02 July 2009

CU CALEASCA PE FREEWAY 101...

Ascultam aseara la televizor un reportaj despre Michael Jackson. Acuma nu-i de mirare ca oriunde te intorci , oriunde te suci…tot de el auzi. Si s-a vorbit atita ca pina si ei intre ei, jurnalistii au inceput sa discute ca este ridicol. Ziceau ei ca o zi inainte de moartea lui Michael, stirile care se transmiteau erau 18 la suta despre situatia din Iran si 17 la suta despre Michael. Asta inainte…bagati de seama. Dupa ce a murit regele popului…toate stirile care s-au transmis in USA erau 60 la suta despre Michael. Asta in afara de emisiunile speciale care ii erau dedicate numai lui.

Ma intreb ce spune asta despre o natiune…si care este linia subtire si pe cale de disparitie dintre "News" si "Entertainment".
Toti se dau in scrinciob cu diferite idei…dar pierduti in situatia asta sint trei copii care n-au parinti si n-au avut parinti niciodata. Ca si animalele colectionate la Neverland…Michael a facut o colectie de 3 copii albi. A ales de mama o femeie cu mai putin caracter cred decit maimutica lui preferata ; femeie care a trebuit sa stie de la inceput ca da nastere la doi copii si apoi ii va abandona in miinile unui om cu un caracter discutabil. Nu eu l-am discutat ...asa ca va rog frumos, cei care vreti sa ma judecati ca judec…stop it!!! Al treilea copil a venit cam tot asa. Se pare ca tatal primilor doi copii este dermatologistul lui Jackson…si aia este prea putin important .

De ce? Pentruca oricine s-a implicat in aceasta joaca de-a viata cuiva…nu poate sa aiba nici un fel de caracteristici umane…in afara de infatisare.
Imaginati-va acesti trei copii si singuratatea si durerea si confuzia lor. Cei care credeti ca va puteti juca cu inseminari artificiale si treburi de genul asta…conditia si situatia cazului de fata ar trebui sa va fie de mare importanta. Nimeni nu-si poate planifica viata dinainte. Nimeni nu este stapin pe ziua de miine. Aduci pe lume un copil ;si chiar daca motivele cu care pleci la drum sint reale, bune, valoroase…dar recurgi la metode artificiale de a aduce copii pe lume…situatia ta se poate schimba si cei pe care i-ai iubit si i-ai dorit pot sa ajunga sa traiasca o tragedie fara de sfirsit.

Puneti-va in situatia acestor copii…Mi se blocheaza mintea cind ma gindesc ce gindesc ei…ce inteleg, la cine ar trebui sa alerge si pentru ce. ..

In alta ordine de idei familia raposatului a cerut ca Freeway 101 de la Los Angeles incoace pina nu stiu unde sa fie inchis ca sa poata escorta pe "Cenusareasa" intr-o trasura alba pina la locul de veci. Nu si-au pus problema ca e ziua nationala a Americii si in weekendul asta traficul o sa fie ucigator. In Los Angeles, este trafic oricum in fiecare zi. Uneori cu bicicleta ai ajunge mai repede dintr-o parte in alta a orasului decit cu masina.

Stateam aci la lucru si ma gindeam…cita pompa i se da lui Michael Jackson la plecarea de aici. Oare citi si cine l-a asteptat dincolo?

9 comments:

cherie said...

Draga Rodica,
Stii cum se spune :"Nu judeca, sa nu fii judecat !"
Desi a fost un mit, viata lui Michael Jackson ramane o tragedie.
Nu cred ca ai dreptul sa-l judeci...chiar daca nu iti place.
Sunt multi copii albi ramasi fara parinti mai nenorociti decat astia.

Rodica Botan said...

De judecat...ne judeca Dumnezeu pe fiecare. Consecintele greselilor le avem inca aici cu noi si ni-i le purtam fiecare.

Sint insa trei copii care n-au avut ce cauta in grija lui daca cei care sint parintii lor adevarati ar fi fost constienti. E una cind ramii orfan si nu depinde de noi...si alta cind te joci cu soarta cuiva.

Nichael a trait o tragedie si in parte este responsabil de ea. El e mort si judecata mea asupra lui n-ar ajuta la nimic. Vorbeam insa de parintii acestor copii care sint in viata si care n-au fost si inca nu sint responsabili...si de alti oameni care se joaca cu viata si care pot crea alte tragedii. PENTRU ASTIA AM SCRIS ARTICOLUL SI ASTA ERA JUDECATA CARE AS FI DORIT SA IASA LA LUMINA...

viorica said...

"Nu judeca ca sa nu fii judecat" nu se potriveste in orice situatie .
Sant lucruri care trebuie judecate si sa invatam din ele .Sant lucruri care ne uimesc si trebuiesc corectate .Judecata ne-a dat-o Dumnezeu ca sa discernem lucrurile .
Rodica si mie imi pare rau de acesti bieti copiii,bani de care nu vor duce lipsa probabil...nu aduc fericirea!

elena marin-alexe said...

Nu sunt nici pro nici contra Michael Jackson, caci muzica lui nu e genul preferat de mine.Totusi ca multi oameni am si eu dreptul la opinie cred.
Imi pare rau pentru sufletul lui, caci va trebui sa-si priveasca in ochi Creatorul si ma intreb ce-i va spune oare?
- Doamne nu mi-a placut cum m-ai creeeat...si de asta mi-am schimbat nuanta la ten? Sau ce o sa-I spuna.....Sunt oameni care se nasc cu gheb in spinare si unii au ajuns celebri si au slavit pe Dumnezeu in trupul lor.
Despre el, ca a fost sau nu vinovat de ceva, sau ca si cantaret, no coment.

elena marin-alexe said...

am vrut sa spun ' creat'

Rodica Botan said...

Din toate putem invata ceva...judecata ar presupune o sentinta. Aia o da Dumnezeu...dar din exemplu bun sau rau al cuiva putem invata totdeauna; daca nu altceva atunci de ce sa ne ferim in viata.

Cristina said...

Nu trebuie sa judecam inima cuiva. Nu stie nimeni daca in ultimele 5 minute Michael si-a predat viata in mina Lui. Asta nu putem judeca.

Nu putem judeca care este relatia cuiva cu Christos. Dar putem judeca actiunile cuiva. Noi, ca si oameni judecam tot timpul. Judecam daca sa furam sau nu, daca sa omorim sau nu. Judecam care ar fi consecintele daca alegem sa fumam sau nu.

Asadar, nu stiu ce a fost in inima lui MJ sau ce relatie a avut el cu Dumnezeu, dar sigur pot sa-i judec actiunile. Iar actiunile lui nu arata ca a fost un om matur. Si nu numai asta, dar a mai pus in pericol si viata altora de linga el. Pentru asta...il judec!

cherie said...

Ma predau ! Sa-l judecam !
Sa incep cu primul cap de acuzare: 1.A abuzat de vreun copil? El spunea ca nu dar ca n-a mai vrut sa se judece si dezgustat a platit si gata! Cum o fi fost?
2. El spune ca era timid, mie mi se pare bolnav la cap. Cum era?
3. Ii placeau copiii si nu putea avea. Era un om bogat. Oare avea dreptul sa infieze copii in cazul asta?
3. Era negru si suferea din cauza asta. Pentruca avea bani si cred ca nu suficient discernamant au fost unii care i-au promis ca-l fac alb. E vinovat ca nu a stiut sa discearna intre vis si realitate?
Suficient. Eu il declar vinovat! Eu stiu diferenta chiar daca uneori ma fac ca visez cu ochii deschisi.

Rodica Botan said...

Cred ca unele dintre problemele lui le au si alti oameni...De exemplu, tatal lui i-a impins pe copii mult prea mult ...Ei cintau cind erau mici intr-un bar de noapte. Acuma nu toti ne impingem copii atit de mult si nu tocmai in directia aia; dar citi parinti nu le fura copiilor copilaria in dorinta de-asi atinge visul lor personal, fara sa gindeasca ca copilul lor o sa aiba si el visele lui. Acuma nu e gresit sa impingi pe copii sa studieze sau sa faca sport sau altceva bun. Cind uitam insa care este limita si le furam copilaria, vor avea de suferit toata viata lor. Asta este o lectie de invatat pentru parintii ambitiosi. Uite...Michael Jackson a ajuns mare star...dar asta nu i-a adus fericirea / si cred ca toti sintem de acord ca a fost o fiinta nefericita.

Acuma iara...chiar daca copilaria ne-a fost nefericita ...nu inseamna ca nu putem face alegeri potrivite in viata ; sint oameni care au avut parinti abuzivi, betivi...si totusi au ales sa faca ceva frumos din viata lor.

Nu sintem noi judecatorii nimanui. Un judecator ia decizii dupa judecata si pedepseste.
Dar nimic nu ne opreste sa judecam si sa invatam din pataniile altora. Citi dintre noi nu doresc faima, bogatie...etc. Si toate astea doar pentru a ajunge fericiti. Exemplul lui MJ ne spune ca lupta asta este inutila si ca fericirea nu-i pe-acolo. Asa ca daca cineva cauta fericirea...drumul ala e batatorit de altii care au esuat si trebuie sa cautam fericirea in alta parte, nu?

Cherie...si inca nici n-am apucat sa vorbesc de celelalte. Ca de exemplu faptul ca sa zicem nu a putut avea copii si a infiat...

De ce nu a infiat ceva copii fara parinti? As fi inteles si aprobat acel gest; sint milioane de copii care traiesc ca sobolanii prin locuri intunecoase vinind dupa o bucatica de piine. De ce n-a salvat citiva din acei copii? De ce s-a apucat sa creeze viata in mon artificial?
Dumnezeu a creat viata pe pamint. El stie cum si de ce...sa-L lasam pe El sa se ocupe de asta. Cind El creaza viata El are un plan ...El este Stapin pe situatie...noi...uita-te la MJ...si-a planuit un tur de concerte si uite pe unde le tine acuma...

Ar mai fi multe de vorbit...dar cred ca te-am plictisit deja...
Pe curind cherie...