21 September 2015

DUHUL SFINT...




     Am fost aseara la Fresno cu copiii la biserica unde merg ei. Biserica lor se numeste “Fintina” - aluzie la popasul facut de Domnul Isus la fintina lui Iacov. Am fost incintata sa gust din apa fintinii din care beau copiii mei. Curata si sfinta apa vie! Cuvintul e explicat nu ca sa placa auzului nostru, ci sa prezinte Adevarul Scripturii.
    Subiectul a fost nu unul usor - Duhul Sfint…
    Unii dintre crestini se tem sa discute subiectul - altii se prefac ca au Duhul Sfint… si arata jalnic. Stiu ca subiectul este dificil si ca probabil teologii, cei care au studiat Biblia sint mai in stare sa explice. Dar Duhul Sfint a fost lasat de Domnul Isus ca Inlocuitor al Sau, Mingaietor, Indrumator …cind S-a inaltat la cer. Si cum Domnul Isus a venit pentru toti cei pacatosi, imi asum dreptul sa cred ca si Duhul Sfint a fost lasat tot pentru noi cei mici si slabi, ca sa ne intareasca si sa ne lumineze si sa ne pastreze curati.
     Mi-a placut explicatia pe care am auzit-o. E vorba de Petru inainte de a primi Duhul Sfint si de Petru dupa ce a primit Duhul Sfint. Inainte de a primi Duhul Sfint, Petru e fricos si inconsecvent. Se leapada chiar de Domnul Isus in fata unei servitoare. Dupa ce primeste Duhul Sfint insa, vorbeste cu putere fara sa ii mai fie teama de consecinte. Sint niste conditii speciale pe care trebuie sa le avem ca sa putem gazdui in noi acest Duh Sfint. Noi sintem o generatie care excelam in informatie. Stim atit de mult, dar aplicam atit de putin. Este important sa fim transformati, si nu informati. Si transformarea asta nu este ceva ce tine de niste reguli si traditii pe care le-am invatat din mosi-stramosi… si de o ascultare fidela de Cuvint. Doar in aceste conditii Duhul Sfint poate locui in noi.
    De exemplu… citim un pasaj din Biblie si unul din versete pur si simplu ne opreste in loc. Ni se adreseaza direct. Daca citind Biblia nu ne gasim agasati, asaltati, certati de Cuvint… inseamna ca ceva nu este in regula cu noi. Caci Cuvintul Lui este viu si lucrator… si ne confrunta si ne obliga la transformare. Nu este om care sa nu aiba ceva de schimbat la viata lui. Iar Duhul il va cerceta si il va ajuta sa se schimbe.
    De cite ori Duhul Sfint Se manifesta in viata noastra, El face lucruri iesite din comun. Nu… nu urmeaza fazele obisnuite ale gindirii si logicii omenesti – ci face lucruri parca invers decit putem sa gindim noi. Important este sa recunoastem si sa acceptam lucrarea pe care Duhul Lui vrea sa o faca in noi. Sa ne lasam condusi de El.
     Si Duhul Lui nu vine sa faca oamenii sa arate ca niste idioti, sa-i faca sa tremure sau sa rida aiurea si sa se tavaleasca pe jos… sau sa vorbeasca anapoda. Cind Duhul lui Dumnezeu a venit ca niste limbi de foc peste cei adunati in camera de  sus, ei au fost in stare sa-i evanghelizeze pe oamenii care ii ascultau - sa vesteasca Mintuirea oamenilor din jur in asa fel incit SA PRICEAPA. Toti au inteles pentru ca ucenicii le spuneau despre Mintuire in limba lor. Sa nu facem greseala sa imitam si sa ne batem joc de Duhul lui Dumnezeu pretinzind ca avem ceva ce inca nu am primit. La ora aia era nevoie ca sa se auda evanghelia in acele limbi. La ora asta nevoile sint altele si Duhul Sfint poate sa lucreze inca daca I se ofera conditiile necesare.
      Am plecat acasa reinvigorata… dornica sa imi primenesc inima in asteptare…

No comments: