18 March 2012

CIND VINE JUDECATA?

     Nu demult am avut anunturi pe freeway peste tot ca sfirsitul lumii ar veni pe data de 21 May 2011. Harold Camping si-a cerut de-acuma scuze si a promis ca nu mai profeteste niciodata sfirsitul lumii. Cred ca de-acum a citit si pasajul acela care zice ca numai Tatal stie...nimeni altul...cind va sa vie Ziua aceea infricosata...Ziua judecatii.
     Anul asta alta profetie - pagina de data asta...calendarul Maya. Bineinteles ca sint doar speculatii umane...dar- un lucru este sigur. Va exista un sfirsit si ...va exista o judecata.
     Astazi la San Ramon fratele pastor Pascut a predicat dintr-un text neobisnuit. Despre Anania si Safira - atunci cind au vindut mosioara si au venit sa dea banii apostolilor dar au mintit despre pretul cu care au vindut mosia. Si au murit amindoi in aceeasi zi. Am fost curioasa sa aflu mai mult despre acest eveniment dat fiind ca pedeapsa acestor oameni care au vrut sa faca bine...si au si facut...pare atit de severa. Era mosia lor si banii lor- singura gresala pe care au facut-o a fost ca au mintit. Acuma...sa te treaca sudorile cind te gindesti la pedeapsa lor si la faptul ca nu stiu daca multi oameni ar putea sa spuna cu sinceritate ca n-au mintit niciodata...nici nu cred ca exista astfel de oameni. Si Dumnezeu nu-i trasneste pe loc cind mint...le mai da har. Pai acum cind scriam mi-am amintit de Petru care intrebat de servitoare daca si el este unul dintre ucenicii Domnului Isus - a mintit si s-a jurat de trei ori...pina cind cintatul cocosului i-a amintit ce ii spusese Invatatorul...si s-a cait.
     Pastorul ne-a mai amintit de un alt caz- cind judecata a fost asa...imediata. Nebucadnetzar...si capul de mina care a scris pe zid...In noaptea aceea Nebucadnetzar a murit desi il ridicase pe Daniel in rang si il facuse al treilea din imparatie. De ce or fi unii pedepsiti asa - pe loc?
     Citeva lucruri deosebite mi-au ramas din predica - lucruri pe care as vrea sa vi le impartasesc. Cind cineva pacatuieste, spunea fratele Pascut, sufera de cele mai multe ori si cei de linga el. In primul rind familia, apoi copiii...si chiar si biserica. Mi-am amintit de un caz recent unde o mama a sase sau sapte copii si-a omorit pe cel mai mic. Facea parte din Biserica Penticostala din nu stiu care oras romanesc. Nu a fost suficienta drama in familie, dar si intreaga comunitate de crestini a suferit. Pastorul bisericii a fost luat de media la intrebari, etc. Una dintre explicatiile pe care le-am primit aseara a fost aceea ca pacatele noastre personale au potentialul sa aduca durere altora. Copiii chiar daca nu sint pedepsiti de Dumnezeu - si nu sint- pentru pacatele parintilor- vor suferi tangential, vor creste cu lipsuri la caracter- lucru care le va dauna mai tirziu. Pedeapsa celor doi- Anania si Safira a fost si va ramine un exemplu pentru credinciosi ca sa inteleaga ca pacatul cere judecata. Uneori aceasta judecata este instantanee. Si Biblia zice ca judecata Lui incepe de la Casa Domnului...
     Am stat cu totii ascultind aceste grele cuvinte- dar era nevoie sa le auzim. Timpul pocaintei este astazi si poti amina in viata multe lucruri...dar nu pocainta.
     Nu ...ziua judecatii n-a venit pe 21 May 2011...si poate nici anul asta - cum zice calendarul Maya. Dar adevarul este ca pina la Judecata de apoi de care nu scapa nimeni...poate veni peste fiecare din noi o judecata instantanee. Dumnezeu ne-a dat multora har...dar nu ca sa-l risipim ci ca sa-l folosim. Si nu stie nimeni cit har i s-a dat sau cind vor veni flacaii sa-l scoata in lada cu picioarele inainte- cum zicea fratele Pastor astazi - glumind foarte serios...
    Si nu stiu cum sa inchei, ca as sta aici si as mai insista odata ca sa ma conving si eu si sa va conving si pe voi ca nu-i de joaca...Si Iuda ar fi putut sa fie iertat daca si-ar fi cerut iertare. Nu amina...ca nu stii cind vine judecata pentru tine...Nu amina...ca eternitatea este prea lunga ca sa o petreci in chinuri si in intuneric...Nu amina!!!

No comments: