13 April 2016

IN CAUTAREA FERICIRII...




“Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu si vei avea pace; te vei bucura astfel iarasi de fericire.” Iov 22:21

Oh… iata un subiect despre care se vorbeste mult si se cunoaste putin. Nu pentru ca nu exista destul interes pentru acest subiect. Nu! Dimpotriva… nu cred ca exista om pe fata pamintului  pe care sa-l intrebi si sa iti spuna ca el nu vrea sa fie fericit. Dar daca ii intrebi pe oameni ce este fericirea… o sa capeti atitea definitii citi oameni ai intrebat. Si totusi… ce este fericirea? Unde o gasim? Cum o pastram?
    
Cind ne gindim la fericire… care este primul lucru care ne vine in minte? Sau este o persoana? Sau este un loc? Sau este o actiune?
Cind eram in Romania, la un moment dat tatal meu a lucrat cu niste francezi si aducea acasa unele reviste primite de la ei. Ma uitam fascinata la fiecare poza si admiram tot ceea ce vedeam in poze. Erau in unele reviste case frumoase… si ma uitam la poze si imi imaginam ce fericiti trebuie sa fie cei ce locuiesc in aceste case. Si apoi erau masini luxoase… si ii admiram pe cei care conduceau aceste masini. Si erau poze de vacanta… si cautam sa vad orice detaliu, imaginindu-mi ce fermecator trebuie sa fie sa vizitezi acele locuri…

Cind am venit in America, prima mea masina a fost un Ford vagon - urias. Ma uitam cu jind la masinutele mici si frumoase care treceau pe linga mine… imi imaginam ce fericiti trebuie sa fie oamenii care aveau aceste masini… Ne uitam adesea la filme si vedem artisti frumosi si ne gindim ca acestia cu siguranta sint cei mai fericiti oameni de pe pamint. Pare ca au tot ce si-ar putea dori. Apoi auzi la stiri ca s-au sinucis… Unde este de fapt fericiea si cine o are? Cum arata fericirea ? Si putem alerga dupa fata morgana toata viata, crezind ca ba-i aici, ba-i acolo… si sa n-o gasim. Biblia ne da atitea raspunsuri corecte, reale… intelepte.

Versetul de mai sus ne spune ca atunci cind ai pace… te poti bucura de fericire. Ne mai spune ca pacea vine in urma prieteniei cu Dumnezeu… si deci iata cit de simplu a fost… am descifrat din doua miscari codul fericirii. Acuma ramine sa cautam dupa prima conditie, ca sa o obtinem pe a doua… ca sa ne bucuram de fericirea care pare ca a existat de la inceput - doar ca, din lipsa pacii, n-am putut sa ne bucuram de ea.

3 comments:

Marta said...

Cand eram la scoala aveam in carte povestea, Camasa fericitului.Pe scurt un imparat foarte nemultumit a spus supusilor sa-i aduca camasa unui om fericit sa o imbrace si sa fie si el fericit.Au cautat mult si bine si nu au gasit un om fericit.Intrun tirziu aud un om cintind cu veselie ,multuind Domnului si repede l-au intrebat -Esti fericit ? O da a raspuns el.Am o fericire vesnica . Ada repede camasa ta sa o ducem imparatului. Dar omul a ramas nedumerit Ce e aia? Eu nu am camasa........ dar era fericit. In ce sta fericirea ?...

Anonymous said...

" fericiti si sfinti sunt cei ce au parte de intaia inviere " fiindca asupra lor moartea nu mai are nici o putere (Apoc.20:6)
"Ferice de omul care .... isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui! ( Psalm 1.1-2)
"Dar cine isi va adanci privirile in legea desavarsita, care este legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, va fi fericit in lucrarea lui. (Iac.1:25)
Citind aceste cuvinte din Cartea Rascumpararii Neamurilor lui Israel, putem trage concluzia ca fericirea nu este apanajul (https://dexonline.ro/definitie/apanaj ) tuturor oamenilor , ci a fost data de Dumnezeu in exclusivitate fiilor si fiicelor Lui
Cuvantul lui Dumnezeu adeverste lucrul acesta, zicandu-ne , prin scrierea apostolului acestor Neamuri : " . Deci ce vom zice? Nu cumva este nedreptate in Dumnezeu? Nicidecum!
Caci El a zis lui Moise: "Voi avea mila de oricine-Mi va placea sa am mila; si Ma voi indura de oricine-Mi va placea sa Ma indur."
Asadar, nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila.( Romani 8. 14-16)
Eu zic : numai acela de care are Dumnezeu mila poate pricepe ce este fericirea si poate si sa aiba parte de ea , fiindca este descoperirea lui Isus Hristos direct in inima si viata noastra de zi cu zi

Anonymous said...

Daca vei avea pace, te vei bucura iarasi de fericire !Acesta a fost gandul lui Iov, profetul care a primit viziunea Rascumparatorului umbland pe Pamant in zilele din urma in Chipul Domnului Isus Hristos
Te-ai gandit vreodata ca acea pace care garanteaza fericirea ne este data prin pedeapsa ?
" Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti. (Isa.53:5)
De aceea Pavel nu doar a predicat, ci a si lasat scris, ca sa ramana pana la vremea noastra acest adevar : "Acum, daca am murit impreuna cu Hristos, credem ca vom si trai impreuna cu El, (Rom.6:8) ". Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos,-( prin pronuntarea Numelui, nu a titlurilor ) am fost botezati in moartea Lui?
Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.( este aceasta intaia inviere ? despre care ne vorbeste versetul din comentariul meu anterior ? )
In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui.
Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului;
caci cine a murit, de drept, este izbavit de pacat."