08 April 2016

DIN MEDICINA POPULARA

(primit in e-mail)
Ardeiul Iute Rosu

Cea mai buna planta in prim ajutor:
Opreste sangerarea, oricat de puternica ar fi, in doar 10 secunde !
Opreste atacul de cord !

Ardeiul rosu a fost utilizat continuu, de peste 9.000 de ani, de amerindieni, ca aliment si medicament deopotriva. Iuteala din gustul sau este datorat prezentei capsaicinei, ingredientul cel mai activ din ardeiul iute. In mod surprinzator, “iuteala” nu reprezinta un gust, ci mai degraba o senzatie. Nu exista papilele 
gustative asociate cu aceasta capsaicina.

Ardeiul rosu este planta care ar trebui sa nu lipseasca din cabinetul niciunui medic de familie si nici din trusa medicului de urgente. Si asta pentru ca ardeiul rosu opreste extrem de rapid sangerarile severe in doar cateva secunde.

Planta are multe alte beneficii de sanatate exceptionale, precum oprirea unui atac de cord in doar cateva minute.

Iata ce declara de exemplu un medic american: “In 35 de ani de practica, nu am pierdut niciodata un pacient cu atac de cord, in vizitele de la domiciliu, iar motivul este acesta: atat timp cat inca mai respira, le recomand pacientilor sa toarne o lingura de ardei rosu pisat intr-o cana de apa fierbinte”.

Cum se utilizeaza ardeiul rosu pentru ranile externe ?
In mod normal, pana cand veti numara la zece, sangerarile abundente ar trebui sa se opreasca complet dupa administrarea de ardei rosu.

Praful de ardei iute se aplica din belsug si direct pentru a reducere sangerarea sau rana. Aplicand astfel, sangerarea trebuie sa se opreasca in termen de 10-15 de secunde. Ardeiul iute poate fi folosit pentru taieturi mici si zgarieturi.

Daca avem de-a face cu o rana mare care sangereaza abundent, sunati la Salvare, dar in acelasi timp,
puneti o multime de praf de ardei iute.

De ce opreste sangerearea? Pentru ca ardeiul iute contine un puternic stiptic (o substanta capabila sa
opreasca sangerarea atunci cand se aplica pe o rana.) EL face acest lucru prin egalizarea rapida a tensiunii arteriale si declansarea coagularii sangelui. Nu numai ca sangerarea se opreste rapid, dar ea si dezinfecteaza in acelasi timp, asa ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la infectie. Surprinzator, multi oameni spun ca praful de ardei iute rosu nu ustura atunci cand este aplicat direct pe o rana deschisa!

Iata ce spune Dr. Richard Schulze cu privire la acest subiect: “Nu exista nicio planta care opreste sangerarea mai repede decat ardeiul iute rosu, chiar si pentru hemoragia interna. El nu numai ca opreste sangerarea, dar si curata, dezinfecteaza, si chiar etanseaza rana. In plus, el nu arde. Pe rani proaspete deschise, nu se simte nimic.

Cantitatea mare de vitamina A si vitamina C din ardeiul iute rosu curata si dezinfecteaza”.

No comments: