21 August 2015

Ce-mi mai trece prin cap...

   

      Doua lucruri mi-au trecut astazi prin cap. Da... o sa rideti de mine si de expresia asta, dar mie mi se intimpla chiar asa. Ca imi trec prin cap tot felul... Nu pot opri masina asta de gindit decit foarte greu. Am invatat ceva insa care ma ajuta in zilele cind imi trec prea multe prin cap - si nici nu stiu de unde am invatat - dar metoda se numeste 4-7-8. Respiri adinc pina la 4, iti tii rasuflarea pina la 7 si expiri cit numeri pina la 8. Dupa ce faci exercitiul asta de citeva ori, te asigur ca iti scade tensiunea, te relaxezi si... uneori si adormi.
     Dar sa ma intorc la gindurile care mi-au trecut prin cap astazi. Undeva in Biblie (am cautat un pic, dar nu am gasit locul) scrie despre zilele din urma si urmatoarele lucruri... ca in zilele acelea de groaza, cine este la cimp sa nu se intoarca acasa, cine este pe acoperisul casei sa nu coboare si... vai de femeia insarcinata!
     Intotdeauna m-au surprins versetele astea - ca nu le intelegeam rostul. Poate intelegeam ceva, dar tot nelamurita eram. Astazi cred ca am inteles un pic mai mult... sau cel putin cred ca am inteles. Si uite ce cred eu ca vor sa ne spuna aceste versete. Pe cind cei care nu Il cunosc pe Domnul Isus vor cauta sa se ascunda in crapaturile stincilor... noi sa stam linistiti acolo unde sintem. Asa cred Eu... ca El ne poate ascunde sub aripile Lui oriunde am fi. Daca sintem departe de casa sau pe acoperis (unde aveau obiceiul sa ia cina si sa doarma in acele zile)... sa nu disperam, sa nu alergam - sa raminem acolo in asteptare.
     Cit despre femeile insarcinate... cred ca am inceput sa pricep de ce e vai de ele. Ca ma gindesc cu mila la parintii tineri care trebuie sa isi creasca copiii in lumea asta strimba si otravita in care traim deja. Nu ai cum sa-i feresti pe copiii tai de rautati, si crime, si uriciuni... De aia Biblia zice "Vai"... ca nu le va fi usor sa-si ocroteasca copiii in aceste zile grele.
     Si cam atit avui de spus... pina cind imi mai trece iara ceva prin cap...

1 comment:

geluu said...

Educatia parinteasca este stanca pe care omul isi cladeste usor, usor, viata.