31 January 2013

GREIERELE SI FURNICA

Povestea este un pic diferita de ceea ce stiati voi pina acum. De fapt vine in doua versiuni diferite cu doua morale diferite.

VERSIUNEA VECHE:

Furnica lucreaza greu in caldura inabusitoare a verii…Toata vara cit e vara de lunga, a muncit furnicuta cladindu-si casa-musuroi si adunind cele trebuincioase in camara pentru iarna. Greierul isi zicea in sinea lui ca furnica este o idioata si ridea de-i tremura burduhanul, dansa si isi petrecea de dimineata pina seara…

Vine insa iarna… si furnica inchide usa sa nu intre vintul si sta la caldurica in locuinta ei eleganta si confortabila si se hraneste bine. Greierul nu are nimic de mincare si nici adapost, si in curind dupa o noapte furtunoasa l-au gasit pe afara mort de frig.

MORALA POVESTIRII: Poarta-ti de grija - fii responsabil.

.....................................................................
VERSIUNEA NOUA, OBAMICA:

Furnica lucreaza din greu in caldura verii…toata vara…construindu-si un adapost si adunindu-si provizii pentru iarna. Greierul crede ca furnica e proasta si nu stie sa faca altceva decit sa munceasca…asa ca o batjocoreste de cite ori ii pica bine in timp ce danseaza cu voiosie toate zilele verii…fara exceptie.

In sfirsit vara se termina si vine iarna. Greierul nu mai are chef de cintat sau de dansat ca e prea frig. Tremurind de frig si de indignare, cheama o conferinta de presa in care cere sa i se explice de ce i se permite furnicii sa stea la adapost, unde este cald si confortabil si suficiente provizii, in timp ce el si altii ca el, sint zgriburiti de frig pe la feresti si matele le chioraie sinistru de foame.

CBS, NBC, PBS, CNN SI ABC apar la fata locului sa ia interviuri si sa produca un video in care il arata pe greier galbejit, slabit si zgriburind de frig. Alaturi de acest video, pun un video in care gospodina furnica sta in capul unei mese plina cu bunatati, intr-un confort de prima clasa. America este socata sa vada acest contrast. Cum e posibil asa ceva?…Intr-o tara atit de bogata acest greier simpatic este lasat sa sufere…de neinchipuit!!! ?

Kermit, Broasca de la Sesame Street apare in Oprah intr-un show exceptional impreuna cu greierul nostru si cinta duios si fac audienta sa plinga. “Nu e usor sa fi greier”…cinta ei… Acorn organizeaza o demonstratie in fata proprietatii unde locuieste furnica. Tot acolo statia de News filmeaza un grup de cintareti cu melodia “ O sa trecem si peste asta”. Fostul pastor a lui Obama, Jeremiah Wright, tine si el o cuvintare , numai ca zbiara asa de tare in microfon ca nu prea se intelege daca mai exista cineva care nu este vinovat de situatia greierului...care este cu singuranta o victima disperata a complotului dus de cei ce muncesc si-si vad de treaba lor. Nancy Pelosi si Harry Reid, exclama intr-un interviu cu Larry King ca furnica s-a imbogatit pe spatele greierului si amindoi au chemat de urgenta sa se mareasca taxele furnicii ca sa ii plateasca greierului din ele o parte dreapta din cistigul verii trecute. In sfirsit EEOC aranjeaza o schema de Economic Equity si Anti-furnica retroactiv Act de la inceputul verii. Furnica este penalizata pentru ca nu a angajat un numar proportionat si de alte insecte si a lucrat de una singura si nemaiavind din ce sa plateasca taxele retroactive, Guvernul Csarului Verde ii confisca locuinta.

Povestea se termina aratind cum greierul termina ultimele firimituri din mincarea adunata de furnica, stind confortabil in casa guvernului, care din intimplare este vechea locuinta a furnicii…si mizerie si resturi de mincare in jur…pentruca dinsul nu este obisnuit cu ordinea. Furnica a disparut undeva intr-un noian de zapada. Greierul este gasit un pic mai tirziu , mort din cauza unui incident cu droguri, iar casa, de-acum abandonata, este luata cu forta de un gang de paianjeni care se distreaza terorizindu-si vecinii.

MORALA: Aveti de grija cum votati in 2009/2010/2011/2012 ...Oh...pardon...ati votat deja!

4 comments:

MARI&GEO IN BUCATARIE said...

frumoasa tra ai ales sa traiesti..

tasha said...

INTERESANTA PARABOLA...o sa avem grija,stai linistita...speram sa ne aduca liniste alegerile...

Rodica Botan said...

A fost minunata...ce se intimpla insa acuma e mai putin minunat...

Rodica Botan said...

Tasha...Sper sa aveti mai multa liniste decit am obtinut noi dupa alegeri...