09 September 2008

POATE EXISTA O DISCUTIE... ?

Am avut o experienta noaptea trecuta…(in Romania era ziua…dimineata, noi fiind aici in California cu 10 ore in urma Romaniei)…deci am experimentat pentru prima data un fel de duel pe blogul meu. Am mai citit si pe alte bloguri multe intrebari.. Referitoare la daca sau nu blogul are vreo folosinta in raspindirea Cuvintului Lui Dumnezeu?

Cred ca cel mai corect spus…ar fii, nu raspindirea religiei, pentruca Biblic vorbind Domnul Isus a dat definitia religiei ca fiind indeletnicirea de a avea grija de orfan si de vaduva …si a numit-o religia adevarata. Dar raspindirea Cuvintului Lui este poate mult mai corecta…El ne-a trimis sa mergem pina la marginile pamintului si sa spunem tuturor ce ne-a facut noua Domnul.
Gindul asta imi da mult curaj…ca nu trebuie sa ma prezint ca o persoana perfecta, sfinta…nimic din toate astea…sint doar un om, trecut prin viata si care am experimentat bunatatea Lui Dumnezeu si care sint dispus sa impart cu cei care vor sa asculte, gindurile si experientele mele si …in deosebi…ce a facut El pentru mine…

De aceea am acceptat discutia din noaptea trecuta chiar daca a fost dura…am considerat ca trebuie sa ne suflecam minecile uneori si sa facem lucrul care trebuie facut. As fi curioasa sa aflu si parerile altora. Am primit de la Sorina un mesaj frumos si neasteptat si cred ca sint multi care ar putea sa ne impartasasca din ideile si parerile lor.

Cind copii mei erau mai mici …si le mai spun si acum citeodata…sa-si spuna tot ce gindesc …dar sa foloseasca cuvinte prin care sa continue sa se respecte reciproc. Acelasi gind il am si acum…putem venii din perspective diferite…avind obiceiuri diferite, putem sa ne contrazicem, dar sa o facem respectuosi…

Intrebarea mea este…poate exista o conversatie deschisa intre credinciosi si necredinciosi? Bineinteles o discutie din care sa putem invata si unii si altii? Nimeni nu este perfect…asa ca sint sigura ca vom auzii si lucruri care nu ne vor face placere…dar poate ne vor ajuta sa ne indreptam?! Iar ceilalti vor intelege cine vrem si cine ne straduim sa devenim…si de ce il iubim pe El…si de ce vrem sa fim ai Lui?

2 comments:

Anonymous said...

Eu cred ca se poate daca amindoua partile sint de acord sa se poarte o discutie decenta.

Rodica Botan said...

Cred ca asta-i secretul...dar vezi ca de cite ori vorbim parca vorbesc democratii si republicanii...si uneori si intre discutiile purtate intre confesiuni apropiate apare aceasi lipsa de tact...Si cind te gindesti ca adevarul est eunul singur si doar felul in care percepem acelasi adevar depinde uneori de la persoana la persoana.

Bineinteles vorbesc de cei care cred in Biblie si numai in Biblie...NIMIC MAI MULT SAU MAI PUTIN...