23 March 2012

CARE-I ORB...???

Crestinul sau ateul?
……………………………………………………………….

viorica abbu has left a new comment on your post "CIND ITI UITI CELULARUL ACASA...TOATE MERG DEANDOA...":

Rodica,te-ai gandit vre-odata ca poate ploaia este condensul norilor formati din evaporarea si care ajungand la o greutate pe care nici-un predicator nu o poate calcula ,genereaza ploaie ???
Te-ai gandit la boabele de grau pe care le punem in vata cu apa pentru a intampina anul nou,sa vezi ce frumos incoltesc si se dezvolta.
Masina yta,telefonul calculatorul,toate progresele tehnice,materiale,stiintifice,culturale nu au iesit din curtea bisericii...
Te-ai gandit de ce ?
Pentru biserica inca viseaza cu ochii deschisi plutind in aer,biserica -nu credinta- este magarusul care se aseaza bine pe picioarele dindarat sa se opuna progresului de frica ca pierde musterii....
BISERICA ,NU CREDINTA.Credinta este fireasca si personala,nu se exploateaza cu adunari,cantece,spovedanii,penitente,afurisenii si eliminari din comunitate ???Ccare comunitate ?? pot sa stiu ?
Comunitatea celor ce vrem sa vedem cerul albatru cenusiu ?
Ca asa a scris - undeva -cineva-??
Si atat ne autosugestionam ca e cenusiu, ca uitam ca mai este si culoarea albastru pe lume.
Si ca toti "orbii" daca le spui ca cerul e cenusiu, te cred ca e cenusiu,caci ei nu sunt in stare sa vada cu ochii lor ???
…………………………………
Abbu…fetita mult iubita de undeva de departe – pe care n-o cunosc personal dar cu care am stat “de vorba” de o vreme, stiu ca tu daca ai sa ajungi odata sa crezi cu adevarat in Dumnezeu, in sinceritatea si curajul tau de care dai dovada in tot ce spui si faci, vei proclama Imparatia Lui cu putere si ca nimeni altul.
    M-ai provocat sa ma gindesc la niste lucruri si te provoc si eu pe tine. Sint la lucru . Am citit inainte de a pleca de acasa commentul tau si n-am avut timp sa raspund dar l-am trimis aici la lucru si am sa incerc sa-l pun pe blog.
     Te provoc si eu la gindire cum m-ai provocat si tu. De fapt intentia mea cu acest blog a fost ca tot ce scriu sa dea oamenilor de gindit.
     Te-ai gindit vreodata de ce asa mare impotrivire au unii oameni pentru Dumnezeu? Lasa Bisericile si lasa popii si traditiile si orice. Oamenii se exprima in diferite forme si sint si din cei care o sa exploateze orice situatie ca sa faca bani…Papii au vindut indulgente mintind oamenii sa le cumpere ca sa li se ierte pacatele. Iar astazi vezi la televizor predicatori care-ti spun ca daca le dai lor banii te faci tu bogat. Cunosc personal oameni care au trimis ultimii bani din casa …cu gind ca fac o investitie din care se vor imbogati. Nu de astia vorbim… nu despre ticalosi vorbim…Vorbim de Dumnezeu si de credinta in El si atei si credinta lor - ca si ei au o credinta…credinta ca nu exista Dumnezeu. Si culmea ca nu se razboiesc nici cu Buda si Visna si nici cu alti zei- sau alte credinte. Lor li s-a casunat numai pe Dumnezeu si Isus Christos…asa cum lumea uraste pe evrei…si unii vor sa-i stearga de pe fata pamintului. De ce? Iti spun eu de ce- pentruca sint poporul ales, pentruca Isus s-a nascut ca om in natiunea lor…pentruca satana il uraste pe Dumnezeu atit de mult ca ar vrea sa stearga orice referinta despre El( daca ar putea…)…Te-ai intrebat vreodata de ce atita ura pentru ceva ce nu exista? ( daca nu exista- si asta tot dupa parerea lor?)
    Stiu cum se produce ploaia. Ploaia pe care o stim noi cu picatura de apa in jurul unei bobite de nisip. Te-ai gindit cum a plouat insa cu mana? Cind evreii au trecut pustia dupa ce au plecat din Egipt? Oh…ai sa spui ca asta este o poveste inventata. Dar de citiva ani incoace s-au facut descoperiri care de fapt atesta faptul ca trecerea evreilor prin Marea Rosie nu a fost o poveste. Cu posibilitatile tehnologice de astazi au coborit in Marea Rosie si au gasit carale de lupta ale armatei egiptene exact acolo unde Biblia zice ca apele s-au adunat in urma evreilor si au inecat armata lui faraon. Hmmmm…asta nu da de gindit?
     Ani indelungati Imparatul David a fost considerat ca un erou imaginar inventat de evrei…pina anii trecuti cind arheologii au gasit scrieri care sa ateste domnia lui David exact in perioada indicata de Biblie.
     Proorocii evrei au construit o harta si o istorie in timp a evreilor de la inceputul formarii natiunii lor si pina la sfirsit. Si dintre toate natiunile disparate nu vad una sa-si fi revendicat limba moarta sau sa se fi renascut din cenusa. Dar…evreii se intorc acasa. Isi invata limba, isi restabilesc pozitia si au devenit o putere . Ei sint poporul ales de Dumnezeu si istoria lor nu se va termina cind si cum vrea lumea araba sau daca Obama isi intoarce spatele…Dumnezeu are un plan cu ei si indiferent ce credem noi sau lumea intreaga, istoria lor nu s-a terminat inca. Numai privind la acest popor si citind despre el in Biblie si ai sa vezi ca tot ce scrie acolo este adevarat. Evreii sint cap si nu coada si daca cauti ai sa vezi ca este adevarat in toate domeniile stiintei, artei, etc.
    Sint lucruri in Biblie pe care nu le putem explica, dar numai pentruca nu avem inca dovezi, nu inseamna ca nu sint adevarate.
    Unele chestii tin de logica. Uite de exemplu invierea Domnului Isus. La mormint au fot pusi ostasi romani de straja. Dupa inviere acestia au raportat la sefii lor ca au adormit si ca ucenicii au furat pe Isus. Nu-ti vine sa rizi de asa ceva? Soldati sa raporteze ca au adormit si sa nu fie ingrijorati unde o sa le zboare capul?
    Spune-mi mie pe ce se bazeaza logica noastra? Pe cunostiinte, informatii, nu? A fost o perioada cind oamenii au crezut ca pamintul este drept- plat, si daca te duci mult o sa cazi de pe el…navigatorii au fost ingrijorati sa se aventureze prea departe din aceleasi motive. Chiar crezi ca avem la indemina toate informatiile ca sa ne facem o parere sigura despre absolut orice din jurul nostru cind zilnic noi informatii schimba opinia si orizontul , spectrul nostru de intelegere?
    Credinta este personala…e drept. Poti sa ai si experiente personale…si te asigur ca am si experiente. Am fost electrocutata la 12.000 de Volti si am atins sursa de trei ori. Am stat in spital o luna jumate pe morfina…dar traiesc. Si stii ceva? Cind s-a intimplat explozia nu-mi amintesc- dar imi amintesc ca eram undeva si eram ingrijorata de suflet si ma rugam pentru sufletul meu. Am continuat sa exist…nu am disparut. Asta este experienta mea personala…pe care nimeni nu mi-o poate lua si pe care nimanui nu incerc sa i-o dau.
     Si dovezi si exemple ca cele de mai sus as putea sa continui sa adaug…dar sint lucruri pe care oricine le poate cerceta daca este interest. Si daca Biblia este exacta in atit de multe lucruri…si daca unele lucruri s-au dovedit pe parcurs si inca se mai dovedesc a fi adevarate :descoperiri geologice- care sa indice ca a fost un potop si arheologice care sa arate ca evenimentele de pe paginile Bibliei sint adevarate: caderea Ierihonului de exemplu - felul in care s-au descoperit darimaturile arata ca Ierihonul n-a fost cucerit in mod obisnuit de o armata ci ca zidurile au cazut inauntru …etc, etc – deci daca exista atita adevar si in continuare se dovedesc si demonstreaza si explica atitea lucruri, doar pentruca eu nu inteleg restul- asta inseamna sa nu cred?
     La urma urmei – si asta am mai spus- Biblia este si o carte de valori. Rinduielile si legile date de Dumnezeu sint lucruri vitale pentru omenire- ca sa traiasca in pace. Uite…pe vremea cind stiinta nu cunostea nimic despre virusuri si germs, Dumnezeu le spune everilor sa ia lopatica si sa-si ingroape murdaria afara din tabara- si sa se spele. Nu le putea explica altfel la ora aia. Le-a dat o lege ca sa se teama si sa traiasca prin ea. N-au inteles evreii dar au inteles atita ca legea este lege- rinduiala este rinduiala…si s-au inmultit mai mult ca alte popoare pentruca se spalau. Ca la urma urmei asta era important- sa se spele . Cele zece porunci sint baza oricarui sistem juridic uman din lumea asta…Ce poate fi atit de rau in Biblie ca sa fie urita de atei? Poti sa-mi spui? Si daca oamenii care iubesc golful de exemplu se aduna in cluburi de golf si fotbalistii au clubul lor si scriitorii au clubul lor – ce ii zgirie pe altii pe creier ca cei care cred in Dumnezeu au un loc unde se aduna si unde cinta sau citesc, sau vorbesc despre Dumnezeu- asa cum altii vorbesc despre golf, fotbal sau carti?
    Un fotbalist are voie sa fie pasionat de fotbal, un politician de politica dar Doamne fereste ca un crestin sa fie pasionat de religia lui???!!! Ce-i asta?  Nu este o absurditate? Nu este comportamentul asta bizar? Nu ti se pare?
    Abbu…credinciosii nu sint orbi!  Scriitorii au voie sa aiba imaginatie, politicienii au voie sa aiba viziuni politice…credinciosii n-au voie sa aiba credinta? Credinta este o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad (nu in lucrurile care nu exista). Este o diferenta acolo. Doar pentruca tu INCA nu vezi lucrurile pe care le vad eu  prin credinta- asta nu inseamna ca ele nu exista. Mai devreme sau mai tirziu ai sa le vezi si tu. Si ma rog si doresc ca sa fie mai devreme…sa nu fie prea tirzi - ca oricum, va veni ziua cind toti IL VOR VEDEA…dar atunci pentru unii va fii prea tirziu.
Si cerul este albastru…nu cenusiu…

No comments: