananci ! Vezi? Una este sa scrii si alta este sa faci...
Dar ce trebuie sa faci? Ce ziceai?

Rodica Botan said...

Ai dreptate...Sint catranita rau!!! N-am putut minca friptura ca am stiut ca e una dintre gistele mele. Mi-ar fi stat in git. Si nu le-as fi dat de-acasa daca nu m-ar fi omorit cu mizeria...si...m-au capiat de-adreptul...dar...mi-a fost si drag sa le vad plimbindu-se prin curte...Dupa cum vezi ...vesnic nedumerita, vesnic nemultumita!!!

Ce trebuie sa fac? Oh...stii tu... toti avem idealuri!!! Toti am vrea sa fim persoana aia...cit mai aproape de perfectiune. La 54 de ani...ma gindesc ca ar trebui sa fiu persoana asta matura care stie sa faca alegeri potrivite in viata, cumpatata in toate cele, lasind ca faptele sa vorbeasca mai mult decit vorbele...ce mai?...buna de pus pe rana. Si ma trezesc adesea ca daca m-ar pune cineva pe rana s-ar simti asa de bine ca si cum ar pune o urzica...Acuma spune tu, ce trebuie sa fac? Sa vorbesc mai putin si sa practic mai mult ar fi o solutie, nu?

CAZACU GHEORGHE said...

Doamne Ajuta! sora friptura se mananca la timpul eii , si cred ca fripturica se papa cu usturoi sau cu ceva picante..........

viorica said...

Rodica ,cand m-am mutat la tara am incercat si eu sa am mai multe pasari in curte .Am avut 5 gani si un cocos ,cu toate ca nu aveam voie .Dupa citeva zile le-am pus cutitul la git .Cocosul canta dimineata si imi deranja vecinii,gainile sareau gardul .Dupa putin timp cineva mi-a adus citeva rate .Am zis ca ratele nu fac galagie si nu cinta .Dar cind stropeam gradina incepeau sa macane si veneau la apa .Asa ca m-am ales cu frupturi bune cu usturoi .
Despre M.J .imi pare rau de copiii.Chiar acum fetita lui cu lacrimi in ochisori nu a putut vorbi mai multe de citeva cuvinte.Am varsat lacrimi pentru copii.

cherie said...

Fii cum esti caci Dumnezeu ne face pe fiecare asa cum este necesar sa fim acolo unde suntem...
Si nu esti rea !