23 August 2014

ESTI PREGATIT SA ZBORI CIND EL TE VA CHEMA?

   
Am un mesaj simplu si vi-l dau asa cum l-am primit. O poveste adevarata, petrecuta pe la inceputurile istoriei acestei tari unde ma aflu, Statele Unite ale Americii. Undeva prin sud, pe vremea cind oamenii se deplasau cu carutele, un tata isi lasa fiul destul de tinerel in caruta pina cind el intra intr-o cladire sa rezolve ceva treburi. Calul se sperie deodata de ceva si o ia la galop ca nebun. Baiatul din caruta este evident in mare pericol.
     Un tinerel care vede scena sare pe calul lui si reuseste sa opreasca calul care tragea caruta, salvind astfel viata copilului.
     Anii trec si tinarul din caruta creste si devine om matur; numai ca nu este un om cumsecade, ci ajunge un mare criminal. Este adus in fata judecatorului pentru ticalosiile savirsite. La un moment dat tinarul criminal recunoaste in judecator pe cel care in copilarie i-a salvat viata. Cere voie sa vorbeasca si ii aminteste judecatorului de incidentul petrecut in copilarie si il roaga sa nu-l pedepseasca, sa-l mai salveze o data de la moarte.
      Judecatoriul a ascultat atent ...si in sfirsit a venit momentul deciziei finale. Toata lumea astepta sa vada ce va face judecatorul... se va milostivi de acest tinar si il va salva de la moarte a doua oara? Judecatorul i s-a adresat tinarului criminal insa si i-a spus...
     - Cu ani in urma, am fost salvatorul tau si te-am salvat de la moarte. Astazi insa sint pe pozitie de judecator si trebuie sa fac dreptate. Pentru crimele comise, tu trebuie sa platesti cu moartea...
........................
     Ne-am obisnuit sa ascultam predicindu-se despre un Isus Christos care a murit pentru noi, care S-a umilit pina la moarte de cruce, care iarta, si iubeste, si ne ocroteste. Si toate aceste lucruri sint adevarate. Dar... vine o zi, si dupa cum se misca lumea, ziua aceea nu e prea departe, cind Cel care a murit pentru noi va veni pe norii cerului intr-o noua pozitie, aceea de Judecator. Si cei care nu au acceptat mintuirea Lui, pe care o puteau primi atit de usor, vor trebui sa dea socoteala de faradelegile lor. Nu sint mai rai acesti oameni ca aceia care au primit mintuirea... doar ca unii L-au acceptat pe Domnul Isus ca sa-i reprezinte, si altii nu. Si plata pacatului va fi si ea ...eterna... doar ca va fi in iad, in abis, in chin.
     Si acuma, interesant este faptul ca ne pregatim asa de virtos pentru cei 10 sau 15 ani pe care ii petrecem la pensie. Incercam din vreme sa ne platim casele, sa nu avem datorii, sa avem o pensioara care sa ne furnizeze cele necesare traiului. Si toata viata adunam, ca sa avem la pensie cu ce sa traim. Dar pentru eternitate? Ce facem pentru eternitate? Cum ne pregatim pentru vesnicie? Ca zilele se scurteaza, si momentul se apropie, si ne vom trezi in fata Judecatorului... Cine ne va apara daca Domnul Isus nu este avocatul nostru care sa depuna marturie si sa spuna... pentru Rodica, Maria, Gheorghe... Eu am murit pe cruce si am platit multele lor pacate... Voi, ceilalti, plecati de la Mine, ca nu va cunosc!
Pe tine cine te va reprezenta in ziua aceea? Esti pregatit pentru acel moment?

1 comment:

carmen bogdan said...

o pilda buna si de folos