05 August 2015

WWJD



    
     WWJD… tradus in romana e: "Ce ar face Isus?" Cu citiva ani in urma se purtau mult initialele astea pe tot felul de inele, bratari si alte insigne si abtibilduri. “What would Jesus do?” era o intrebare foarte intrebacioasa.
     Noi crestinii credem ca am luat modelul de la Domnul Isus in multe aspecte ale vietii noastre, si incercam… ne straduim. Doar ca ne lipim doar de cite un aspect care ne convine sau ne place. Sint aspecte din viata lui Isus cu care nu sintem confortabili. Si pe alea le ignoram.
     Domnul Isus a stat la masa cu vamesii. Oare care ar fi corespondentii acestor oameni astazi? Cineva care manipuleaza banii necinstiti. Un fel de hoti legali… cum ar fi poate politicienii zilelor noastre? Numai ca astia sint admirati si laudati, pe cind vamesii erau uriti pe vremea aia. Ne-am incurca noi cu niscaiva hoti? Doamne fereste! Ca nu se cade unui crestin asa ceva.
     Si de cine Se mai ocupa Domnul Isus? De femeia prinsa… de femeia de la fintina… uite cum da de vorbit unora si altora. Si chiar ca Il vorbeau de rau, ca asa si scrie in Biblie. Ne-am apropia noi de asemenea fiinte? Dar ce-o sa zica lumea daca ne vede vorbind cu femei stricate? Nici vorba!
     Dar ce mi-a picat mie si mai ciudat a fost faptul ca Domnul Isus atragea copiii. Cind ucenicii au vrut sa-i alunge crezind ca Il deranjeaza, El i-a oprit si a zis: "Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti…" Ma intreb citi pastori ai zilelor noastre au in ei gingasia, si inocenta, si modestia Domnului Isus ca sa atraga copiii? Ati bagat de seama ca atunci cind vrei sa te apropii de un copil trebuie sa te cobori la nivelul lui? Trebuie sa intri in lumea lui, sa ii vorbesti cu vocabularul lui?
     Toate astea mie imi dau asa o speranta. Avem copii si nepoti care sint in diferite situatii si pe care ii dorim salvati. Ne este teama ca sint pierduti sau se vor pierde si nu stim cum sa ajungem la inima lor. Si noi nu putem… De noi nu asculta. Dar este Unul… care Se coboara pe drumul de la Ierusalim catre Ierihon daca e nevoie, sau pe caldarimul care duce la locul unde se omoara pacatosii cu pietre, sau la fintina din afara cetatii unde vin pacatosii in arsita soarelui sa ia apa, ca sa nu-i vada nimeni…sau… chiar pe maidanul unde copiii joaca fotbal sau sotron…
     Este unul care s-a coborit si ne-a scos din groapa unde eram noi fiecare. Este Unul care nu Se da inapoi de la nimic, nu Se sfieste, nu Se teme si nu renunta usor. Intrebarea WWJD este gresita. Intrebarea este: Oare ce nu face Isus pentru noi? Ca nu exista un lucru mai greu ca moartea de cruce - si El a trecut prin moarte pentru noi.
      Intrebari interesante ar fi si astea: Ce faci tu pentru El? Dar pentru tine, pentru sufletul tau? Ca oriunde te-ai afla… nu esti in afara razei Lui de activitate. Oriunde ai fi exista speranta si pentru tine…

No comments: