15 January 2013

INTREBAREA CARE MI-A SCHIMBAT VIATA

De David Ryser
Acum citiva ani, am avut privilegiul sa invat intr-o scoala de misiune. Studentii mei erau flaminzi dupa Dumnezeu, si eram mereu in cautarea de noi forme sa ii ambitionez sa se indragosteasca si mai tare de Isus si sa devina voci ale unuei Biserici reinoite. Am gasit un Quote care i se atribuia Predicatorului Sam Pascoe. Este o scurta versiune a istoriei crestinismului si zice cam asa:

“Crestinatatea a inceput in Palestina ca o partasie; s-a mutat in Grecia si a devenit o folozofie; s-a mutat in Italia si a devenit o institutie; s-a dus in Europa si a devenit o cultura; a venit in America si a devenit o Intreprindere.”

Unii dintre studenti erau in virsta de 18 sau 19 ani…copii de scutece - si as fi vrut sa inteleaga si sa aprecieze importanta ultimei propozitii, asa ca am clarificat adaugind… "Institutie…asta este un business…”. Dupa citeva momente, Martha, cea mai tinara din clasa a ridicat mina. Nu mi-am imaginat ce-ar fi putut intreba. Am crezut ca istorisirea asta scurta era suficienta si se explica singura si ca eu am performat minunat. Dar…desi credeam ca nu mai incapeau in discutie nici un fel de intrebari, am facut semn ca am vazut mina ei ridicata si am spus…”da, Martha.” Si Martha mi-a pus asa o simpla intrebare…”Un business? Dar n-ar trebui crestinitatea sa fie un trup?” Nu mi-am putut imagina unde ar duce aceasta intrebare…asa ca singurul raspuns care l-am avut a fost “da…” Dar ea continua…”dar cind un trup devine un business…nu-i aia prostitutie?” In sala se facu tacere. Pentru citeva secunde nimeni n-a miscat si n-a vorbit. Eram cu totii inmarmuriti, ingrijorati sa facem vreo miscare pentruca prezenta Lui Dumnezeu a umplut sala, si am stiut ca sintem pe teren sfint. Nu m-am putut gindi la altceva in acele momente decit …”wow…de ce nu m-am gindit eu la asa ceva?” Dar nu mi-am permis sa-mi spun gindul cu voce tare. Dumnezeu era in controlul acelei clase…

Intrebarea Marthei mi-a schimbat viata. Vreo 6 luni m-am gindit la intrebarea ei cel putin odata pe zi. “Cind un trup ajunge sa fie business, nu este prostituat?” Si nu este decit un raspuns la intrebarea ei. Raspunsul este “da”. Biserica Americana, in mod tragic, este populata din greu de oameni care nu il iubesc pe Dumnezeu. Cum putem sa-L iubim? Ca nici nu-L cunoastem; adica…sa-L cunoastem cu adevarat.

Inca stau pe pozitia ca cei mai multi credinciosi americani nu-L cunosc pe Dumnezeu si deci n-au cum sa-L iubeasca. Radacina acestei conditii origineaza in felul cum venim la Dumnezeu. Multi am venit la Domnul pentru ca ni s-a spus ce poate El sa faca pentru noi. Ni s-a promis ca El o sa ne binecuvinteze in viata si o sa ne ia in cer dupa ce murim. Ne-am casatorit cu El pentru ca era bogat…si nu ne pasa daca traieste sau moare atita vreme cit ne ramine avutia. Am transformat Imparatia Lui Dumnezeu intr-o afacere, facind afaceri cu lucrurile sfinte. Asta n-ar trebui sa se intimple. Ni s-a poruncit sa-L iubim pe Dumnezeu si am fost chemati sa fim mireasa Lui - asta este o treaba foarte intima. Ar trebui sa fim iubitii Lui. Cum ppti iubi pe cineva pe care nici nu-l cunosti suficient? Si chiar daca L-am cunoaste asta nu este garantie ca il si iubim. Sintem noi iubiti sau ne prostituam?

Am cintarit intrebarea Marthei din nou intr-o zi…”care este diferenta intre o iubita si o prostituata?” Am realizat ca multe din atribute sint comune doar ca o iubita face totul din dragoste. O prostituata doar se preface ca iubeste…atita vreme cit platesti. Apoi mi-am mai pus o intrebare…”Ce se va intimpla daca Dumnezeu se opreste din a-mi mai plati? Pentru urmatoarele citeva luni i-am dat timp Domnului sa ma cerceteze sa vada de ce il iubesc si de ce il servesc. Sint eu un adevarat iubit al Lui? Dar daca Dumnezeu o sa se opreasca din a ma binecuvinta? Cum o sa fie daca n-ar mai face nimic pentru mine? As continua sa-L iubesc? Te rog crede-ma…Eu cred in promisiunile si binecuvintarile Lui Dumnezeu. Chestiunea aici nu este daca Dumnezeu isi binecuvinteaza copii; chestiunea este conditia inimii mele. De ce il servesc? Sint binecuvintarile in viata mea un dar de la un Tata iubitor, sau sint plata pe care am cistigat-o sau un bacsis/ de dragoste?

Il iubesc pe Dumnezeu fara nici o conditie? Si mi-a luat chiar citeva luni sa fac lumina la aceste intrebari. Chiar si acum citeodata ma ingrijorez ca dorinta mea de a-L iubi pe Dumnezeu este insotita de o anumita atitudine si comportament. Ma aflu citeodata dezamagit cu Dumnezeu si minios ca El nu mi-a implinit unele nevoi inchipuite de mintea mea. Suspectez ca n-am sa rezolv niciodata aceasta dilema pina la capat, dar doresc mai mult ca orice sa il iubesc pe Dumnezeu din toata inima.

Asa ca ce o sa fie? Ce sintem? Iubiti sau prostituati? Ca in cer nu exista prostitutie, sau in Imparatia Lui Dumnezeu, dar sint suficienti din cei care au fost odata si s-au transformat, s-au schimbat. Crede…pentruca iti spune cineva care a trecut pe-acolo. Nu exista nimic care sa inlocuiasca o relatie intima cu Dumnezeu. Uita-te la Matei 7: 21-23. Trebuie sa alegem. - Dr. David Ryser.
(Editor’s Note: This article was forwarded to me Dr. David Ryser by Andrew Strom. To subscribe to his e-mails send a 'subscribe' email to- prophetic@revivalschool.com)

3 comments:

cella said...

am citit aseara materialul asta si ... azi in drum spre lucru mi l-am amintit si ... ma gandesc cat iubesc eu? sau ...iubesc?
daca biserica a ajuns o prostituata e pentru ca eu sunt fatarnica, prefacuta, ipocrita ...
Doamne, te rog trezeste-ma ... sa iubesc, nu sa ma prefac.

Rodica Botan said...

Si pe mine m-a pus pe ginduri...daca si cit si mai ales de ce iubesc. Stiu ca El m-a iubit mai intii; Doamne oare cum ai putut sa ma iubesti atit?

Sanyi said...

In Romania dupa '89 biserica a devenit pentru multi o "Intreprindere" profitabila, se vede acest lucru cu ochiul liber fara sa ai multa carte. Sunt sigur ca zilele sunt spre safsite, Dumnezeu stie cand v-a veni dar El ne avertizeaza prin A. Pavel in 2Timotei 3:1. "Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultamitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neanduplecati, clevetitori, neanfranati, neamblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
5. avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia."

Intrebarea cea mai importanta din viata mea si nu numai a mea este: oare eu unde ma gasesc, sunt "mireasa" lui Cristos sau sunt un profitor, o prostituata?

Doresc din tot sufletul meu ca Domnul sa ma cerceteze si daca sunt pe o cale gresita sa-m indrepte pasii, gandirea pe calea cea dreapta.