17 September 2008

Noutate in Stuparit

Eram hotărât sa nu mai vorbesc despre paraziţi, începusem sa mă conving ca reduc farmecul mierii, arătând prin ce greutăţi ajunge la masa consumatorului, munca curata si plina de dragoste a albinei. Dar tocmai când eram in pragul deciziei finale am aflat ca in statul Florida a fost descoperit un nou parazit, care e foarte diferit de restul. Intrusul duce o viata dubla, o parte o trăieşte in pământ unde nimeni nu ştie ce face, cum se înmulţeşte si cum hibernează sau cum activează acolo.

Ce se cunoaşte despre el este modul cum acţionează in stupina. De dimensiune cam jumătate sau o treime dintr-o mămăruţă, de culoare neagra si de o neruşinare inimaginabila, apare la intrarea familiei de albine, intra ca la el acasă, merge direct spre miere si ceara. Ambele îi plac de minune, are carapacea tare si sta mai mult unde e întuneric si protejat de deranjul albinelor lucrătoare. Mai are o calitate importanta, nu are respect de osteneala albinelor nepreţuind ceia ce mănâncă si nu părăseşte stupul nici chiar pentru interese personale. Acolo unde totul e oglinda el îşi depune cu lipsa de bun simţ nevoile personale urmând ca albinele sa culeagă tot ce el depune, precum si ceara si mierea alterata.

Termenul folosit de Apostol ne indică pagubele produse de intruşi precum şi suferinţa pe care o indura din partea lor cei ce aduna comori nemuritoare, scriu aici din cuvintele Apostolului Iuda versetul 12: Sânt nişte stânci ascunse la mesele voastre de dragoste, unde se ospătează fără ruşine si se îndoapă de a binelea. Doamne când am scris aceste cuvinte am scris cuvânt cu cuvânt din cartea sfânta de frica sa nu adaug sau să dau o interpretare personala. Eu am văzut la albine un singur cărăbuş de acest gen si nici nu ştiu cum se numeşte. Apostolul a văzut acum 2000 de ani in urma cum la mesele curăţii de inima, unde bucatele sfinte se luau cu respect, sfiala în dragoste, au apărut, gânsaci care se îndopau fără ruşine. Aceştia trăiau intr-o alta lume, lumea lor era departe de locul unde se hrăneau ei. Lupilor nu le place carnea de lup, acolo unde sunt mulţi lupi e si multa foame, lupilor le plac oile blânde, care cred totul, iartă totul, iubesc totul. Domnul nostru Isus ne trimete ca pe nişte oi in mijlocul lupilor. Ce privelişte trista ar fi daca Domnul nu ar fi trimis pe Duhul Sfânt, care sa controleze şi să îndrume viata noastră. Albinele nu au un asemenea protector, cărăbuşii sunt mai duri decât ele, in final fără ajutorul stuparului nu este salvare.

Astăzi mai mult ca oricând lumea creştina e hartuita de cărăbuşi pe care Apostolul Iuda ii numeşte aşa dur. Cărăbuşii se infiltrează in inimile curate si pline de dragoste, sunt mai duri decât noi, au mâncat si mănâncă la mesele noastre de dragoste, ne dau învăţături de care ei stau departe. Cu ani in urma fratele Olah cota unele muzici străine de noi ca noi ediţii sosite recent din iad. De unde vin cărăbuşii, ştiu ca din pământ. De unde vin cei care se hrănesc cu ce avem noi mai nobil si mai curat? Domnul Isus ne da un indiciu: „după faptele lor ii veţi cunoaşte”. Sunt unii care locuiesc in lume si iau masa in biserica. Domnul ne spune ca la încheierea socotelilor îngerii lui Dumnezeu vor lua pe cei rai dintre cei buni şi-îi vor arunca in iazul cu foc.

Noi suntem o istorie trăita, purtam in vasul nostru de lut o energie neînchipuit de mare, adunam nectar duhovnicesc încât se hrănesc chiar si vrăşmaşii Evangheliei. Sămânţă sfânta aruncata pe stânci, in spini, pe drum, e sămânţă divina, un rod al dragostei, o mărturie a dăruirii noastre. Încă odată iubite cititor nu uita ca ce ai semănat cu lacrimi ai sa culegi cântând. Daca constaţi ca n-ai semănat în anul trecut, seamănă in anul aceasta. "România pentru Hristos" e un loc unde poţi investi dragoste palpabilă.

Eu cunosc un frate care in dorinţa de a investi in împărăţia pentru Hristos, când si-a vândut casa a pus $40,000 de dolari la fondul acestei lucrări. Am tot respectul pentru gândirea acestei familiei. Bătrâneţea si-au asigurat-o in cer.

Când privesc la acesta lucrare o vad in cer si ştiu ca Domnul nostru cunoaşte dragostea noastră din faptele noastre. Primeşte implorarea mea ca poate fi ultima pentru tine, intra in via Domnului chiar la acest ceas târziu, mâine nu se ştie de mai ai vreo chemare.

Stuparul

No comments: