03 August 2014

NU SA DAM... CI SA NE DAM...

   


O catelusa pe nume Lilica, de la periferia orasului, traieste pe apucate. Zilnic strabate 2 km de la periferie la capatul celalalt al orasului pentru o punga. O punga cu mincare. O profesoara a vazut-o pentru prima data cautind de mincare si i s-a facut mila de ea si i-a pus ceva intr-o punga . Ea se astepta ca sa o vada pe catelusa ca rupe punga si infuleca mincarea pe care i-a pus-o inauntru, dar spre surprinderea ei, catelusa a luat punga si a plecat. Treaba asta s-a repetat de citeva ori si, la un moment dat, Doamna Lucia s-a decis sa o urmareasca sa vada ce face cu punga cu mincare.
    Mare i-a fost mirarea cind a descoperit ca la capatul calatoriei erau puii catelusei si alte animale flaminde cu care catelusa impartea mincarea din punga.
    Astazi am citit acest articol, si sub el erau citeva comentarii. Unul in special li se adresa celor care au milioane si nu au nici macar atita inima cit are catelul asta, si mor oamenii de foame linga ei fara sa le pese.
    Comentariul este indreptatit intr-o oarecare masura. Dar mi-am amintit de o intimplare din Biblie, pe care o gasim La Matei 12:41-44.
  • "Isus şedea jos în faţa vistieriei Templului şi Se uita cum arunca norodul bani în vistierie. Mulţi, care erau bogaţi, aruncau mult.
  •  A venit şi o văduvă săracă şi a aruncat doi bănuţi, care fac un gologan.
  •  Atunci Isus a chemat pe ucenicii Săi şi le-a zis: „Adevărat vă spun că această văduvă săracă a dat mai mult decât toţi cei ce au aruncat în vistierie;
  • căci toţi ceilalţi au aruncat din prisosul lor, dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, tot ce-i mai rămăsese ca să trăiască.”

  • Si textul respectiv m-a facut sa inteleg ca raspunsul la nevoile altora nu este o atitudine de indignare fata de cei ce au si nu daruiesc... Nu pareri si sfaturi pentru altii, ci actiune din partea noastra, a fiecaruia. Si nu cere nimeni sa impartim averi, mai ales daca nu le avem; ci sa dam din ce avem. Asteptam ca altii sa faca, altii sa lupte, altii sa voteze, altii sa dea. Sintem suparati pe lume, dar nu ne uitam la noi si la actiunile noastre. 
  •      Domnul Isus ne da asa un exemplu minunat in acea vaduva saraca. Aproape ca e greu sa explici in cuvinte valoarea gestului. 
  •      Imi mai amintesc faptul ca Domnul Isus a hranit multimile din hrana unui copil, din saculetul lui. Dumnezeu poate face minuni nu daca daruim... ci daca ne daruim. 

No comments: