23 August 2015

PACAT...

     Nu mai e nici o minune ca in ziua de azi toate stirile sint rele. Poate pentru ca asta se cere, asta ne intereseaza si asta primim... vesti proaste. Nu e de mirare - ca avem cu totii o predilectie inspre a vedea doar partea negativa a lucrurilor. Daca avem... nu avem niciodata destul; daca ne-am atins un tel sau o dorinta, pe cind sa ne simtim multumiti deja avem un alt scop la orizont si ne stresam dupa urmatorul lucru pe care ni-l dorim.
     Ma uit la unele stiri despre familia Duggar, cei care au avut un show despre "19 kids and counting" (19 copii si numaratoarea continua) si ma intreb daca... daca ce? In primul rind daca trebuia sa se faca un show despre viata privata a unei familii. Apoi ma intreb daca si-au imaginat ei ca toti cei 19 copii si parintii vor fi perfecti in toate cele. Ma intreb daca undeva in Biblie au gasit ei ca exista oameni perfecti - ca Biblia vorbeste doar de pacatosi... si inca ce pacatosi!
     Pentru cei care nu stiu, Josh Duggar, fiul mai mare a fost descoperit ca in adolescenta intrase in camera surorilor lui si s-a ocupat de lucruri nepotrivite - molestindu-le. Parintii au luat atitudine la timpul acela - dar acuma cineva a descoperit acest lucru urit si l-a facut public, desi legal nu ar fi trebuit sa aiba acces nimeni la aceste informatii si nici sa le faca publice. A picat rau si pentru surorile lui care de-acuma sint casatorite si ele - si rau si pentru el.
     Mai mult decit atit, pe vremea cind dumnealui care de-acum este casatorit cu vreo doi copii vorbea public despre importanta unei vieti curate etc, al avea un cont pe un site internet unde incerca sa aiba o relatie sexuala in afara familiei lui.
     Acuma nimic de zis ca omul nu trebuia felicitat - dar TLC a oprit serialul. Si ce s-a intimplat a devenit episodul final. Nu sint eu in stare sa dau sfaturi - stiu doar un lucru. Pacatosi exista... si inca foarte multi si cu pacate foarte diferite. Cuvintul lui Dumnezeu spune ca toti am pacatuit si toti avem nevoie sa fim rascumparati. Canalul asta crestin zic eu ca nu trebuia sa opreasca serialul - ci sa continue si sa incerce sa arate pe viu experienta vietii de credinta. Da... oamenii gresesc, dar... si asta face diferenta in lumea asta. A fost gresit zic eu cind au prezentat numai fazele bune ale vietii lor de familie. Acum era timpul sa arate cum se poate depasi o asemenea cadere. Cum se poate pastra si salva o familie. Sa arate ce poate face iubirea... ce este iertarea...
     Nu mi-a placut atit de mult serialul asta inainte. Acuma insa cred ca mi-ar fi placut sa vad cum in spiritul lui Cristos si in invatatura Lui putem sa ne continuam viata chiar daca unul dintre ai nostri face un pas gresit. Asta ar fi fost un exemplu bun de privit.
     Dar asa... o sa ne amintim doar acest sfirsit urit... si am aratat lumii doar cum stim sa ne purtam ca niste ipocriti, ascunzindu-ne scadintele si pozind perfectiunea... Pacat!...




No comments: