12 September 2015

Pe ginduri...

   .


..posibil sa fie ceva... deplasat, asa cum semnaleaza unii oameni mai cu multa educatie. Vorbesc de cazutul asta "pe ginduri" de care se pare ca sufar. Dar am bagat de seama ca de multe ori ma ajuta sa inteleg lucruri pe care desi le stiam de mult, nu le-am priceput pe de-a-ntregul niciodata.
     Uite de pilda... stateam astazi "pe ginduri" asa cum mi se intimpla mie tot des si ma gindeam la cite treburi ne angajam noi sa le rezolvam cind nu sintem competenti si nu sintem in stare. Eu am unele lucruri pe care le-am tot spus fetelor mele, si cu cit le-am spus mai mult, cu atit mai abitir le-au ocolit. Pina cind intr-o zi, frustrata la maxim si necajita foc, am decis sa-I spun Domnului ca nu ma pot face inteleasa... si minunea minunilor, va spun cu mina pe inima, ca m-am pomenit ca-mi predica ele tocmai subiectul ala pe care am insistat eu sa-l priceapa. Cum asa? Nu stiu sa va explic, stiu doar ca "ceea ce la oameni e cu neputinta" este o bagatela pentru Domnul.
     Si m-am mai gindit la ceva... Cind Domnul Isus spune sa ne facem ca "acesti copilasi"... ca a unora ca ei este Imparatia Cerurilor... ce lucru mare... mareeee a spus! Ca uite, aia mici nu duc lipsa de absolut nimic. Nu se omoara sa-si procure mincare, sa-si lege sireturile, si nici macar sa-si schimbe scutecul. Si totul... dar absolut totul le este adus sub nas, li se satisfac toate mofturile si li se creeaza tot confortul. Si daca ati avut prilejul vreodata sa nu va mai stresati deloc si sa le lasati toate in voia Domnului, o sa vedeti ca exact acelasi lucru se intimpla... ca prin minune toate se petrec in ordine si vin ca si chemate la timp... si treburile se rezolva si fara sa ne sfisiem noi de griji.
     Dar noi nu putem sa ne incredem in El...  Desi dovezile sint absolut coplesitoare ca noi nu sintem in stare si El este. Ca vezi... trebuie sa ne bagam noi nasul peste tot si sa rezolvam noi toate cele. Cite casatorii s-au intimplat asa... ca nu am asteptat sa aduca Domnul sotul sau soata potrivita, ca a trebuit sa urgentam noi si sa alegem noi - ca si cum am fi stiut ce alegem. Cite lucruri nu am cumparat - lucruri nefolositoare pe care le-am luat cu pretul unei lungi sudori si numai din impuls, sau mindrie sau mai stiu eu ce nevoie sa satisfacem un gol din noi... cite decizii gresite pentru ca nu am lasat ca niste copii sa fim ingrijiti, si modelati, si purtati de grija de Duhul Lui pe care L-a lasat aici pe pamint sa ne dadaceasca.
      Pai... deocamdata asta imi trece prin minte. Da... si trebuie sa plec sa sterg praful de pe rafturi si sa pun cartile in biblioteca. Gata! Data viitoare cind ma mut... nu mai iau nimic cu mine... promit!!!

No comments: