08 September 2015

MARE-I GRADINA DOMNULUI...Am nevoie urgenta de o deratizare pe blog… Mai jos gasiti articolul lui Alin Cristea, si subliniate cu galben, raspunsurile mele la timpeniile lui. Tot am zis ca nu mai raspund provocarilor… Dar oare pot? Uite ca de data asta n-am putut!
Domnul Costel Cristea este dezinformat
(ne informeaza... informatorul )
8 septembrie 2015
peginduri.com/2015/09/vestea-cea-buna-la-orice-suflet.html
Din nou, veșnica „pe gînduri” Rodica Boțan amintește de PRIETENII ei Rely și Costel Cristea.
Cel putin nu poti zice ca-i minciuna - poti??
Avînd în vedere numeroasele minciuni la adresa mea ale acestei femei, am luat hotărîrea de a nu-i mai recunoaște ca rude pe Aurelia și Constantin Cristea, de vreme ce o astfel de mincinoasă se laudă de atîtea ori că e prietenă cu ei, iar ei nu au avut nimic de obiectat (nici de comunicat cu nepotul lor):
Ba Aline (ca sa-ti imprumut vocabularul emancipat)  - nu sint clara eu cu ceva - nu te-ai dezis deja de Rely si Costel in scrisoarea pe care tu singur o amintesti aici? O faci acuma lunar sau saptaminal (precum alte evidente pe care le clocesti pe blogul tau)?

Costel Cristea scrie în emailul către Rodica Boțan: „…ştim că blogul tău este vizitat şi citit de foarte mulţi dintre cei care iubesc pe Domnul Isus.” Oare ce înseamnă pentru Costel Cristea… FOARTE MULŢI?
Și oare ce înseamnă pentru Costel Cristea… cei ce iubesc pe Domnul Isus?
MINCINOȘII îl iubesc pe Domnul Isus?
Nu doar că Rodica Boțan e mincinoasă, dar pe blogul ei au aterizat și ALŢI mincinoşi.
 
Baaaa Aline (tare imi mai place cum suna… Baaaaa…) Tu n-ai inteles inca ce valoare are un singur om… unul singur pentru Dumnezeul nostru! Atit este de valoros, ca Dumnezeu a jertfit pe Fiul Lui pentru fiecare om in parte. Si inca ceva… unde doi sau trei se aduna in Numele Lui…e ste asa de important meetingul Acela, ca Domnul Isus Insusi promite participare. Asa ca mai mult de unul sau doi in felul cum inteleg eu socotelile astea spirituale… "e multi, baaaa… e tare multi!!!"

Nu este adevărat că blogul Rodicăi Boţan ar fi… „vizitat şi citit de foarte mulţi…”.
Oare de unde se informează Costel Cristea?
 
Baaaa Aline… nu toti sint fruntasi ca tine… unii sint mai… modesti. Eu chiar locuiesc in Modesto, California. Si stau in pozitie de drepti ori de cite ori citesc despre tine si aflu din nou cite bloguri ai tu si citi te viziteaza. Stii tu ca mai exista o vorba pe la romani… "multi, da… - stii?" No… ca apoi sint si cititori de tot felul – nu numai bloguri de tot felul. Tu esti insa special... cu mai multi... Felicitari!!!

La începutul fiecărei luni prezint lista cu cele mai vizitate bloguri evanghelice. Blogul Rodicăi Boțan NU se află printre ele.
 
Aici va rog sa auziti puternice hohote de plins… Baaaa Aline - fii baiat serios, baaaa!… Tu nu stii ca nu toti consuma mult?… Unora le place putin si... cu gust ! Fii si tu mai elegant, ca esti doara de la  oras, si ai doua facultati pe linga aia mintala, nu? Nu ca noi astialaltii cu patru clase... de liceu!!! Si nu… in mod definitiv nu ma afecteaza faptul ca nu sint pe listele tale faimoase. Te asigur ca pot sa dorm noaptea si digestia e ok… si nu iau antidepresive – asta numai daca erai cumva ingrijorat!

 
Din monitorizările blogosferei evanghelice pe care le fac de mai mulți ani, și care au fost și sînt publice, rezultă că în 2013 blogul Rodicăi Boțan a avut circa 107.000 vizualizări, iar în în 2014 a avut circa 54.00 de vizualizări. JUMĂTATE!
Nici în 2015 nu stă mai bine – în 8 luni are circa 33.000 de vizualizări.
Păi sînt alte bloguri care au 33.000 de vizualizări într-o lună sau două, ca să nu mai vorbim de altele care fac într-o săptămînă numărul de vizite pe care Rodica Boțan l-a făcut în 8 luni:
Vezi de asemenea pagina:

Eu zic asa:  Baaaa Aline. Scoate-ma tu de tot din listele alea ca si cum as avea 0 vizualizari. De cind ma rog de tine sa ma scutesti de socotelile ce le faci?  Ca la urma urmei ce te priveste pe tine cit de prost merge blogul meu? Bucura-te, mai baiete! Cu cit vin mai putini la mine, cu atit se bulucesc mai multi la tine. Parca ii si vad cum se indeasa sa VIZUALIZEZE clipurile lui Alin. Sa stii ca arati fenomenal in clipurile alea. Da… m-am uitat disperata dupa codita… no… ii drept ca se mai schimba si omul si moda din cind in cind… Aratai  totusi “misto” cu coada!!! Iti mai lipsea ceva, dar nu iti spun ce.
 
Aşadar, dacă Costel Cristea vrea cu tot dinadinsul să popularizeze un tractat (unde a fost Costel Cristea în ultimii ani în blogosfera evanghelică? Nu-mi amintesc să-l fi văzut niciunde.), de ce să nu apeleze la bloguri evanghelice care au un număr semnificativ de vizualizări, nu la un pîrlit de blog precum cel al Rodicăi Boțan?
 
No… asta-i baiu… vezi? De ce nu s-a apelat la blogul tau… adicatelea. Iti spun eu de ce. Pentru ca unii oameni nu pun tronul din baie la masa de sufragerie chiar daca locul de sedere este asemanator. E chestie de… gust… si… miros! Daca n-ai spune prostiile ce le spui din cind in cind cind iti dai drumul la gura, si n-ai folosi frazele alea “super”… poate ca ar indrazni oamenii sa apeleze la tine. Dar asa… se multumesc si ei cu putinul ce-l ofera pirlitii.
 
Desigur, oricine își poate pune întrebarea legitimă de ce un tractat în limba engleză să fie popularizat pe un blog în limba română?
Iti spun sigur Ba Aline ca asta este raspunsul correct - pentruca sint multi romani in America care vor sa faca o misiune cit de mica si oamenii in tara asta vorbesc englezeste. Un tractat in limba romana le-ar fi prea…nefolositor. Intelegi mata cum vine asta?  Sau sa iti traduc?
De asemenea, DE CE apare Costel Cristea abia acum cu așa ceva?… Dacă este ceva atît de important, precum comunică prietenii ăștia între ei, de ce abia acum s-au găsit să se apuce de lucru (în blogosferă)?
 
Costele… treci la ghiseu! DE CE apari acuma? Ce-ti veni sa-i tulburi linistea si somnul lui Alin? Ca uite ce articol a turnat aci de atita grija cit iti poarta.
Ok… cred ca esti un pic dezimformat, amice. Costel si Rely fac treaba asta de ani si ani de zile. Undeva pe blog am mai pus si alta data acest tractat si… culmea ca unii dintre cititorii mei “putini” l-au luat si l-au folosit chiar. Acuma e drept ca tu nu ai fost informat… si asta este de-a dreptul dizgratios. Ce sa faci… se mai intimpla, omule. Te asigur ca de acum incolo iti vom trimite cu totii listele si programele noastre zilnice, ca sa te tinem la curent.
 
Dar și dacă blogul Rodicăi Boțan ar fi avut „foarte mulți” vizitatori, tot rămîne în discuție caracterul imoral al acestui blog – mă refer la numeroasele minciuni la adresa mea – și, de asemenea, faptul că nu prea conține IDEI. Rodica Boțan e mai tot timpul pe gînduri, dar nu pare că îi folosește…
Mai mult, are o perspectivă cenușie asupra vieții, pe care o exhibă în mod repetat.
 
Interesant aici… foarte interesant. Ai atins un punct… fix pe undeva in marele univers… aha… si punctul ala esti tu… Alin Cristea. Mare descoperire! Mareee… Toate minciunile mele sint la adresa ta… Interesant!

 
Impresia mea e că nu a depășit reflexele „gînditoare” din anii ’70 din Biserica de la Petrila (Valea Jiului), unde era pastor bunicul meu, Gligor Cristea.
 
Baaaa… ca zici tu ceva aici. Oameni simpli, domnule - care mergeau pe jos la biserica si faceau focul in soba si iesea fum din ea in loc sa iasa caldura. Si zgribuleam de frig la ora de rugaciune pe podelele alea reci. Cred ca de la fumul ala mi se trage, sa stii. Iti zic eu tie ceva, dar sa nu ne auda nimeni. Ce urecheala ti-ar mai trage fratele Gligor… ca m-ar apuca si pe mine mila! Ti-ar fi urechile rosii o saptamina… daca nu mai mult.
Ba impresia altora despre ghetourile evanghelicilor români din Statele Unite este că… nu au evoluat!
 
Bunăoară, Dănuț Mănăstireanu scria despre diaspora evanghelică, într-o serie de 5 postări, din care dau un citat:
„Prima impresie pe care ţi-o fac bisericile româneşti din diaspora. şi poate cea mai şocantă pentru un nou venit, este ceea ce Gabriel Liiceanu numea, cu o foarte inspirată sintagmă, „încremenirea în proiect”.”

No asta da… De Manastireanu si parerile lui era nevoie exact aci… ca numa’ el lipsea. Poate ca intr-o zi sa regrete si ‘mnealui ca nu l-a incremenit Domnul cu ceva ani mai devreme inainte de a se afunda in proiectele ce le desfasoara.
 
Exact senzația asta am avut-o eu citind despre inițiativa lui Costel Cristea cu tractatul. Și unde?… Pe blogul celei pe gînduri…
Mi-am amintit de un om pe care, acum vreo 10 ani, cînd schimbam trenul în Deva, îl vedeam în gara ridicînd Biblia și avertizîndu-i pe oameni.
AȘA trebuie să evanghelizăm? Cu tractatul? Cu strigatul în gară?
 
Baaa … "intelighentule"… “propovaduiti Scriptura la timp si nelatimp” nu-ti aduce aminte de nimic? Nu te cutremuri sa batjocoresti pe acesti fii ai Dumnezeului Celui Preainalt care isi fac datoria asa cum stiu si cum pot? Ca unii merg la munca sa aiba bani de troleu sau sa isi plateasca curentul… Ca au invatat de la Tatal care lucreaza si care a pus in prima gradina doi oameni s-o lucreze… nu sa blogareasca… nu sa se ocupe de discutii… nu sa-i insulte pe altii in numele si in dreptul Evangheliei… Ca imi spui mie vrute si nevrute este ok. Dar ca te legi de o lucrare simpla si curata?…SA ITI FIE RUSINE!!!

 
În secolul XXI?
 
Da in secolul asta si in cel viitor daca va mai fi!!!

 
În 1990, cînd a venit Luis Palau în România, numai într-o zi au fost 30.000 de oameni pe stadion în Oradea.
Și au mai fost și alte venimente MAJORE ale evanghelicilor români, atunci cînd au reușit să colaboreze unii cu alții.
Iar dacă ar fi să vorbim despre cultura ACTUALĂ, a postmodernismului (sau post-postmodernismului), nu mă aștept să priceapă Rodica Boțan ceva…. Nici prietenii ei…
PAGUBA-N CIUPERCI!!!
Mă întreb de atîta ori de ce ne-am mai tocit atîția coatele să ne școlim și să fim creativi, cînd putem să ne plimbăm cu tractate sau să urlăm în gări?
 
Nu te mai intreba ca o sa iti explodeze capul de atita stress! Ogoaie-te!!! Pina ti-e bine!!! Ca este un Dumnezeu in cer care te iubeste si te iarta si are rabdare cu tine... pina intr-o zi!!!
 
De ce am făcut unii eforturi să înțelegem cît de cît lumea în care trăim, dacă pocăiții continuă să fie ghetoizați, avînd stilul lor de îmbrăcăminte, de muzică, de glume…
 
De ce? De aia...baaaaa. Nu mai fa atitea eforturi, ca ai sa slabesti!!!

 
De ce mahării evanghelicilor nu scriu în presa regională și în presa centrală? În publicațiile culturale? Ce, pocăința e doar pentru țărani? Doar pentru cei cu liceu? Doar pentru muncitori?
 
Nu stiu…baaaaa. In Biblia mea citesc ca Domnul Isus a venit la cei saraci, simpli, nestiutori, nevoiasi… Si eu ma mir de o asa alegere. Se vede treaba ca nu ti-a cerut tie parerea. De fapt… pe unii din cei plini toba de invatatura i-a ocolit, ignorat, le-a taiat… elanul in repetate rinduri. Serios baaaa… ma mir ca nu-ti crapa capul. Tu citesti ce bazaconii scrii? Doamne fereste-ma!

 
Apariția lui Costel Cristea în blogosfera evanghelică e cu totul jalnică.
 
Este binecuvintata. Si o sa mai apara! 

Dar nu e de mirare, avînd în vedere gafele cunoscute ale recentului ales președinte al baptiștilor din România, sau știind ce bunicuți, Paul Negruț și Petru Vidu, au în frunte baptiștii bihoreni, Oradea fiind întîiul oraș al baptiștilor români.
Cum spuneam săptămînile trecute, să-ți faci cruce, nu alta, văzînd că Universitatea Emanuel are cont pe Facebook…
Ce face Costel Cristea cu tractatul e treaba lui (pînă la un punct)… Dar faptul că e dezinformat deja e treaba NOASTRĂ.
 
Nu... ca e imposibil sa stai serios citind bazaconiile ce le insiri aici. Treaba ta, baaaa, este sa iti vezi lungul nasului… si sa tragi apa de cite ori vorbesti ca numa prostii spui.

Dacă Franklin Graham ar fi spus „America a ajuns in aceasta stare nenorocita din cauza noastra a crestinilor care nu ne-am facut datoria fata de cei de afara si n-am fost harnici in ducerea Evangheliei la cei aveau nevoie disperata de ea.”, poate a fi trebuit să-l luăm în seamă, că doar are conexiuni importante care îi pot asigura informații (oarecum) corecte.
Dar cum aceste cuvinte îi aparțin lui Costel Cristea, întrebarea este: Ce competență are să se pronunțe asupra acestei chestiuni?
 
Dar tu Malai Mare…ce competenta ai sa pui intrebarea?

 
Ăsta e stilul PĂTRĂȚOS, pe care l-am demascat și subminat de-a lungul anilor, cunoscutul blogger Marius Cruceru producînd numeroase formule pătrățoase…
Nu-i de mirare atunci că sînt femei și bărbați… pe gînduri.
Au ratat maturizarea culturală. Dacă nu cumva și pe cea spirituală…
 
…spune un… RATAT! 
Sorry - dar la cita rautate si cite prostii ai debitat, meriti sa te prezint cu acest adevar… R A T A T.   ....................
Ma asteptam la un raspuns imediat, dar deocamdata se pare ca cea mai grava gresala pe care am facut-o cu acest articol este faptul ca am gresit numele la unu... Manastireanu... (Si Domnul Baaaa s-a mai ales cu un articolas. Chiar daca acum am corectat numele...) Nu numai atit, dar si tine evidenta de cite ori i-am pocit numele. Serios... asta ma duce cu mintea la Pirisul nostru... si evidentele lui.         

2 comments:

Unknown said...

Alo,
Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna Grace Okowa, un creditor împrumut privat are deschide o oportunitate financiar pentru toată lumea care are nevoie de nici un ajutor financiar. Ne da afară împrumut la rata dobânzii de 2% pentru persoane fizice, firme si companii sub un punct de vedere si starea clare și inteligibile. contactati-ne azi prin e-mail la: (embassyloanfirm(a)gmail. com)

ion said...

Sora Rodica,cu ceva timp in urma am zis sa nu mai raspunde-ti cind acest paros scrie articole academice, demne de un academician care a studiat la facultatea de miner. Daca a absolvit nu stiu dar una stiu: ca scrie mai prost ca un miner !!!Foarte bine ca a-ti raspuns, caci merita sa mai primesca note la ideile lui tocite la scoala de miner. Cind l-a parasit sotia mi-a parut rau de el, dar acum se vede ca nu-i usor sa ascult-ti tampeniile lui tot timpul. Deci:Felicitari!!!!!!!ptr. ca la-ti urechiat pe acest nerusinat.