22 December 2016

CUM AR FI... SI CE-AS FACE?

     Istoria primului Craciun a fost discutata de peste 2000 de ani. Oare s-ar mai putea spune ceva ce nu s-a spus? Nu cred... Dar adineauri, fierbind pere in vin Rose... si tocind la niste crengute de marar... ma tot gindeam la oamenii aia din Bethleem pe care de atitea ori i-am blagoslovit.
     -Auziti voi, oameni buni... in tot oraselul ala nu s-a gasit o casa de oameni cumsecade sa-L primeasca pe Pruncul Isus. Nu ne revoltam cu totii de asa nesimtire?
    Dar tocind mararul si pigulind cu grija citeva firimituri ce au cazut pe jos, m-am gindit cum ar fi daca ar bate la usa mea o femeie necunoscuta, insarcinata si gata sa nasca... Sa nasca unde?... Pe covorul meu persan?... Sau in patul meu moale si primenit - ca numa ce am schimbat cearsafurile?... Si drept sa va spun, ideea nu mi s-a parut deloc potrivita.
     Ne place ca a venit Isus, si ne place ca businessul Lui pe pamint este pentru salvarea sufletelor noastre, si chiar ne grabim sa gasim pe toata lumea vinovata de multe lucruri - dar daca ne-am gindi un pic mai adinc, nu suntem mai buni decit locuitorii Bethleemului. De citeva ori in viata am incercat sa ajut pe cite cineva si sa primesc in casa oameni nevoiasi - si sincer sa va spun, am multumit Domnului cind au plecat... ca la un moment dat imi venea mie sa plec de-acasa sa scap de ei. Poate ca nu ar trebui sa-i judecam pe cei din Bethleem prea tare - nu de alta, dar cu ce judecata judecam, cu aceeasi judecata vom fi judecati. Si cu perspectiva asta pusa la punct, dintr-odata nu ni se mai pare ca oamenii din Bethleem erau chiar asa de rai, nu?
     Cu ceva timp in urma, un domn, ca "frate" nu chiar pot sa ii spun - dupa comportament, as putea mai degraba sa spun un "individ", era foarte deranjat ca a primit de la biserica conserve de fasole care erau deja expirate. De muncit nu prea era hotarit, dar de cirtit era foarte hotarit. Acuma stim cu totii ca data expirarii unui produs de fapt coincide cu data pina la care respectivul produs poate sa se vinda, si ca asta nu inseamna neaparat ca produsul respectiv nu mai este bun. Dar uite asa suntem noi... clanta la casa noastra nu o deschidem pentru altii, ca e prea mare deranjul - dar de "clantanit" ne ocupam.
     Si care ma rog ar fi sacrificiile pe care totusi suntem inclinati sa le facem pentru Christos? Nu va intreb pe voi, ca am eu destula bataie de cap sa imi raspund mie. Ca mi-e casa curata de data asta si m-am invatat singura si sa nu ma bata nimeni la cap si... da... cum ar fi sa-mi bata la usa o necunoscuta in durerile facerii... Pai chiar... cum ar fi? Si... ce-as face?
   

4 comments:

Anonymous said...

Cum ar fi sa-ti zgaltaie cineva " zavoarele mintii" ca sa te trezesti la sunetul trambitei Evangheliei apostolice ?
https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/12/19/cu-sau-fara-craciun-crestinii-sunt-primiti-din-pricina-numelui-sau/

Rodica Botan said...

cum ar fi sa nu fi atit de convins ca tu esti in posesia Adevarului. Cum ar fi sa nu mai judeci pe toata lumea, Cum ar fi sa cauti pe cei care nu au auzit de Cuvint nu pe cei care il cunosc si au o relatie cu Dumnezeu. De unde stii tu cit sunt de adormita sau de treaza? Mi-ai raspuns tu rugaciunilor mele? Ai o asa relatie intima cu mine sa imi cunosti viata spirituala? Cum ar fi sa nu te mai consideri atita de sfint, de cumoscator, de informat? Cum ar fi?

Anonymous said...

Adevarul este doar Cuvantul lui Dumnezeu si nimic altceva .Sunt unii oameni care nu vor sa auda despre El , ci le place sa le fie gadilate urechile cu invataturi omenesti predate prin sentimentalisme , istorioare lacrimogene sau rationamente religioase dobandite prin obiceiuri traditionale . Atata vreme cata reusesc sa gandesc in termenii si baza de date a Scripturilor sunt convins ca raman in Adevar. Este scris "Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului, (Ioan.5:22). pentru ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal, care L-a trimis.
Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la viata. Adevarat, adevarat va spun ca vine ceasul, si acum a si venit, cand cei morti vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, si cei ce-l vor asculta vor invia. Caci, dupa cum Tatal are viata in Sine, tot asa a dat si Fiului sa aiba viata in Sine. Si I-a dat putere sa judece, intrucat este Fiu al omului."
Ce fel de "relatie cu Dumnezeu " este aceea in care se aduce o inchinare la un timp si in tr-un fel despre care Isus Hristos si primii crestini nu au dat nici un indiciu si nu au lasat sa le " scape " o vorba, ca sa fie sarbatorit un astfel de eveniment cum este Craciunul ? https://youtu.be/O9h5humhhzw
Pavel a stiut si ne-a spus si noua aceasta taina ascunsa in cuvintele Domnului , pe care le-am citat mai sus : " Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti). El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus, ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus." ( Efeseni 2.4-7)
Ma intrebi daca iti cunosc viata spirituala? Dupa raspunsurile agresive pe care le dai comentariilor arati ca inca n-ai cunoscut faptul ca Domnul Isus ( fiindca este Dumnezeul celor vii) si apostolul vorbesc la prezent, pentru noi, cei vii, astazi, nu pentru cei care vor reveni la viata la sfarsitul vremurilor, precum gandesc invatatorii unui crestinism religios, dupa mersul lumii acesteia, nu dupa Hristos !
Prin ce fel de rationament deduci ca eu ma consider mai sfant decat tine, de exemplu? Nu-ti dai seama ca numai Cuvantul lui Dumnezeu ne poate sfinti, daca-L cunoastem asa precum ESTE EL ? ( nu cum " ar fi " dupa parerile noastre ) Mai bine sa te gandesti ca judecata se face doar cand exista alternative . Daca eu sunt gresit in ceea ce exprim, Cuvantul dovedeste. La fel si pentru tine . De ce sa te manii si sa-ti faci inima rea , daca ai dovada de partea ta ? Nu-i asa ? Noi zicem unii catre altii : " Lasa-ma-n pace ! " atunci cand nu ne place vorba celuilalt , dar zicem lui Dumnezeu " Da-mi pace ! " pe un ton si cu inteles cu totul deosebit prin care aratam ca intelegem si ca ne place Vorba Lui

Rodica Botan said...

te-ai mai usurat? Dupa cit esti de negativ in comentari nu inteleg ce cauti aici? Nu ar fi mai bine sa ifi folosesti energia in alta parte? E lumea mare si sunt multi care nu au auzit despre Mintuire. Vezi ca nu primesc si nu ma intereseaza ceea ce spui...dece-ti cheltui energia aici? Am Biblia ca si tine si caut dupa Adevar. Nu te-am angajat invatatorul meu. De fapt pina la un punct mergem impreuna dupa care o iei razna. Ti-amintesti de carnea ramasa de la templele pagine care se vindea mai ieftin pe piata? Biblia da voie celor tari in credinta sa manince orice pentruca realmente nu exista nici un pericol pentru cine nu crede. Te poticnesti tot timpul in fleacuri. Sarbatorim in fiecare zi cite ceva. Ai ceva impotriva? Esti mereu cu ochii la altii ca sa te poti ridica in proprii ochi. Mai ogoaiete undeva ca e deajuns.