06 October 2017

HAI SA NE GINDIM UN PIC...


     Imi place cum vorbeste Ravi Zacharias… numai ca nu ajung eu sa inteleg intotdeauna atit de adinc cit as vrea lucrurile despre care vorbeste. Vorbeste foarte filozofic. Dar din cind in cind prind si eu cite un gind, o idee, si ma bucur cind se aprinde becul si in tinda mea, sa mai inteleg si eu cite ceva. Azi-dimineata am plecat la timp de acasa si am prins mai mult din emisiunea lui. Vorbea despre un filozof care a fost in lagarul nazist… Franco… si imi scapa celalalt nume. N-am auzit niciodata de el - nu ca as fi eu asa de cunoscatoare in subiect… Si acest om spunea ca desi li se atribuie armatei germane si guvernului nazist toate atrocitatile intimplate acolo, ele de fapt isi au inceputul cu nihilismul si alte valuri filozofice.
     Mi s-a parut foarte rezonabila aceasta ipoteza si am inceput sa ma gindesc in termenii mei simpli la acest lucru. Biblia spune ca suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, ca El a insuflat in noi viata… ca ne-a iubit si Si-a dat Fiul sa moara pentru noi, ca sa ne rascumpere. Suntem pretiosi, foarte pretiosi pentru El.
     Pe de alta parte, ateii vin si spun ca nu este Dumnezeu si ca am evoluat dintr-un animal… Si gindul ca in Congo, oamenii inca mai asteapta si astazi sezonul imperecherii la maimute ca sa le prinda si sa se hraneasca cu ele, mi se pare destul de inconfortabil. Pentru cei care nu vad valoarea sufletului in om, care cred ca sintem doar cu o treapta mai sus decit maimutele, nu-i mare diferenta intre noi si cei din rotisor... oare e  de mirare sa inceapa sa faca diferentieri intre oameni si sa-i trateze pe unii ca pe animale?… Ba, oamenii normali la cap nici nu trateaza animalele cu cruzimea cu care i-au tratat nazistii pe semenii lor.
    Si ma gindesc apoi la noua generatie de oameni care tot mai mult imbratiseaza idei nihiliste, ateiste… si mai stiu eu - orice idee care sa ii departeze de Adevarul Bibliei. Toate ideile astea par nevinovate… fiecare crede ce vrea pina la urma si nu e  treaba noastra ce crede vecinul. Nu… nu e treaba noastra inca. Va deveni insa treaba noastra curind - atunci cind pentru un motiv sau altul vom deveni rasa, sau religia, sau grupul de oameni in dizgratie, considerati inferiori… si de la idee pina la actiune nu este o distanta atit de mare.
    Si veti zice ca nu putem face nimic - asta-i cursul vremii etc. Ba putem!!!… Ca ideile lor s-au perpetuat de la o persoana la alta, si acelasi proces lucreaza si in favoarea credinciosului – dar numai daca trecem la actiune. Plus ca ni s-a poruncit sa spunem… plus ca, Cuvintul Lui are putere... si daca am trece la actiune, ar fi si alte plusuri...
    Hai sa ne gindim un pic... La citi oameni le-am spus despre Salvare, despre Domnul Isus, despre Viata Vesnica in ultima vreme? Si daca noi nu le spunem oamenilor… cine sa le spuna?

7 comments:

cherie said...

Credinta este o forta dar una este credinta in Dumnezeu si alta dusmaniile intre diversele culte ale lui Dumnezeu. Cati oameni sunt cu adevarat atei ? Oamenii cred in Dumnezeu in felul lor. Nu vorbesc de tine desi si tu esti foarte convinsa ca religia ta este singura adevarata si te duce la “mantuire” dar cati din cei din biserica ta accepta ca se poate mantui si cineva care nu a fost botezat ca voi?
Suntem gata sa-i facem praf pe ceilalti?
Unde este adevarul ?

Rodica Botan said...

Eu nu sint convinsa de religia mea de loc...si nici de alta religie. Eu sint convinsa de Domnul Isus ca El este singura cale spre Viata Eterna. Noi putem sa nu agreem in lucrurile marunte...dar trebuie sa agreem in ceea ce este clar in Biblie...si iata ce spune Domnul Isus: "Eu sint Calea, Adevarul si Viata"...Cine are credinta in El, este mintuit...cine nu, este osindit- pentruca toate faptele noastre bune nu sint mai mult decit o cirpa murdara in fata lui Dumnezeu- asa scrie. N-am facut nici un avans la nici o religie. Nu gasesti pe blogul asta ca am chemat pe cineva sa fie baptist...NICAIERI.
Am chemat oamenii necajiti si pacatosi ca si mine sa vina la Christos. Un flamind a gasit hrana pentru sufletul lui si a chemat si pe alti flaminzi sa vina. Dar...orice religie care nu il are pe Christos ca centru nu duce la viata vesnica. De aia religia musulmana este atit de nesigura ca insusi Mahomed nu stia singur daca ajunge in Paradis. Celelalte religii nu mai vorbesc...Budistii trebuie sa-si apere Karma si sa traiasca o mie de vieti doar , doar vor ajunge undeva...iar ceilalti, ateii, nu cred in nimic si nu spera nimic. Ar trebui nici sa nu-si bata capul cu nimic dar uite ca si-l bat. Si felul in care trateaza omul, care fara suflet recunosc si ei ca nu este o asa mare valoare, face ca sa fie usor si fara urmari sa produci avortul, sa eutanezi oamenii batrini sau cei infirmi si pina la urma , de ce nu , sa scoti din functie si din viata pe cei care te deranjeaza. Acolo unde nu este Dumnezeu , incep sa dispara valorile morale, oamenii iau ca morala orice le convine si incet, incet societatea se corodeaza...
Credinta este o forta da...
CA SA-TI RASPUND LA ULTIMA INTREBARE SAU PROVOCARE. EU CRED CA OAMENII POT SA SE MINTUIASCA SI NEBOTEZATI...CA NOI. EXEMPLUL TILHARULUI DE PE CRUCE ESTE BINE CUNOSCUT. DOMNUL iSUS I-A SPUS- "ASTAZI VEI FI CU MINE IN RAI". TOT EL A CERUT LUI IOAN BOTEZATORUL CA SA-L BOTEZE...NU CA AR FI AVUT NEVOIE DE BOTEZ DAR CA SA DEA UN EXEMPLU URMASILOR LUI. Eu una cred ca a declara deschis si in fata lumii ca esti a Lui Christos nu este asa un mare sacrificiu din partea nimanui...ce zici. Biblia spune ca cine se va rusina de Domnul Isus si El se va rusina de el...Si la urma urmei este alegerea noastra. Ca sa stim ce avem de ales citim Biblia. Ea trebuie sa ne convinga si nu eu si altii. Ia Biblia si citeste si te asigur ca , Cuvintul Lui Dumnezeu iti va vorbii inimii direct ce ai de facut...
Si n-am de gind sa fac praf pe nimeni. Adevarul este unul singur si il gasim in Christos. El spune ...si ma repet..."Eu sint cCalea, Adevarul si Viata!"...Eu sint doar o bobita de praf...ma poti sufla urgent din fata ta...
Sa ai o zi buna...sau o noapte buna. Eu plec la munca...Pa...

Anonymous said...

Nu as vrea , Doamne fereste!, sa te simti deranjata de faptul ca imi fac iarsi , dupa un timp mai lung, simtita prezenta de cititor, prin acest comentariu. dar nu ma pot rabda sa nu iti transmit un gand , printr-o urare comunista rastalmacita : " Sa te odihnesti de munca, prin munca ", adica sa continui asa cum faci de obicei , trecand de la munca pe planul fizic la aceea pe plan spiritual . Domnul sa te intareasca in credinta !

Anonymous said...

Sunt ingrijorat de soarta voastra, din pricina incendiului de proportii si a cutremurelor care au loc in California . Domnul Isus sa va aiba in paza Lui viata voastra, a ta si a tuturor fratilor care locuiesc in zona

Rodica Botan said...

am fost bolnava un pic- o artera inchisa 90% si am mai avut si pe altii bolnavi in jur. Incendiul cu foc fizic nu a ajuns inca la noi dar alte incendii mai personale ne ard sau ne afuma. Multumesc de urari si va doresc la fel- sa stati puternici sub aripa ocrotitoare a Domnului.

Anonymous said...

Stiu ca Dumnezeu este Acela care vindeca si El ne da medicamentul potrivit pentru orice boala in particular, medicament care se fabrica direct in trupul nostru din acea substanta a lucrurilor nevazute, care este credinta .(Evrei 11.1 versiunea K.J.B) Nu exista cazuri grele pentru El , mai ales atunci cand noi nu mai avem nici o alta alternativa . In primul rand , insa , trebuie mai intai sa lucram noi insine pentru sanatatea noastra, fiindca in zilele noastre cunostinta despre buna functionare a organismului uman a atins culmi nebanuite nici macar de generatia precedenta . Eu am beneficiat din plin de aceasta cunostinta cand am fost diagnosticat cu cancer de piele,( carcinoma ,o varianta de cancer locala, care nu se raspandeste ) , urmand sfaturile lui Calin Marginean cu privire la o alimentatie corecta . El explica foarte concludent si pe intelesul oricui , cum se pot desfunda vasele de sange prin alimentatie , asa cum zice Scriptura , adica asa cum a dat Dumnezeu invatatura prin Moise, poporului lui Israel ( din care fac parte toti crestinii adevarati , nascuti din nou, prin Samanta lui Abraham, raspandita printre toate Natiunile pamantului ( Efeseni 3.3-6 ) ) Ar fi bine, cred eu, sa iei si tu seama la ceea ce spune in conferintele lui publicate pe You Tube, ca sa nu fie maine prea tarziu pentru sanatatea ta si pentru ca rugaciunea mea la Domnul pentru tine sa fie ascultata .

Marta said...

Domnul sa faca sa lumineze fata Lui peste noi toti si sa se indure de noi si sa isi inalte fata peste noi si vom avea pace . Aceasta iti doresc .