03 December 2016

CHESTII DE... FAMILIE...

Spunea pastorul meu cindva ca Dumnezeu nu are nepoti... doar fii si fiice. Poate fi o relatie mai apropiata decit aceea dintre Tata si fiu sau fiica? 
Toti - dar absolut toti - avem sansa sa ne apropiem de El in aceasta pozitie de copii ai Lui. Discutia asta intima cu Tatal nostru... este rugaciunea. In rugaciune Ii aducem multumiri, Ii spunem problemele noastre, Il rugam sa ne dea ajutor... Si El a promis ca ne asculta, asa cum un parinte este interesat sa-l asculte pe copilul Lui... isi face timp pentru el, ii pune resursele Lui la dispozitie in mod constructiv...
De aceea ma mir de oamenii care se roaga sfintilor. E ca si cum te-ai duce la un vecin cumsecade, o ruda apropiata, oricine altcineva in afara de Tata ca sa-i ceri ajutor. V-ati gindit cum se simte Tatal Ceresc cind in loc sa ne ducem cu problemele noastre la El, ne inchinam la... altcineva? Le cerem ajutor unor oameni sfinti, dar care au murit? Cei care sintem parinti ne-am putea imagina cum propriul nostru copil alege pe "altcineva" in afara de noi ca sa ii spuna problemele personale, ca sa-i ceara sprijin?...

3 comments:

Anonymous said...

"Si cand (Mielul) a luat cartea, cele patru fiinte si cei douazeci si patru de batrani au cazut inaintea Mielului, avand fiecare alaute si nastrape de aur, pline cu tamaie, care sunt rugaciunile sfintilor" (Apoc.5, 8)
"Si Eu, slava pe care Mi-ai dat-o Mie, le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum Noi suntem una" (Ioan, 17, 22)
"Cel ce va primeste pe voi pe Mine Ma primeste, si cel ce Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cel ce primeste prooroc in nume de prooroc plata de prooroc va lua, si cel ce primeste pe un drept in nume de drept plata dreptului va lua" (Matei, 10, 40-41).

Rodica Botan said...

Iara te deghizezi domnule behaiala...lupilor?

Anonymous said...

Nu, e Cuvantul Lui, din Cartea Sfanta...si orbii isi inchid ochii mai tare!