18 April 2014

O ZI DE MULTUMIRE!!!

Am auzit nu de mult o poveste despre un ciine care a fost salvat din foc de 6 pompieri. Povesteau pompierii ca dupa ce l-au salvat, sarmanul ciine trecea de la unul la altul si le lingea miinile. Nu stiu restul povestirii, dar imi inchipui ca pompierii l-au tinut mai departe cu ei.
………………….
Se apropie Pastele, cind vom comemora moartea si invierea Domnului nostru Isus Christos. M-am gindit la ciinele acela salvat de pompieri, care n-are logica si n-are constiinta; numai instinct. Si din instinct a stiut ca trebuie sa se duca sa le multumeasca celor care l-au salvat din foc.
Noi am fost salvati din focul vesnic. Spre deosebire de acel ciine, noi am fost creati de Dumnezeu si cu alte aparate complexe, ca sa fim in asemanarea Creatorului ...de gindire, de constientizare, de logica. Cum dar atunci nu stim sa ne aducem multumirea Celui care a suferit si S-a jertfit pentru noi?
Din zece oameni vindecati, doar unul s-a intors sa-I multumeasca Domnului Isus. Ce-ar fi ca de acest Paste sa ne amintim Cui Ii datoram salvarea, Cui Ii datoram speranta… si Cui Ii datoram sansa de a trai in eternitate in Slava Sa?
Lasati ca acest Paste sa devina o zi de multumire!

2 comments:

cherie said...

Inspirata de concursul tau, fara a considera ca particip la concurs iti scriu o poveste (mai lunga decat ziceai)
La noi duminica sunt Floriile.
De Florii.
Cele trei bătrânele prietene Flori, Cela si Iubi au iesit din biserica încantate de crengutele de salcie sfintite pe care tocmai le-au primit din mâna preotului. Era sărbatoarea Floriilor, ziua numelui pentru Flori. Acum se îndreptau spre locuinta ei unde erau invitate la o mică masă festivă.
-Doamne Iisuse Hristoase îti multumim pentru ziua de azi , a rostit închinându-se Cela. Asteptati-mă putin, intru aici să îmi iau tigări.
-Ai văzut cât a pus în cutia milei?A intrbat-o Flori pe Iubi.
-N-am fost atentă.
-N-a pus nimic, m-am uitat la măna ei, s-a prefacut. Asa face mereu, e mare credincioasă dar la o adică se eschivează. Eu, mă stii, nu că mă dau credincioasă dar cred si mă rog la Dumnezeu. De Iisus ce să spun, parcă în ultimul timp prea multe am citit. A fost un om, a murit, a fost in moarte clinica si si-a revenit.Lumea atunci era mult mai naivă, o hipnoza în masă ar fi putut fi considerată realitate.Tu ce zici?
-Si eu tot în Dumnezeu cred. Cănd eram mica aveam o idee confuză despre Iisus si nici nu mă gandeam să vorbesc despre el cum vorbesc acum. A fost totusi un om, orice s-ar zice.
-Si ce faceti voi cu crengutele astea?A întrebat Cela întorcându-se.
-Eu le pun deasupra usii, a răspuns Flori.
-Eu pun una din crengute sub pernă la noapte si ceea ce visez interpretez ca un mesaj de la Dumnezeu.
-Lasă-mă ! I-a tăiat elanul Flori.Asa ai zis si anul trecut si nu s-a adeverit nimic. Totul este doar dorinta ta.
-Ba eu cred în vise, a contrazis-o Cela.Voi nu stiti că nu v-am povestit, m-am vrut să ganditi cine stie ce despre mine dar când m-am operat de cancer la sân, acum 5 ani, cu o noapte înainte am avut un vis. M-am visat într-o câmpie nesfârsită cu iarbă verde.Eram singura si speriată. Am stigat “Doamne, dacă existi spune-mi ce să fac?”Si în fata mea s-a deschis o lumina orbitoare în care l-am simtit pe Dumnezeu. L-am rugat să mă ierte si să mă ajute. Am simtit o mana pe umarul meu.M-am întors si l-am văzut pe Iisus care mi-a spus că Dumnezeu mă va ajuta, sa merg mâine linistita la operatie. După cum stiti operatia a reusit si ma simt bine. Eu cred in Dumnezeu si in Iisus Hristos, cuvantul sau.

DAVID ARDELEAN said...

Draga Rodica ,

A sti sa multumesti , nu-i la indemana orcui ! In Evanghelii citim ca la Dl. Isus au venit zece (10)leprosi si l-au rugat pe Domnul sa-i vindece ! El , i-a vindecat PE TOTI ! Unul singur insa s-a intors sa-i multumeasca ! Domnul Isus se intreaba retoric " Oare n-au fost curatiti toti cei zece ? Dar ceilalti noua unde sint ? " Doamne Isuse ,iarta-ne ca nu stim sa-TI multumim ! Indura-Te de noi !

UN PASTE BINECUVINTAT FRATI IUBITI !

CHRISTOS A INVIAT !