01 January 2020

TERAPIA SUFLETULUI

   
Una dintre ocupatiile mele de baza zilele astea este... terapia. Invat sa folosesc mina dreapta. Si e tare, tare greu. Cit de usor mi-a fost o viata intreaga sa "pun mina" pe orice treaba. Acuma sint unele lucruri pe care nu le pot face. Sa ridic o ceasca de cafea cu mina dreapta este inca o ...neputinta. Ca sa imi fortific muschii, fac tot felul de exercitii... traznite - zic eu. Sint atit de usoare, ca-ti vine sa rizi, si totusi, cind pun mina sa le fac, imi dau seama ca nu pot.
     Sufletul este o parte din noi care are similaritati cu trupul. Asa cum la majoritatea Dumnezeu ne-a dat un trup sanatos, care sa functioneze perfect, asa ne-a dat un suflet curat si sanatos. Cum am experimentat eu o cadere in baie, asa experimentam adesea caderi spirituale, din neatentie sau prostie... si ne trezim cu urmarile de rigoare.
     Lucrez acuma la terapia asta de ceva vreme si nu vad mari rezultate... dar daca m-as opri, mi s-a spus ca-mi pierd mina. Adesea lucram si la fiinta noastra spirituala si exersam o traire cu Cristos - dar cum pacatul a rupt legaturi importante din sufletul nostru, progresam tare incet. Biblia ne indeamna sa nu disperam, ci lasind totul in urma, sa ne straduim, si sa ne uitam tinta la El, si sa pasim pe urmele Lui. Este un fel de terapie pentru suflet... si cu cit noi ne straduim, cu atita Dumnezeu ne va vindeca legaturile rupte si eventual vom deveni mai puternici in umblarea noastra. Exercitiu... exercitiu, exercitiu! Imi dau seama ca pe amindoua planurile sint accidentata, si doar prin mila Lui mai supravietuiesc. Nu uitati insa ca in mod spiritual, Cuvintul Lui este cea mai buna terapie. Sa-l folosim...neincetat. Cuvintul Lui este o candela pentru picioarele noastre. Sa nu umblam bijbiind in intuneric!
3/14/2014

2 comments:

stefan said...

Bunul Dumnezeu sa-ți dea multa sănătate, și refacere grabnica, sora Rodica și „Nu te teme; crede numai, și vei fi tămăduită.”
Slăvit fie Domnul!

Marta said...

pas cu pas ai reusit si vei mai reusi .