22 September 2008

Ghicitoare

Am o gradina destul de mare. Pe linga plante si pomi, mai am agatate bucati vechi de lemn care au fost cindva peretii vreunui stup de al tatalui meu, pe care scriu vorbe cu tilc si cuvinte intelepte cind le gasesc.

Azi uitindu-ma la una dintre tablele astea de lemn, m-am amuzat de una singura citind cele de mai jos.

"Un nebun poate fi recunoscut dupa sase lucruri: ca se minie fara motiv; vorbeste fara rost, fara profit; face schimbari fara ca ele sa aduca progres;
pune intrebari fara sa aiba un obiectiv ; isi pune increderea intr-un strain si isi face prieteni pe oamenii de nimic."
Proverb Arab

Cind am citit cele de mai sus si cind am ajuns la partea unde zice... ca una dintre atributele unui nebun este ca face "schimbari fara sa aduca progres" mi-a venit in minte un nume asa de cunoscut mai ales din propaganda liberala...pentru noul presedinte.

Ghici ghicitoarea mea,
Intrebarea nu e grea...
Numele arab...O---a

9 comments:

Anonymous said...

foarte foarte frumos , bravo!!
i have to remember this when i get mad at stephen for beeing quiet .hahah

cristina

Rodica Botan said...

...poate intr-o zi vei fi suparata ca l-ai facut sa vorbeasca! Vezi mai intii ce spune cind vorbeste...si dup-aia incurajaza-l, nu inainte!!! Ha-ha!

Anonymous said...

In ciuda parerii tale despre cel mai probabil viitor presedinte al SUA, am remarcat undeva mai in josul paginii "GOD BLESS AMERICA" si m-a facut sa zambesc putin asa doar cu coltul gurii. ;)

Dumnezeu ma invata in Romani ca eu sunt chemat sa imi randuiesc viata mea, si ca e treaba Lui cum randuieste dregatoriile, dar o face in functie de cum imi randuiesc eu viata.

Rodica Botan said...

Sper ca nu "cel mai probabil viitor presedinte" cel care nu are respect de ceea ce Dumnezeu a creat...care este "viata" si este pentru "alegerea omului" care este avortul. Asta e numai una din lucrurile pentru care omul asta va fi ales, daca va fi ales.
...Cind va trebui sa votez, voi vota impotriva principiilor lui care sint impotriva principiilor Lui Dumnezeu.

SI da, God bless America...indiferent de cine va fi presedinte. Asta este tara unde traiesc.

In tara asta pot sa-mi exprim inca parerile politice nestingherita. Au fost drepturi date de oameni care il iubeau pe Dumnezeu, intr-o Constitutie in care Cuvintul Lui s-a oglindit pina nu demult cind oameni ca cei de care vorbeam mai sus s-au hotarit ca ei stiu mai bine.

Si ...romanii au dreptul sa zimbeasca si ei...cel putin pe blogul meu. Multumesc de vizita, God bless Romania too.

Anonymous said...

Nu cred ca ai inteles aluzia mea:
"La asa americani asa presedinti" - sau daca americanii ar incerca fiecare sa isi randuiasca viata asa cum o faceau inaintasii lor, atunci si Dumnezeu ar randui alt soi de presedinti.

Si asta e valabil nu doar in America ci oriunde in lume, in fiecare popor.

Rodica Botan said...

Primul lucru care mi-a venit in minte a fost...dar la voi nu e valabila fraza ce ai spus-o? Traim zilele din urma , Cristi, in Romania sau In America. Sint si oameni credinciosi si sint si oameni rai si aici. Si noi romanii sau alte nationalitati care am venit aici din interese personale nu cred ca am imbunatatit situatia...dar ma rog Domnului sa nu puna conducator pe unul care s-a convertit si a trait in biserica unde ura era ridicata la starea de virtute...si care vorbeste mult dar nu stie ce spune.
As putea sa spun ca si romanii trebuie sa-si rinduiasca viata ca sa merite un presedinte mai bun, dar n-am sa te atac e tine personal pentru asta.
Si in Sodoma era un Lot care isi chinuia sufletul Si Dumnezeu are oamenii Lui peste tot care inca sareaza pamintul...

Anonymous said...

Nu o consider un atac daca mi-o spui,caci mi-o spune si Pavel in Romani si nu o consider un atac nici din partea lui.

Pe de alta parte trebuie sa recunosti ca atunci cand americanii au avut presedinti "cu coloana" si majoritatea poporului era altfel decat e azi.

La romani nu am ce zice, ca ei au fost niste blegi, niste misei si niste tradatori in toata istoria lor.

Problema e sa intelegem cum functioneaza legea Domnului. Daca in vechiul legamant imparatul era determinant pentru soarta poporului, in noul legamant, sau de la Hristos incoace, poporul este determinant pentru tipul de carmuire care il primeste.

Si de aceea inteleg din Romani ca nu e treaba mea sa randuiesc carmuirile (a nu se intelege absenteism la vot) ci treaba mea este cum imi randuiesc viata mea in asa fel incat si altii sa faca ca mine si astfel cand majoritatea vor face ca mine si Dumnezeu se angajeaza sa oranduiasca carmuitori pe masura.

Anonymous said...

Si daca ai timp sa citesti putin, pentru mai multe detalii asupra acestei chestiuni te rog sa intri aici: http://www.ib-ro.org/anul7.htm si acolo descarca Romani partea7.rar

Rodica Botan said...

Promit sa ma uit unde ai recomandat cind vin de la lucru.
Cit despre romani...de cite ori aratam cu un deget la ei...stii cum arata mina...3 pentru noi. Si eu sint de acolo, si doar pentruca am scapat de comunism cu ani inaintea lor, nu ma face exact asa mare star...
Nu am pretentia ca stiu toate raspunsurile si nici ca am dreptate totdeauna. Am aflat ca , cu cit imbatrinesc cu cit vreau sa ma agat de lucrurile bune si sa ma departez de alea rele...eu il vad pe Obama ca un lucru rau...sau mai rau decit ceilalti...si e natural sa vreau sa aleg ce cred eu ca e mai buna...
Sa ai o zi buna...