25 December 2016

PACE, PACE E PE LUME...

     E noaptea de Craciun. Si ma pregatesc de culcare. Am vrut sa ma rog, dar parca as vrea sa am mai degraba o stare de vorba cu Tine, Doamne. Sunt mai bine de doua mii de ani de cind ai venit pe lumea asta a noastra - ca era mare nevoie de Tine. Si parca a venit iara vremea sa vii, ca tare sunt toate lucrurile pe dos aici la noi.
     Nu mai auzim vesti bune de mult... cred ca ne si plac vestile proaste, ca daca nu ne-ar placea nu le-am asculta. Suntem rai din cale-afara, Doamne... asa rautati, si asa crime, si atita nelegiuire, ca de fiecare data cind auzim ceva ni se pare ca mai rau nu se poate, si totusi... in ziua urmatoare auzim ceva si mai rau! Am poluat totul totului tot. Apa, si pamint, si aer, si ne-am poluat si pe noi. Am stricat tot ce ai creat Tu si ai zis ca e bun si ca e bine. Nu degeaba ne si imbolnavim din cauza acestor schimbari pe care in marea noastra "intelepciune" le-am facut la mincare, la imbracaminte si cam la tot ce exista. Inca nu s-au gasit metode sa puna mina pe intreaga atmosfera si sa ne-o vinda cu portia de oxigen, dar daca s-ar fi putut, careva ar fi cumparat toata atmosfera sa ne-o vinda in butelii. Dar banuiesc ca deja stii toate astea si nu e nevoie sa Te informez eu.
     Cred ca am ajuns in starea aceea despre care Biblia zice ca unii vor muri nestiind ce sa faca. Si exact asa ne simtim unii dintre noi - confuzi si descurajati. Apasati de o stare pe care n-o intelegem. Religia pe care unii o practica nu ne satisface... traditiile si obiceiurile nu ne implinesc. Exista o nevoie de pace interioara... acea pace pe care o cintau ingerii cind ai venit pe lume acu' 2000 de ani. Avem unii ce minca si cu ce ne imbraca si avem mai tot ce ne trebuie, dar ne lipseste pacea Ta, acea pace care nu se ofileste la auzul stirilor de la televizor si care nu se sperie cind suna telefonul si ne intrebam ce vesti proaste mai auzim. Avem nevoie de pacea pe care doctorul nu ne-o poate tulbura, orice diagnostic ar scrie pe fisa medicala... o pace pe care vecinii, si prietenii, si neamurile noastre nu ne-o pot ameninta cu vorbe...
     Si ingerii cintau ca a venit Pacea pe lume in seara cind Te-ai nascut. Pentru ca Tu erai pacea care venise pe pamint. In Tine se implinesc, si se consuma, si se rezolva toate problemele lumii. Doamne, avem nevoie de Pace... avem nevoie de Tine... Intra in inima noastra si porunceste furtunilor dinauntrul nostru!... Tu esti Singurul care are puterea aceasta... Tu esti Pacea noastra... Ramii in noi...

4 comments:

Zsolt said...

Multa multa fericire, binecuvantare si prosperitate din partea Lui Dumnezeu editoarei acestui blog si tuturor cititorilor. Lumea este larga, iar cei din Romania santem raspanditi pe fiecare continent. Totusi sant sigur ca, cu totii avem acelasi gand macar acum de craciun: dorul dupa pamantul nostru stramosesc. Poate ca unii sant singuri si isi petrec aceste zile nu in bucurie ci in tristete. Totusi, chiar daca sant departe de tara, familie, prieteni ar avea un motiv de bucurie: Domnul Isus Cristos. Eu ii multumesc Lui Dumnezeu necontenit pentru acest dar (CEL MAI) atat de minunat.

geluu said...

Craciun fericit!
O seara mununata si binecuvantata!

Anonymous said...

Noi zicem unii catre altii " Lasa-ma-n pace ! " atunci cand nu ne place vorba celuilalt, insa zicem lui Dumnezeu " Da-mi pace ! " pe un ton si cu un inteles cu totul deosebit, aratand ca intelegem si ca ne place Vorba Lui .

geluu said...

Frumos!