06 December 2016

CARE OR AVEA NOROC...

     Am un gind. Si nu stiu cum sa-l spun, ca sunt sigura ca am sa-i sifonez pe multi. Uite... ma uit la generatia asta de smiorcaiti... cum le zice? "Millenium"... ok, suna mai bine. Dar ma uit la ei si ma gindesc ca daca fetele mele ar fi sa mearga acuma la facultate, mi-ar fi groaza sa le las la studii "superioare"... Na, uite ca si asta suna prost. Oare ce or invata copiii astia de se comporta ca niste idioti? In niciun caz nu invata sa gindeasca. Cineva gindeste ce sa-i invete si nu gindeste spre binele lor. Da... informatie este pina-i lumea. Dar si aia este manevrata din umbra, ca sa serveasca te miri ale cui interese... Si tu, parinte iubitor plin de intentii bune iti trimiti copiii la scoli scumpe si dai tot ce ai pentru educatia lor, si ei se indobitocesc pur si simplu... ca am mai vazut noi de-astea prin tari comuniste odinioara.
     Acuma situatia este asa cum este, dar ma intreb ce-i de facut? Ca fara educatie nu poti sa-i lasi - ca fara tehnologie nu se mai poate trai, si daca ii trimiti nu-i sigur ca nu-i pierzi. Am ascultat niste calcule si rapoarte de te ia cu sughituri; citi copii buni se pierd odata ce s-au emancipat pe la scolile noastre liberale. Ca parca toti nebunii s-au adunat acolo sa predea... vai de predarea lor!
     Ok, nu aveti copii? Nu va bucurati, ca tot ajungeti sa "beneficiati" de serviciile generatiei viitoare. Ca uite astia vor decide daca sa ne lase sa murim sau sa nu ne lase sa traim. Doctori, ingineri, avocati si politicieni de cea mai inalta cult-ura. Oare asta o fi insemnind cultura?
     Pai asta era gindul. Si tare as vrea sa inchei intr-o nota pozitiva. Hai sa incerc... Pai... astia care o sa aiba noroc or muri mai repede...

2 comments:

geluu said...

Majoritatea celor buni au plecat din tara.

Zsolt said...

Cele publicate sant adevarate. Insa depinde din ce punct de vedere judecam lucrurile. Desigur si noi avem copii, si ne confruntam cu aceste lucruri. Dar, eu zic ca copii nostrii inca au "NOROC" ca au in spatele lor parinti, care chiar daca au crescut intr-un mediu comunist, au mintile la loc, dar nu toti din pacate. Ei, ce am vrut sa spun..da! Adesea stau cu baietii, avem doi peste 20 de ani deja, seara si discutam chiar aceste lucruri postate mai sus. SI le spun baietilor, ca au o singura sansa sa ramana cu mintea normala intr-o lume nebuna, nu mai multe, una singura: sa primeasca in mintea si inima lor Cuvantul Lui Dumnezeu. Vad ca sant atrasi de lucrurile lumii, ale informaticii, masini etc. Le arat diferenta dintre lucrurile fabricate in urma cu 20 de ani de exemplu, si lucrurile facute azi. Cele noi sant frumoase pe dinafara, vopsite fai, insa fara calitate, programate sa se strice dupa o perioada bine definita.
Cat despre imensa baza de informatii, as vrea sa spun urmatoarele. In timpurile vechi oamenii au stocat informatiile in pietre: statui, piramide, table de piatra cu durata de viata aproape infinita. Apoi pe table de lemn, pe papirisuri, pe piele, pe hartie, benzi magnetice, discuri si in sfarsit pe carduri de memorie. Purtatorii de informatie cu trecerea timpului au devenit mai accesibile, au stocat din ce in ce mai multe informatii, insa pentru o perioada de timp din ce in ce mai scurta. Scrii un disc CD sau DVD si tine informatia cca 20-25 de ani. Scrii un stic cu memorie si tine cca 1-3 ani. depinde cat il folosesti. Informatii imense pentru perioade scurte. Nu este un semn clar ca lumea asta nu mai are mult pana se sfarseste? Peste cativa ani cine se mai foloseste de informatiile de azi? In cea mai mare parte se pierd, sau se cumuleaza atat de multe uncat pur si simplu le stergem. Unde va fi un HDD hard disk peste 2000 de ani? Sau un stic? Dar vedem ca si informatiile sant de calitate din ce in ce mai proaste, nu ca finete zic ci ca valoare morala.
Iar copii nostri printre aceste informatii scurma ca niste gaini pe o gramada de gunoi. Isi imbuiba capul cu ele si sant absolut incapabili sa le stocheze si sa le prelucreze. Mintea noastra nu are puterea de a le prelucra, caci informatia de azi maine nu mai are valoare. Vezi stirile, barfele de pe FB etc. Mintile lor mesteca mereu si mereu si toaca ca o moara mai mult in gol caci intre pietrele morii nu cade decat rar cat o boaba de grau, restul este mizerie.
Generatia mea, a noastra, a celor inntre 40 si 60 de ani, santem ultima generatie mai normala. Noi inca cunoastem valori morale, valori biblice, estetice. Dar noua generatie este saraca. Nu degeaba spune Apocalipsa cap. 3 despre laodiceea ca este oarba , goala , saraca si nu o stie. Asa e! Numai nebunul nu stie ca este gol. E o generatie goala, dezbracata figurativ si real. E o generatie nebuna.
Ce ma bucura, ca copii nostrii incep sa-si dea seama, ca chiar daca santem in varsta fata de ei, avem valori, sfaturi pe care le cauta. Stau de vorba cu noi, ne intreaba, ne sfatuim, ne rugam si citim Biblia, catrea asta demodata - totusi care ne ajuta sa ramanemi normali in lumea asta inebunita.
Repet ce am scris mai sus. Singura sansa sa ramanem normali este sa ne intoarcem la Cuvantul Lui Dumnezeu-