29 January 2020

OM BOGAT, OM SARAC

Ohhh…ce poveste minunata am auzit astazi. Trebuie neaparat sa v-o spun si voua. Povestea este de fapt adevarata…asa cum adevarate si valoroase vor fi si concluziile pe care cu siguranta le vom avea cu totii sper - la sfirsit.
In Texas era un farmier care avea o firma tare saraca. Intimplarea se petrecea in timpul marii depresiuni din America . Numele fermierului nu-l mai retin…mie mi-a sunat ca un nume evreiesc. Si fermierul asta lucra de nu mai putea dar pamintul era saracacios si omul ajunsese sa depinda de ajutorul de Stat dat fermierilor ( pe vremea aia) ca sa poata pune piine pe masa pentru familia lui. In situatia asta grea, a aparut la un moment dat un geolog care i-a spus fermierului ca el crede ca pe locul fermei lui s-ar putea sa fie zacamint de petrol. L-a convins pe fermier sa-l lase sa sape – si in cele din urma fermierul i-a dat voie. Nu avea oricum nimic de pierdut.
Si a adus geologul masini de gaurit pamintul si s-a coborit la 1150 de ft adincime. Spre bucuria lui…a dat curind de o bogata vina de ulei negru – exact ceea ce cauta.  Au inceput extragerile si in curind au facut alte si alte sapaturi pe aceeasi proprietate nefertila…Va imaginati ce a urmat…
……………..
Acum morala…Fermierul cel sarac era de fapt proprietarul unei bucati de pamint mult mai valoroase decit orice ferma infloritoare de prinprejur…numai ca a trait ani multi in saracie nestiind ca sta - pe o comoara. Nu asa sintem si noi? Avem un Tata bogat- caci ”ale Lui sint toate”…si traim uneori ca niste sarantoci , ca niste invinsi ca niste orfani. Am putea sa stam pe stinca care nu se clatina niciodata…dar umblam inglodati pina la git in nisipuri miscatoare…in mocirle …tirindu-ne ca niste invinsi desi prin El, Fiul care a invins moartea pentru noi- sintem invingatori. Sa mai continui? Eu am sa continui pentru mine si pe voi va las sa continuati in dreptul vostru…Avem de facut o alegere…pina se mai poate…pina nu murim de inanitie spirituala, noi – cei pentru care a murit Christos.

4 comments:

Oana said...

"pina nu murim de inanitie spirituala... "
Rodica, tu mereu pui pe ganduri.

Rodica Botan said...

...si pe mine ma chinuiesc...gindurile. De aia va obosesc si eu pe voi...mai scap asa de...chinuri!!!
:)

sali sabri said...

M-a incurajat mult postarea asta. Multumesc!

cherie said...

Eu stiu o zicala....
Dumnezeu da, dar in traista nu iti baga !