07 March 2012

DE VORBA CU CHERIE...

"HAI SA NE GINDIM UN PIC..."

2 Comments - Show Original PostShow all comments


Blogger Rodica Botan said...
Eu nu sint convinsa de religia mea de loc...si nici de alta religie. Eu sint convinsa de Domnul Isus ca El este singura cale spre Viata Eterna. Noi putem sa nu agreem in lucrurile marunte...dar trebuie sa agreem in ceea ce este clar in Biblie...si iata ce spune Domnul Isus: "Eu sint Calea, Adevarul si Viata"...Cine are credinta in El, este mintuit...cine nu, este osindit- pentruca toate faptele noastre bune nu sint mai mult decit o cirpa murdara in fata lui Dumnezeu- asa scrie. N-am facut nici un avans la nici o religie. Nu gasesti pe blogul asta ca am chemat pe cineva sa fie baptist...NICAIERI. Am chemat oamenii necajiti si pacatosi ca si mine sa vina la Christos. Un flamind a gasit hrana pentru sufletul lui si a chemat si pe alti flaminzi sa vina. Dar...orice religie care nu il are pe Christos ca centru nu duce la viata vesnica. De aia religia musulmana este atit de nesigura ca insusi Mahomed nu stia singur daca ajunge in Paradis. Celelalte religii nu mai vorbesc...Budistii trebuie sa-si apere Karma si sa traiasca o mie de vieti doar , doar vor ajunge undeva...iar ceilalti, ateii, nu cred in nimic si nu spera nimic. Ar trebui nici sa nu-si bata capul cu nimic dar uite ca si-l bat. Si felul in care trateaza omul, care fara suflet recunosc si ei ca nu este o asa mare valoare, face ca sa fie usor si fara urmari sa produci avortul, sa eutanezi oamenii batrini sau cei infirmi si pina la urma , de ce nu , sa scoti din functie si din viata pe cei care te deranjeaza. Acolo unde nu este Dumnezeu , incep sa dispara valorile morale, oamenii iau ca morala orice le convine si incet, incet societatea se corodeaza... Credinta este o forta, da... CA SA-TI RASPUND LA ULTIMA INTREBARE SAU PROVOCARE. EU CRED CA OAMENII POT SA SE MINTUIASCA SI NEBOTEZATI...CA EXEMPLUL TILHARULUI DE PE CRUCE ESTE BINE CUNOSCUT. DOMNUL ISUS I-A SPUS- "ASTAZI VEI FI CU MINE IN RAI". TOT EL A CERUT LUI IOAN BOTEZATORUL CA SA-L BOTEZE...NU CA AR FI AVUT NEVOIE DE BOTEZ DAR CA SA DEA UN EXEMPLU URMASILOR LUI. 
Eu una cred ca a declara deschis si in fata lumii ca esti a Lui Christos nu este asa un mare sacrificiu din partea nimanui...ce zici? Biblia spune ca cine se va rusina de Domnul Isus si El se va rusina de el...Si la urma urmei este alegerea noastra. Ca sa stim ce avem de ales citim Biblia. Ea trebuie sa ne convinga si nu eu sau altii. Ia Biblia si citeste si te asigur ca , Cuvintul Lui Dumnezeu iti va vorbii inimii direct ce ai de facut... Si n-am de gind sa fac praf pe nimeni. Adevarul este unul singur si il gasim in Christos. El spune ...si ma repet..."Eu sint Calea, Adevarul si Viata!"...Eu sint doar o bobita de praf...ma poti sufla urgent din fata ta... Sa ai o zi buna...sau o noapte buna. Eu plec la munca...Pa...

7 comments:

sara said...

Ma scuzati ca ma amestec in discutia dvs. cu Cherie!
Despre botez:
Botezul nu mantuie, dar este o conditie esentiala la mantuire..."cine va crede si se va boteza..." nu lasa loc de indoiala!E o porunca pe care am primit-o noi, crestini!
Nu cred ca toti oamenii sunt ca talharul de pe cruce, nu toti sunt in ultima faza...si sa se arunce apoi fumul mucului in narile lui Dumnezeu!Sa nu intelegeti gresit, Dumnezeu mantuie, dar ca om deplin, constient trebuie sa ma botez!Exceptiile de la regula nu sunt regula!

sara said...

Adevarul fara HRISTOS este golit de esenta, HRISTOS este ADEVARUL!Aici va sustin!
Nu la o religie trebuie sa chemam oamenii ci la Hristos Domnul, in Numele caruia orice genunchi se va pleca!El este figura centrala, cel caruia trebuie sa ii dam ascultare si inchinare!Amin si Domnul sa ne ajute sa aplicam(vorbesc in dreptul meu!).

Rodica Botan said...

Bine argumentat Sara...

cherie said...

Credinta crestina se bazeaza pe invatatura lui Iisus. Din cate stiu Crestinismul este religia cea mai raspandita in lume. Eu ma refeream la faptul ca nu suntem uniti si la faptul ca un cult critica alt cult... Nu ma refeream la felul cum vezi tu ortodocsii sau catolicii sau pe martorii lui Iehova care au alte interpretari ale bibliei.
De exemplu spuneam ca botezul meu, ortodocs, nu este recunoscut de baptisti... Un singur exemplu.....

Rodica Botan said...

cherie...asta este pentruca nicaieri in Biblie nu s-au botezat copiii mici. Domnul Isus El insusi s-a botezat la 30 de ani - virsta la care erau considerati evreii ca fiind maturi. Credinta este o alegere personala . Tu crezi ca noi n-am vrea sa-i botezam pe copiii nostrii si sa avem siguranta ca sint crestini? Daca s-ar putea sa le dam noi credinta...am face-o si noi. Doar ca nu poti forta pe nimeni, si insusi Dumnezeu nu ne forteaza. Ne-a dat dreptul sa alegem. Vezi cum zice Biblia ( aia pe care o citim toti ...si ortodocsii si martorii si penticostalii si adventistii si crestinii dupa evanghelie)...Biblia zice "Cine crede si se va boteza"...Credinta trebuie sa fie inaintea botezului, si nu poti sa crezi dcit cind te convingi...gindesti, alegi...esti convins...
Acuma asta nu este cearta si nici o infruntare pentru cineva. Biblia sta la dispozitia noastra. Textul asta este recunoscut de toti ca fiind adevarat. Ma intreb cum a ajuns aceasta fraza sa fie interpretata in asa fel incit sa includa pe copiii abia nascuti, care inca nu pot crede...
Dar...cum am zis- asta este o alegere personala. In functie de cit de important ni se pare sufletul nostru, vom cauta dupa adevar. Daca auzim ca o radacina sau ceva buruiana fie ea chiar si amara, face bine organismului, ne apucam toti sa cautam dupa ea, sa ne informam si daca ni se pare ceva necesar, o cumparam, o folosim...ca vrem ca trupul nostru sa fie sanatos. Asa ar trebui sa facem si pentru suflet. Ca trupul moare oricum, dar sufletul este cel care va petrece Eternitatea undeva- si nu cred ca ne este indiferent unde. Singura posibilitate ar fi ca cineva sa nu creada intr-adevar in Dumnezeu ci doar de dragul traditiei si a familiei, se pretind si ei a fi ceva acolo, si daca nu cred in viata vesnica nici nu-si fac probleme...sarbatoresc si ei sarbatorile crestinesti ca e placut si toarta lume ao face- sa fie in rind cu oamenii si atita tot. Dar daca crezi cu adevarat in vesnicie - atunci merita sa te interesezi in amanuntime ce si cum.
Daca nu cunoastem adevarul Biblic este una...ca n-am stiut. Aici ar intra tilharul de pe cruce sau salbaticii din jungla- dar daca stim, daca am auzit-sintem personal raspunzatori.
Nu mi-o lua in nume de rau...nu o spun ca sa te contrazic- ci ti-o spun pentruca as dori sa ne petrecem vesnicia in acelasi cartier al cerului - ca mi-ai promis o ceasca de cafea si cu taifasul traditional ...
:)

cherie said...

Draga Rodica, stiu ca nu ma contrazici doar ca sa ma contrazici. Spun doar ca exista in lume multi crestini si ca toti vor sa fie considerati singurii care detin adevarul. Adevarul se bazeaza pe felul cum interpreteaza fiecare biblia. Nu ma poti convinge ca o fraza din care tu intelegi ceva iar eu inteleg altceva, trebuie inteleasa cum zici tu. Crestinismul nu poate fi schimbat dupa cum inteleg biblia o minoritate de oameni ci doar asa cum o inteleg cei mai multi, adica majoritatea...
Nu poti convinge pe nimeni cu forta dar poti impune ceva cu forta, dar asa au facut nazistii si comunistii... Sau inchizitia...
Eu nu te contrazic, doar spun ca ar trebui sa accepti botezul meu asa cum si eu il accept pe al tau, de exemplu...
Dar sunt mai multe de discutat...

Rodica Botan said...

Cherie acum trebuie sa te contrazic...Ai spus ca ..."Adevarul se bazeaza pe felul cum interpreteaza fiecare biblia." Nu poate sa fie adevarat.
Uite un exemplu. Am un obiect de arta...o statuie de exemplu; si in jur sint mai multi studenti la arte. Fiecare se uita la statuie si i se cere sa spuna "adevarul" despre statuie- ce reprezinta ea. Cel care sta in spatele statuii va spune ca "adevarul" pentru el este un torso...o ceafa si ma rog ce mai vede el de unde este. Unul care se uita din profil va explica ca "adevarul lui are un ochi si un nas asctit si un cot si mai stiu eu ce. Cei care se uita din fata vor vedea altceva.
Biblia spune despre Domnul Isus ca "El este Adevarul" Noi il vedem diferit ...dar El este neschimbat...este complect...noi nu il putem defini in intregime...doar partial.
Religia adevarata este izvorita din Christos...indiferent daca sint doi sau o multime ...Nu mai tin minte cine spunea in literatura noastra..."multi dar prosti". Nu ca ar fi adevarat dar nu multimea stabileste realitatea, valorile...o pot face cum ai zis tu prin forta dar numai pentru o vreme. Eu vorbeam despre un adevar vesnic...o credinta adevarata, un lucru singur- neschimbator.
Tu sdpui sa accept botezul tau asa cum tu il accepti pe al meu...Draga mea...in numele meu nu s-a botezat nimeni inca. Nu este important ce cred eu ...sau ce crezi tu...este important ce crede El ...Nu eu am dat porunci si nu eu am stabilit rinduieli. Si eu caut ca orice om adevarul si in masura in care il inteleg si il pricep vi-l prezint si voua. Puteti sa ma contraziceti pe ine...numai ca Biblia nu putem sa o contrazicem. Deci daca stii precis ca esti in acord cu Biblia...nu trebuie sa-ti faci griji de parerile mele sau ale altora- ca parerile astea nu au nici o valoare. Asa cum descrierea statuii facuta de studentii din exemplul ce l-am dat nu era realitatea ci doar un punc de vedere, doar o farmina din Adevarul si realitatea care era in mijlocul lor .
In numele acestei prietenii deosebite care am injghebat-o pe blog...te rog cauta in Biblie sa te convingi de Adevar...nu parerea mea si nici a ta...ci parerea Lui.