18 August 2015

Chiar asa?

   

      E seara... Afara inca mai persista caldura zilei. In casa e racoare. Zumzaie aerul conditionat imprastiindu-se impins de ventilator in toata casa. O sa ma coste curentul luna asta o mina si-un picior. Dar... traim inca zile bune in America. Frigiderul e inca plin; la fel si rezervorul de la masina. Banii vin si banii pleaca din contul bancii ca de obicei. Nimic nu sta pe loc... Dar oare pina cind?
     Vesti rele cu duiumul, numai sa casti urechile; si... nu numai ISIS comite crime. Astazi in Modesto se judeca procesul unui avocat local foarte cunoscut - implicat in crima. Stiri de tot felul ne incinta auzul: doctori care fac operatii deschise pe inima la oameni perfect sanatosi doar ca sa le ia bani. Avorturile parca nu erau suficient de odioase... asa ca doctorii s-au hotarit sa vinda trupurile pe care le-au jefuit de viata pe bucatele... Una si una... stiri locale, stiri din toata lumea... gunoaie universale.
     Iti vine sa te tot duci... dar unde? Unde sa fugi? Unde sa te refugiezi? Intreg pamintul este contaminat de pacatele omenirii. Nici mincarea nu mai e asa cum a lasat-o Dumnezeu. Atita stiinta a stricat pina si gustul legumelor si fructelor. Le-a luat gustul la unele, semintele la altele si in esenta le-a furat... esenta. Oamenii se imbolnavesc - duc lipsa ba de o vitamin, ba de alta. In schimb bagam in noi chimicale cit incape. Simt cum imi creste tensiunea si... buna dispozitie.
     Dar sa trag o concluzie... ca trebuie sa ma duc la culcare... ca miine in zori o iau din nou pe carari batatorite - ca altfel nu am cum sa umplu iarasi frigiderul. Si stau si ma intreb de una singura... Chiar ne-am scrintit de tot? Chiar nu mai deosebim stinga de dreapta si binele de rau? Chiar a innebunit lumea asta... si noi cu ea?

3 comments:

elena marin-alexe said...

Nebunia lumii a început din Eden...şi acum cred că atinge apogeul...
De acord cu părerea ta, Rodica, dragă!

cherie said...

Sunt curioasa cum ai vrea sa fie lumea ?
Te-ai nascut intr-o perioada de aparenta liniste dupa o perioada nebuna de razboi mondial. Si lumea era credincioasa si lupta cu crucea la gat...
Ai trait intr-o perioada in care oamenilor le lipseau multe si se muncea mult, nu prea era timp de cearta, nu era timp decat pentru munca ... si lumea era satula de cearta si de razboi Cred ca acum unora le este dor de asa ceva. Se uita inapoi cu nostalgie la fel ca tine.
Tatal a trait razboiul? Nu isi aminteste cu nostalgie de tinerete?
Cred ca acum, faptul ca s-a muncit prea mult iar lumea este prea plina cu "de toate" ii face pe unii sa se gandeasca la prostii...
De fapt cum ai vrea sa fie lumea ? Nu raspunde simplu, mai buna...
Cine ar trebui sa dispara si cine sa ii inlocuiasca pe cei care conduc destinele lumii? Unde sunt aia buni si ce fac acum? Cine uraste, pe cine? Urasti? Dece ? Altii urasc? Ce ?
Glumesc si eu !

Rodica Botan said...

Uite ca mai ai si tu dreptate :)
Nu urasc pe nimeni, doar pe unii mie mai greu sa ii iubesc. Ma straduiesc insa.

Cine as vrea sa dispara? Cei care fac rau...sa gaseasca ei o solutie cum si ce sa fie si sa nu ma puna pe mine sa gasesc solutii.

Unde sint cei buni? Ma tem ca inca o duc bine - precum zisesti si nu se deranjeaza inca.

Cam atit!