06 March 2012

HAI SA NE GINDIM UN PIC...


     Imi place cum vorbeste Ravi Zacharaia… numai ca nu ajung eu sa inteleg intotdeauna atit de adinc cit as vrea  lucrurile despre care vorbeste. Vorbeste foarte filozofic. Dar din cind in cind prind si eu cite un gind, o idee, si ma bucur cind se aprinde becul si in tinda mea sa mai  inteleg si eu cite ceva. Azi dimineata am plecat la timp de acasa si am prins mai mult din emisiunea lui. Vorbea despre un filozof care a fost in lagarul nazist… Franco…si imi scapa celalalt nume. N-am auzit niciodata de el - nu ca as fi eu asa de cunoscatoare in subiect… Si acest om spunea ca desi i se atribuie armatei si guvernului Nazist toate atrocitatile  intimplate acolo, ele de fapt isi au inceputul in nihilism si alte valuri filozofice.
     Mi s-a parut foarte rezonabil acest gind si am inceput sa ma gindesc in termenii mei simpli la acest lucru. Biblia spune ca suntem creati in imaginea Lui Dumnezeu, ca El a insuflat in noi viata… ca ne-a iubit si si-a dat Fiul sa moara pentru noi ca sa ne rascumpere. Suntem pretiosi , foarte pretiosi pentru El.
     Pe de alta parte ateii vin si spun ca nu este Dumnezeu si ca am evoluat dintr-un animal… Si gindul ca in Congo oamenii inca mai asteapta si astazi  sezonul imperecherii la maimute ca sa le prinda si sa se hraneasca cu ele, mi se pare destul de inconfortabil. Pentru cei care nu vad valoarea sufletului in om, care cred ca sintem doar cu o treapta mai superiori decit maimutele, nu-i mare diferenta intre noi si cei din rotisor... oare e  de mirare sa inceapa sa faca diferentieri intre oameni si sa-i trateze pe unii ca pe animale? …Ba, oamenii normali la cap nici nu trateaza animalele cu cruzimea cu care au tratat nazistii pe semenii lor.
    Si ma gindesc apoi la noua generatie de oameni care tot mai mult imbratiseaza idei nihiliste, ateiste…si mai stiu eu- orice idei care sa ii departeze de Adevarul Bibliei. Toate ideile astea par nevinovate…fiecare crede ce vrea pina la urma si nu e  treaba noastra ce crede vecinul. Nu…nu e treaba noastra inca. Va deveni insa treaba noastra curind- atunci cind pentru un motiv sau altul vom deveni rasa sau religia sau grupul de oameni in dizgratie, considerati inferiori …si de la idee pina la actiune nu este o distanta atit de mare.
    Si veti zice ca nu putem face nimic- asta-i cursul vremii, etc. Ba putem!!!… Ca ideile lor s-au perpetuat de la o persoana la alta si acelasi process lucreaza si in favoarea credinciosului – dar numai daca trecem la actiune. Plus ca ni s-a poruncit sa spunem…plus ca, Cuvintul Lui are putere...si daca am trece la actiune ar fi si alte plusuri...
    Hai sa ne gindim un pic... La citi oameni le-am spus despre Salvare, despre Domnul Isus, despre Viata Vesnica in ultima vreme? Si daca noi nu le spunem oamenilor… cine sa le spuna?

2 comments:

cherie said...

Credinta este o forta dar una este credinta in Dumnezeu si alta dusmaniile intre diversele culte ale lui Dumnezeu. Cati oameni sunt cu adevarat atei ? Oamenii cred in Dumnezeu in felul lor. Nu vorbesc de tine desi si tu esti foarte convinsa ca religia ta este singura adevarata si te duce la “mantuire” dar cati din cei din biserica ta accepta ca se poate mantui si cineva care nu a fost botezat ca voi?
Suntem gata sa-i facem praf pe ceilalti?
Unde este adevarul ?

Rodica Botan said...

Eu nu sint convinsa de religia mea de loc...si nici de alta religie. Eu sint convinsa de Domnul Isus ca El este singura cale spre Viata Eterna. Noi putem sa nu agreem in lucrurile marunte...dar trebuie sa agreem in ceea ce este clar in Biblie...si iata ce spune Domnul Isus: "Eu sint Calea, Adevarul si Viata"...Cine are credinta in El, este mintuit...cine nu, este osindit- pentruca toate faptele noastre bune nu sint mai mult decit o cirpa murdara in fata lui Dumnezeu- asa scrie. N-am facut nici un avans la nici o religie. Nu gasesti pe blogul asta ca am chemat pe cineva sa fie baptist...NICAIERI.
Am chemat oamenii necajiti si pacatosi ca si mine sa vina la Christos. Un flamind a gasit hrana pentru sufletul lui si a chemat si pe alti flaminzi sa vina. Dar...orice religie care nu il are pe Christos ca centru nu duce la viata vesnica. De aia religia musulmana este atit de nesigura ca insusi Mahomed nu stia singur daca ajunge in Paradis. Celelalte religii nu mai vorbesc...Budistii trebuie sa-si apere Karma si sa traiasca o mie de vieti doar , doar vor ajunge undeva...iar ceilalti, ateii, nu cred in nimic si nu spera nimic. Ar trebui nici sa nu-si bata capul cu nimic dar uite ca si-l bat. Si felul in care trateaza omul, care fara suflet recunosc si ei ca nu este o asa mare valoare, face ca sa fie usor si fara urmari sa produci avortul, sa eutanezi oamenii batrini sau cei infirmi si pina la urma , de ce nu , sa scoti din functie si din viata pe cei care te deranjeaza. Acolo unde nu este Dumnezeu , incep sa dispara valorile morale, oamenii iau ca morala orice le convine si incet, incet societatea se corodeaza...
Credinta este o forta da...
CA SA-TI RASPUND LA ULTIMA INTREBARE SAU PROVOCARE. EU CRED CA OAMENII POT SA SE MINTUIASCA SI NEBOTEZATI...CA NOI. EXEMPLUL TILHARULUI DE PE CRUCE ESTE BINE CUNOSCUT. DOMNUL iSUS I-A SPUS- "ASTAZI VEI FI CU MINE IN RAI". TOT EL A CERUT LUI IOAN BOTEZATORUL CA SA-L BOTEZE...NU CA AR FI AVUT NEVOIE DE BOTEZ DAR CA SA DEA UN EXEMPLU URMASILOR LUI. Eu una cred ca a declara deschis si in fata lumii ca esti a Lui Christos nu este asa un mare sacrificiu din partea nimanui...ce zici. Biblia spune ca cine se va rusina de Domnul Isus si El se va rusina de el...Si la urma urmei este alegerea noastra. Ca sa stim ce avem de ales citim Biblia. Ea trebuie sa ne convinga si nu eu si altii. Ia Biblia si citeste si te asigur ca , Cuvintul Lui Dumnezeu iti va vorbii inimii direct ce ai de facut...
Si n-am de gind sa fac praf pe nimeni. Adevarul este unul singur si il gasim in Christos. El spune ...si ma repet..."Eu sint cCalea, Adevarul si Viata!"...Eu sint doar o bobita de praf...ma poti sufla urgent din fata ta...
Sa ai o zi buna...sau o noapte buna. Eu plec la munca...Pa...