25 January 2020

SI DEODATA ...CLIPESTI...

     

     A venit vremea povestilor... a povestilor cu tilc. A unor povesti din care sa culegem cite o farima de aur... Cu ceva ani buni in urma, intr-un weekend, am cautat cu sora mea si cu Seth in albia unui riu dupa...aur. Si printre miile de bobite de nisip am gasit cite o bobita de aur... Ca valoare monetara, n-a reprezentat nimic - dar am ramas cu amintiri si o invatatura. Aurul exista... si uneori unde nici nu te gindesti. Si nu conteaza cantitatea... el straluceste si cind este o bobita minuscula tot asa cum straluceste cind este in cantitate mai mare... Aurul este... aur.
    O tinara care invata karate povestea despre instructorul ei... Spunea ea ca ea ajunsese la gradul 6... si persoana cu care povestea era foarte incintata de succesul tinerei. (Poate stia tot atit de mult despre karate cit stiu eu...)
    -Sa vezi insa ce rapid este instructorul meu...spuse ea. El este de gradul 14... Odata... mi-a spus sa ma pregatesc si sa fiu gata ca o sa ma atace. Si mi-a spus si cum. Mi-a spus ca ma va lovi peste ureche cu piciorul drept... sa ma astept ca o va face in urmatorul minut. Si...am fost foarte atenta - dar nu stiu cum s-a intimplat - ca deodata m-am trezit ca a trebuit sa ma tin cu mina de ureche si am ramas cu gura cascata.. .Ma lovise deja. L-am intrebat... Cum ai facut?... Ca nu am vazut cind m-ai lovit! Si el mi-a raspuns...
     -Te-am studiat si am stiut exact secunda in care ai sa clipesti...si atunci te-am atacat...
............................
     Uite asa se intimpla in viata. Te pregatesti sa fi gata sa lupti cu orice...Si ajungi din ce in ce mai tare , mai priceput si mai stapin pe tine ( sau asa crezi...) Si deodata... clipesti...
     Cuvintul Domnului ne spune sa nu ne incredem in fortele noastre; si ne mai spune ca nu suntem singuri, ca El vegheaza ... El este umbra noastra pe mina dreapta - si nimic nu este mai lipit de noi decit umbra.... Cel rau pindeste cind clipim... dar n-avem de ce sa ne temem ... caci El este cu noi in orice vreme...  Ne intinde masa in fata potrivnicilor si paharul nostru este plin de da peste el chiar daca uneori trebuie sa ne mingaie cu toiagul sau cu nuiaua... si El nici nu doarme si nici nu dormiteaza ... Asa ca dragul meu poti sa clipesti nestingherit!

No comments: