15 January 2020

SA FIU O ROABA CREDINCIOASA ...


Romani 1:1…”Pavel rob al lui Isus Christos”…
     Istoria vorbeste despre sclavi, despre robi …despre acei oameni care erau vinduti odata cu pamintul. Strabunicul meu dinspre tata a fost iobag. Buna imi povestea lucruri nemaipomenit de triste pe care tatal ei i le povestise. Dar si astazi exista sclavi…chiar mai multi decit ne inchipuim noi - pentruca traficul de oameni , de femei, de copii este exact acelasi lucru. Sint oameni care sint ademeniti sa vina in America cu mari promisiuni doar ca sa fie inchisi in te miri ce fabrici unde sa lucreze ca si sclavii de odinioara fara sa aiba nici un fel de libertate.
     Dar Pavel era un altfel de sclav. Pe vremea Domnului Isus se zice ca erau tot felul de sclavi. Daca faceai  o datorie si nu puteai s-o platesti, cel caruia ii datorai bani venea si te lua pe tine si intreaga ta familie chiar, si te facea sclavul lui pina cind prin munca reuseai sa-ti platesti datoria. Si mai era inca un soi de sclavi. Acestia si-au platit datoria dar, au dus o viata mult mai buna fiind robi unui anume stapin, si acestia cereau ei insisi sa ramina sclavi acelui om pentru restul vietii. Si se duceau la poarta cetatii unde erau oficiurile dregatorilor si de buna voie acceptau sa li se gaureasca urechea- ca semn ca sint robi.
    Un astfel de rob - un rob de buna voie a fost Paul. Cit m-a pus pe ginduri treaba asta…
    Domnul Isus a platit tot ce datoram si sintem liberi. Dar unde vom gasi o viata mai stabila si mai plina de esenta decit in preajma Lui? Unde vom gasi siguranta si pace si unde vom fi mai lipsiti de grija zilei de miine decit sub stapinirea Lui? Robia Lui ne da libertate, pe cind libertatea lumii ne subjuga si ne robeste. Ce bine ar fi sa pot spune deschis si cu bucurie…Rodica, roaba Domnului Isus Christos…

2 comments:

Anonymous said...

am citit si alte postari, pentru unele m-am bucurat de binecuvantarea primita .Cred ca scrii prea mult deodata, ca, dupa citire, care ia timp, sa mai apuc sa si comentez, dar, Domnul te binecuvinteaza si in lipsa de aprecieri .
Cat priveste acest articol insa, am fost surprins de interpretarea textului Legii . Da, sa accepti de buna voie sa fii rob al lui Hristos, e un lucru minunat .
As vrea insa sa nu treci nepasatoare pe langa adevaratul inteles al LEGII SLOBOZENIEI , despre care si Pavel a dat indemn: Ai fost chemat cand erai rob? Sa nu te nelinistesti de lucrul acesta; dar, daca poti sa ajungi slobod, foloseste-te. (1Cor.7:21)
S-a referit la Legea Jubileului, care era umbra Libertatii in Hristos ." Nu va mai numesc robi, pentru ca robul nu stie ce face stapanul sau; ci v-am numit prieteni, pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu. (Ioan.15:15)
Domnul sa te binecuvinteze! Amanunte despre Legea Jubileului voi scrie intr-un viitor articol . Multumesc pentru idee !

Rodica Botan said...

multam de aprecieri...