28 March 2012

DE GINDIT...

   Cred ca mai toti cei care folosim computerele sintem familiarizati cu "spell check" si "grammer check". Am auzit ca au inventat acuma un program nou ..."tone check"...ca sa controleze tonul cu care se scrie- sa nu fie prea agresiv, lipsit de politete sau ironic.
   Acuma...eu la servici daca am de trimis un e-mail la un sef mai mare, il trec de obicei pe la un coleg in care am incredere si care scoate "the romanian touch" cum ii zic eu - scoate ironiile din text ca sa nu cumva sa ating nervii cuiva. Numai ca atunci cind vorbesc, spun exact ce gindeste mintea si daca nu mi-am educat creierul sa gindeasca intr-un anume fel - aia sint!
     Nu trebuie neaparat sa vorbim murdar ca sa facem un deserviciu imaginii de copii ai Lui Dumnezeu; e suficient sa vorbim vorbe fara rost. Nu degeaba Pavel spune ..."Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia." Coloseni 4:6.
     Daca in scris s-a inventat un aparat care sa controleze tonul...in vorbire este de datoria noastra sa ne controlam - pentruca noi sintem sarea si lumina lumii. Cuvintul nu zice ca vom fii pe viitor ci ca sintem. Daca nu sintem atunci inseamna ca ne-am pierdut puterea de a sara ...si sarea care nu mai este buna nu mai are valoare si este aruncata afara si calcata in picioare. Iar lumina daca nu mai lumineaza este...exact! Intuneric!
   Asadar...inca un subiect de gindit...
   

No comments: