19 September 2015

PAREREA MEA

     Majoritatea sintem infuriati de invazia asta masiva de musulmani in Europa. Si nu numai in Europa... ca si in America au venit si inca vin si vor mai veni. Unii adusi intr-un fel vizibil, altii mai pe ascuns, dar de venit vin. Vezi ca s-au inmultit dupa faptul ca au iesit si ei din "dulapuri" ca homosexualii si lesbienele si in special recunosti femeile care isi plimba imbracamintea prin magazine. Oare cum rezista la caldurile din California cu broboadele alea pe cap?
     Dar m-am gindit la un lucru. Dumnezeu nu a fost surprins nici de ce se intimpla in Damasc, nici de existenta organizatiei ISIS, nici de prostia guvernelor din Europa sau America... Atunci ce se intimpla? A pierdut Dumnezeu controlul? Nu cred...
     Cind Domnul Isus era in Gradina Ghetsiman si Iuda isi ducea tradarea pina la sfirsit, era cumva Dumnezeu plecat in concediu? Biblia ne spune ca unele lucruri trebuie sa se intimple inainte de a veni sfirsitul. Evreii din Europa si America de pilda trebuie sa plece acasa, si daca nu vor de buna voie... poate asta ii va determina sa plece. Ca nu cred eu ca musulmanii se duc acolo pe "goscie" cum zic banatenii. Nu... pe unde ajung ei considera ca pamintul le apartine si au toate drepturile, iar restul trebuie sa fie eliminate, ca asa le-a spus lor profetul lor intre doua crize epileptice.
     Sintem cu totii, cred, atrasi sa citim ce se mai intimpla cu emigrantii astia, revoltati ca politia nu face nimic (si ei saracii au ordine de la altii, care si ei primesc ordine de la altii si... cine stie cine da ordine, ca daca am sti, ne-am lua cu totii de cap). Dar nu putem face nimic in privinta asta. Putem noi sa-i oprim ? Dar putem face totusi ceva. Biblia ne spune ce se va intimpla cu lumea asta... si stim daca nu pas cu pas, daca nu in amanunt, stim in capitole cel putin cum va evolua ultima parte a istoriei. Noi stim ca in mijlocul acestei framintari, in punctul cel mai crucial, va veni Mesia. Asa ca in loc sa ne concentram atentia la dezastru, sa ne pregatim sufleteste pentru acest eveniment deosebit care se apropie.
     Gospodinele in Romania, in special in zona muntoasa de unde vin, puneau "pe iarna" - cum ziceau ele... ba la borcan, ba uscate tot felul de alimente. Se pregateau pentru un sezon in care nu se gasea nimic sau mai nimic de cumparat. Aveam varza la butoi, castraveti la murat, rosii facute bulion, mazare si fasole uscata, cartofi la pivnita, morcovi in cutii cu firezar... compoturi si cite si mai cite. Noi credinciosii stim ce va veni. Oare cum ne pregatim? Hlizindu-ne la ecrane si dind like la postari? Vaietindu-ne ca... " uite ce-a ajuns lumea asta?"
    Biblia ne invata in asa fel incit si copiii sa poata pricepe. Domnul Isus ne invata in pilde... si una dintre ele este "pilda celor zece fecioare". Este clar ca in aceste momente tirzii... ar trebui sa cumparam ulei pentru candele.
     Stiu... stiu ca unii vor ride, dar... ati mai auzit voi ca cine ride la urma ride mai bine. Si nici nu cred ca vom avea chef de ris cind usa se va inchide. Dimpotriva...
     Doamne, da-ne intelepciune ca sa intelegem vremile! Nu... nu vrem sa stim ziua exacta cind vei veni, ca stim ca asta este secretul Tau. Dar da-ne discernamint sa ne pregatim pentru venirea ta, ca sa nu avem surprize... ca sa nu raminem pe intuneric!...

3 comments:

Anonymous said...

AMIN.

Anonymous said...

AMIN.

AncaT said...

Vai ca bine ai zis!!!! Amin!!!