03 September 2008

CE SINT DARURILE SPIRITUALE?

De la inceput vreau sa reamintesc ca tot ce este scris aici este extras dintr-un curs scris de Russell Kelfer, eu doar traduc si impachetez ideile pe care le scot din acest curs.

Mi s-a parut important sa mentionez ca autorul a studiat aceste daruri spirituale din patru texte din Biblie : Noul Testament, Romani 12, I Corinteni 12-prima parte si a doua parte si Efeseni 4. Dar listele nu sint la fel ; unele par liste de activitati, altele de realizari si altele de motivari. Si pentruca nu sint specifice cum sintem obisnuiti sa avem lucrurile prezentate clar de catre Dumnezeu, ni se pare ca ceva nu e la locul lui. Dumnezeu nu este autorul nici unei confuzii…atunci de ce aceste lucruri sint parca menita sa aduca confuzie?

Omul cauta si crede ca adevarul exista in ceea ce ii spune lui o anume experienta, deci se bazeaza pe propriile lui simtaminte crezind ca ele sint adevarul, si nu cauta sa confirme cu Biblia ceea ce simte; omului ii place sa se compare cu altii din punct de vedere spiritual si sa se vada mai sus, mai bun, si omul creaza astfel de situatii in care sa se faleasca cu starea lui superioara si astfel sa hraneasca unul dintre cele mai periculoase pacate…mindria.

Dumnezeu condamna aceste competitii de natura spirituala…el vrea ca toti sa fim egali, asa cum toate madularele trupului sint la fel de importante si necesare. El vrea o diversitate in darurile ce le avem, dar vrea sa fim condusi de acelasi Spirit; El vrea sa avem misiuni diferite dar sa avem acelasi Domn; si El vrea sa ne manifestam in mod divers dar sa se faca lucrarea aceluiasi Dumnezeu in toti oamenii.

Poate ca acuma vom intelege ca Dumnezeu vrea sa faca trei lucrari:

El lucreaza in noi, El lucreaza cu noi si El lucreaza prin noi. Asa ca secretul este ca Dumnezeu este acela care regizeaza iar noi trebuie doar sa ne lasam calauziti de El si sa ne practicam fiecare darul ce ni s-a dat.

Amintiti-va ca Dumnezeu v-a creiat pe toti intr-un mod minunat…si ca sinteti unici. Poate nu-ti place cum arati, cit esti de inalt, de intelligent, sau ce talente ai. Dar tu trebuie sa iubesti darul pe care Dumnezeu ti l-a dat tie, ca este unic, este puternic si este etern. Si a fost conceput pentru Tine inainte sa existi chiar… de un Tata iubitor. Toti sintem diferiti dar toti sintem un singur trup.

Imaginati-va acuma un grup de diaconi si batrini ai bisericii impreuna, hotarind daca sau nu sa construiasca o noua aripa la cladirea bisericii. Toti vor acelasi lucru…sa implineasca voia Domnului. Dar cei sapte oameni din bordul de conducere au sapte daruri diferite. Asa ca numai in masura in care toti sapte isi pun darurile la lucru pot infaptui voia Lui Dumnezeu.

………………………………………………………………

…urmatorul capitol va fii darul profetiei…

No comments: